Ubati Stress dengan Makanan

By | February 10, 2015
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+5Share on Facebook5

Ubati Stress dengan Makanan

Ubati stress dengan makanan | Apabila kita tertekan, badan kita bertindak balas secara fizikal, dan kita menjadi lebih terdedah kepada segala-galanya daripada selsema dan sakit kepala migrain untuk keguguran rambut, tekanan darah tinggi, dan juga penyakit jantung.

Selain mendapatkan lebih banyak senaman dan tidur, MV cadangkan anda mencuba 8 penawar makanan terbaik untuk mengurangkan stress dalam kehidupan anda.

Ubati Stress dengan Makanan

1) Oat bersama serbuk kayu manis dan madu

Semangkuk oat dapat meningkatkan hormon serotonin yang menggalakkan rasa selesa kerana kandungan serat di dalamnya. Oleh itu, pengambilan oat tidak akan menyebabkan paras gula dalam darah naik mendadak. Tambahkan sedikit serbuk kayu manis untuk menghilangkan stress dan juga madu untuk menguatkan sistem imunisasi badan.

2) Coklat gelap bersama kacang badam

Makan coklat gelap dapat menggalakan perembesan hormon yang mencetus rasa gembira. Kacang badam pula kaya dengan sumber protein. Gabungan kedua-dua makanan enak ini dapat membantu anda kekal tenang dan paling penting, tidak menggemukkan!

3) Smoothies

Kisarkan susu (sama ada susu skim, susu segar, susu soya, dan sebagainya) bersama buah-buahan. Anda juga boleh mencampurkan serbuk coklat atau vanilla ke dalam smoothies anda.

4) Kacang kuda

Makanlah kacang kuda kerana ia kaya dengan folat, sumber vitamin B yang membantu mengawal perasaan dan gejala kemurungan.

5) Keledek

Sudahlah manis, sedap, dan kaya nutrien! Kalau mahukan manisan tanpa gula, keledek adalah makanan terbaik. Ia mengenyangkan dan juga sedap!

6) Yogurt dengan buah beri

Campurkan yogurt dengan apa saja jenis buah beri. Ia merupakan sumber protein yang memberi tenaga dan merembeskan hormon anti stress. Anda juga boleh tambahkan buah-buahan manis untuk menambah rasa, sekaligus mencetus sistem imuniti badan.

Ubati Stress dengan Makanan

7) Chamomile Tea

Hilangkan kebimbangan hari anda dengan secawan teh chamomile. Ia bertindak sebagai sedatif ringan yang membantu melegakan ketegangan otot ~ mengurangkan kebimbangan.

8) Ikan Salmon

Salmon adalah salah satu sumber terbaik omega-3. Asid lemak omega-3 juga meningkatkan kesihatan psikologi dan mengurangkan tahap adrenalin dan hormon lain yang berkaitan dengan kebimbangan.

Sumber : Majalah Rapi & Joybauer

Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi mommavogue@gmail.com atau SMS/WA/Telegram ke 0122050258 / 0123950258

Masukkan ID MV sebagai penaja : 882633 jika anda ingin mendaftar keahlian secara ekspres (Express Enrollment) "Join Now" di www.shaklee.com.my.

place-your-order

Kami ialah Pengedar Sah Shaklee Bandar Baru Bangi. Cash On Delivery area Bandar Baru Bangi, Kajang, Semenyih dan Putrajaya.

Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Gdex/CityLink/Poslaju)

*DISCLAIMER

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

4 thoughts on “Ubati Stress dengan Makanan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.