Turunkan Bacaan Tahap Kolesterol ke Paras Normal

By | June 12, 2015
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+4Share on Facebook3

Turunkan Bacaan Tahap Kolesterol ke Paras Normal

Turunkan Bacaan Tahap Kolesterol ke Paras Normal | Tahukah anda lebih 6 juta rakyat Malaysia mempunyai paras kolesterol yang tinggi?. Adakah anda termasuk salah seorang daripada mereka yang tinggi kolesterol?

KOLESTEROL tinggi penyebab sakit jantung dan serangan strok.

Banyak kita makan banyak jugalah kadar kolesterol yang tinggi meresap ke dalam badan kita. Kolesterol adalah pembunuh senyap tanpa kita sedari.

Susah nak control makan kan bila duduk di negara yang ‘heaven’ dengan makanan ni, ada satay, kambing bakar, kek, kuih muih, roti canai, fuhhh..memang mencabar!!!

Sebab tu ramai yang kolesterol tinggi! Tapi JANGAN ingat orang GEMUK sahaja tinggi kolesterol. Orang yang kurus sebenarnya lagi tinggi kolesterol. Tak percaya? Boleh check tahap kolestrol anda di klinik kesihatan berhampiran. Jika bacaan kolesterol melebihi 5 dan keatas.. BAHAYA!!!

KOLESTEROL tinggi ini sangat lah BAHAYA. Antara penyakit yang disebabkan oleh kolesterol tinggi ialah:

❤STROKE
❤JANTUNG TERSUMBAT
❤DARAH TINGGI
❤OBESITI

Paras kolesterol sihat

Secara ringkasnya ia boleh dirumuskan seperti dalam gambarajah di bawah

Turunkan Bacaan Tahap Kolesterol ke Paras Normal

Di Shaklee, ada suplemen yang boleh bantu Turunkan Bacaan Tahap Kolesterol ke Paras Normal !

Turunkan Bacaan Tahap Kolesterol ke Paras Normal

OmegaGuard berfungsi merendahkan kolesterol LDL, memelihara tekanan darah, paras trigliserida dan koletserol yang normal, membersih saluran darah serta mengelakkan masalah darah beku dalam badan.

Turunkan Bacaan Tahap Kolesterol ke Paras Normal

Phytocol-St pula mengandungi phytosterol yang mampu bersaing dan mengalahkan kolesterol daripada menyerap ke dalam usus.

Lecithin bertindak dengan mengemulsi dan metabolisma lemak, kolesterol dan trigliserida dalam tubuh

Turunkan Bacaan Tahap Kolesterol ke Paras Normal

Dan produk shaklee yang terbaik dengan hanya 1 sudu sehari mempunyai pelbagai manfaat vivik untuk kesihatan yang premium. Kandungan resveratrol dalam vivix membantu mengurangkan pengoksidaan LDL, jumlah kolesterol dan risiko penyakit kardiovaskular.

Testimoni pengguna berjaya turunkan bacaan tahap kolesterol ke paras normal

Turunkan Bacaan Tahap Kolesterol ke Paras Normal

Testimoni #1 ~ “Saya memang ada kolestrol sebelum ini…..paling latest saya check pada 22 November 2014 d Lppkn Pahang pkn Pahang…. ketika itu ada pertandingan kesihatan… Siapa yang melepasi BMI,glucose, kolestrol,berat ideal yang baik atau dikata kan normal…Akan diberi Hadiah…Ingat kan kesihatan dah cantik…tiba jer kaunter kolestrol… Terkejut rasanya total kolestrol 5.4> dah lebih border line…sbb takut Makin naik….dah konsisten makan lecitin shaklee untuk turun kan kolestrol…. Walaupun tempoh agak lama…tiba hari ini 9 Mei 2015 dah lebih kurang 5 bulan saya cuba beranikan diri untuk check kolestrol… Kenapa pulak tak berani….sbb saya nie takut nk cucuk kt jari…tak sakit pun Cuma terkejut jer…hihihi…Ok kita sambung semula…tunggu punya tunggu…result pun keluar…terkejut tengok angka 3.92…dah turun kolestrol….biar betul…Macam tak percaya …tp belum tahu berapa LDL dan HDL…harapnya HLD lagi tinggi dari LDL…Kita Kalau nk tahu…paling kurang pun check up 6 bulan sekali…..Kena tahu tahap kesihatan masing masing…kesimpulannya…walaupun saya makan makanan berminyak dan berlemak…Saya mengamalkan lecitin shaklee sebanyak 6 biji sebelum tidur selepas makan untuk membakar lemak dan menyinkirkan kolestrol dari badan…..Disamping saya selalu ke kelas fitness lebih kurang 1-2 kali seminggu untuk bersenam agar dapat membantu badan sentiasa sihat…alhamdullilah.

Turunkan Bacaan Tahap Kolesterol ke Paras Normal

Testimoni #2 ~ ” Aslmkm Farah, la abh d hsptl Sultanah Bahiyah as appointment jumpa doktor, alhamdulillah sihat semua elok, kolesterol abah yg LDL tu turun rendah dari 4 ke 2.43 sja

Turunkan Bacaan Tahap Kolesterol ke Paras Normal

Testimoni #3 ~ “..comey dh chol mak awk 5.6..hr tu kan 8.6..LDL pun dh turun dr 6.0 ke 3.3..Alhamdulillah lepas amik vivix 2 botol..”

Dapatkan hari ini untuk kesihatan anda dihari esok. Kolesterol boleh dicegah. Mencegah lebih baik dari merawat.

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

Belian terus ke laman Shaklee

30 thoughts on “Turunkan Bacaan Tahap Kolesterol ke Paras Normal

  1. musadun

    antara makanan yang ada sumber kolesterol paling tinggi adalah kentang (fries). So, hati-hatilah kalau makan kfc,mcd.

    Dan tidak semua kolesterol itu jahat. HDL(High density lipoproteins) adalah kolesterol baik yang membantu untuk membersih plaque terbentuk dalam salur darah oleh LDL(low-density lipoproteins).
    musadun recently posted…Jawapan Tengku Mahkota Johor (TMJ) Kepada Nazri AzizMy Profile

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.