Zinc untuk Penghasilan Sperma

Zinc untuk penghasilan sperma| Bila bercakap tentang Zinc, ramai yang tak tahu bahawa Zinc sangat penting untuk kesihatan badan. Zinc merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap sel tubuh kita. Ia merangsang tindakan bagi 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan reaksi-reaksi biokimia dalam tubuh kita.

Zinc untuk Penghasilan Sperma

“Inadequate levels of zinc can cause lowered sperm counts.”

Zinc meningkatkan tahap testosteron dan bilangan sperma pada lelaki. Zinc merupakan bahan utama dalam penghasilan sperma yang kuat dan banyak. Ekor sperma memerlukan zat Zinc untuk berenang dengan kuat dan pantas. Hanya sperma yang kuat dan berkualiti sahaja mampu menembusi segala rintangan untuk tiba kepada ovum. Selain itu, zinc berperanan membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi kepada kaum lelaki, serta memainkan peranan dalam proses pembentukan genetik pada DNA, di samping fungsi asas zinc untuk meningkatkan sistem imun (melawan bakteria) di dalam tubuh.

Zinc untuk Penghasilan Sperma

Lelaki memerlukan 11mg zink bagi memenuhi keperluan harian mereka. Antara contoh makanan yang mengandungi zink ialah strawberi, kekacang, makanan laut, daging merah dan tiram. Vitamin-vitamin yang mengandungi zink antaranya ialah asid amino, Vitamin A, Vitamin B6, Vitamin E dan Folate.

Zinc untuk Penghasilan Sperma

PERBEZAAN ZINC COMPLEX SHAKLEE

Ia dirumus dengan zinc glikonat yang mempunyai bio yang tinggi di dalam bes alfalfa dan barli panggang untuk menghasilkan zinc yang mudah untuk diserap oleh tubuh kita. Zinc sesuai untuk pengambilan jangka panjang. Ianya berkesan dalam mengeluarkan logam toksin seperti kadmium dan plumbum dari tubuh. Formula Zinc Complex Shaklee berasaskan sayur-sayuran

KANDUNGAN ZINC COMPLEX SHAKLEE

Zinc Complex mengandungi 120mg calcium dan 15mg Zinc, menepati 100% nilai harian bagi zinc.

HARGA untuk sebotol Zinc Complex yang mengandungi 120 biji, hanya RM 34 sahaja.

Ingin membaca testimoni mereka yang berjaya hamil?

#1 Pn Siti : Anak pertama sudah berusia 4 tahun, sudah dua kali keguguran. Syukur bertemu dengan Set Kesuburan Shaklee. Alhamdulillah syukur pada Allah

Zinc untuk Penghasilan Sperma

#2 Pn Hartini : Mengandung semula lepas gugur 4 bulan

Zinc untuk Penghasilan Sperma

PROMOSI BUY 3 FREE 1 ZINC COMPLEX SEPANJANG BULAN MARCH 2015

Zinc untuk Penghasilan Sperma

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Zinc untuk Penghasilan Sperma Sihat!

6 thoughts on “Zinc untuk Penghasilan Sperma Sihat!

Comments are closed.