Steroid Mengakibatkan Reput Tulang

Steroid Mengakibatkan Reput Tulang | Isu rampasan ubat mahupun bahan kesihatan lain bukan masalah baru negara kita. Pelbagai lambakan produk di pasaran sekarang ni yang melibatkan ubatan tiruan mahupun bahan yang digunakan tidak mendapat kelulusan KKM.

Demi mengaut keuntungan, ada pengusaha yang sanggup menggadaikan kesihatan pengguna dengan memasarkan ubatan yang tidak menepati piawaian kesihatan. Golongan macam ni la yang menipu dengan meletakkan label bahan herba terpilih dan menidakkan kandungan bahan kimia didalam produk keluaran mereka.

Walaupun banyak rampasan dan tangkapan yang dibuat oleh pihak berkuasa namun masih ramai lagi pengusaha yang degil dan berani menipu untuk mengaut keuntungan yang besar.

Gempar suatu ketika dulu dengan rampasan yang melibatkan ubat penawar sendi tulang milik seorang kanak-kanak genius.

Berdasarkan ujian makmal oleh Bahagian Perkhidmatan Farmasi, mereka mengesahkan pil tersebut mengandungi bahan kimia Dexamethasone iaitu sejenis dadah steroid yang boleh membahayakan kesihatan pengguna. Kandungan rempah ratus seperti halia dan madu yang terdapat pada label juga diragui.

Steroid Mengakibatkan Reput Tulang dan Berbahaya

Dexamethasone adalah sejenis dadah steroid yang paling kuat. Ia berpotensi menyebabkan kesan sampingan dalam jangka masa cukup singkat. Dexamethasone boleh melemahkan sistem imun dan menjadikan badan lebih mudah untuk mendapat jangkitan atau semakin teruk jangkitan yang dah sedia ada.

Bahan ini selalu digunakan untuk mengecutkan tumor dalam otak, mengecutkan tulang belakang dan sebaliknya. Namun, penggunaanya harus dikawal dan hanya doktor yang boleh memberikan preskripsinya.

Dr Zubaidi juga menekankan supaya berhati-hati dengan penjualan ubat di jalanan yang ada steroid.

Dexamethasone boleh meresap ke dalam susu ibu dan boleh membahayakan bayi yang menyusu.

Pengambilan ubat steroid dalam jangka masa panjang juga akan menyebabkan tulang rapuh yang seterusnya mengakibatkan osteoporosis. Pengambilan yang berlebihan juga akan menyebabkan kesan pada keseluruhan anggota termasuklah gangguan sistem saraf.

Berdasarkan kesan sampingan ini, maka kita sebagai pengguna seharusnya berhati-hati dalam memilih sebarang ubat-ubatan yang dijual di pasaran. Tidak semua yang dijual itu mengandungi herba 100% dan mendapat pengesahan dari Kementerian Kesihatan Malaysia.

Sumber : Drugs

Bagaimana untuk mengatasi arthritis secara semulajadi?

  1. Bersenam untuk otot berfungsi dengan baik dan sempurna
  2. Mengamalkan diet yang seimbang
  3. Kurangkan stress
  4. Pengambilan suplemen kesihatan

Vivix® Membantu Masalah Sendi Rheumatoid Arthritis

Adakah anda tergolong di dalam kalangan individu yang mempunyai masalah Sendi? Mengalami sengal-sengal di bahagian sendi. Sukar untuk berjalan dan kerap rasa letih? Kesakitan di bahagian sendi seperti tangan, lutut, sendi jari kaki, bahu dan sebagainya. Tidak boleh melakukan kerja terlalu banyak dan terlalu lama? Tahukah anda, ia merupakan antara tanda-tanda anda memiliki masalah sendi Arthritis? Adakah masalah sendi ini tidak boleh di atasi? Apakah punya jalan penyelesaian untuk mengatasi masalah sendi Arthritis ini?

Testimoni Vivix® ~ Kurangkan Sakit Arthritis dan Muka Nampak Fresh

MV nak share tentang perkembangan seorang pelanggan upline MV, Puan Arnie yang mengalami masalah Arthritis dan mengamalkan pengambilan Vivix® Shaklee dalam dua bulan.

Steroid Mengakibatkan Reput Tulang

Alhamdulillah, nikmat yang MV tidak dapat gambarkan apabila mendengar insan lain sihat dan aktif setelah mencuba produk Shaklee. Dan, lebih membahagiakan lagi mampu membuka mata saudara lain untuk mencuba juga.

Bagaimana Vivix® membantu mengurangkan sakit sendi?

Steroid Mengakibatkan Reput Tulang

Vivix® dirumus daripada 4 bahan utama iaitu Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu. Bayangkan, dari 4 bahan utama, 3 daripadanya mempunyai sifat anti radang yang sangat kuat. Jadi tak hairanlah kalau dengan pengambilan selama 2 bulan sahaja mampu mengurangkan sakit sendi dan arthritis kan?

Steroid Mengakibatkan Reput Tulang

Ramai orang mengadu Vivix® ni MAHAL!. Adakah mungkin mahal bagi anda? Atau mungkin murah dan berbaloi bagi anda berbanding anda terpaksa melalui dan menahan kesakitan akibat masalah Sendi dan Arthritis ini? Pilihan anda di mana? Pengguna lain sudah memilih dan telah melihat, merasai dan mengakui hasilnya sendiri.. Anda bagaimana? Tunggu dan lihat? Atau ingin bertindak sekarang?

Ingin rebut tawaran hebat ni? JOM!

Untuk mendapatkan promosi JANUARI 2016 boleh hubungi MV ye.

Untuk pembelian Vivix® tanpa promosi menggunakan kad DEBIT/CREDIT anda, anda boleh klik eSELL dan dapatkan secara terus:D

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Ubat Sendi Mengandungi Steroid Mengakibatkan Reput Tulang

14 thoughts on “Ubat Sendi Mengandungi Steroid Mengakibatkan Reput Tulang

Comments are closed.