Tips Mencuci Muka yang Betul

By | February 24, 2015
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+6Share on Facebook31

Tips Mencuci Muka yang Betul

Tips mencuci muka yang betul | Mencuci muka dapat mengembalikan kesegaran kulit. Lebih-lebih lagi selepas anda beriadah, balik dari kerja dan melakukan aktiviti yang mendedahkan anda kepada persekitaran yang kurang bersih. Cuci muka juga dapat menghilangkan jerawat dan mencegah penumbuhan jerawat.

MV pasti anda pun mencuci muka juga. Tetapi adakah anda mencuci dengan betul? Ikuti langkah cara mencuci muka menggunakan makeup remover, cleanser, toner dan mositurizer yang betul!

Apa langkah yang penting dalam perawatan muka? Semestinya langkah atau cara yang betul menggunakan cleanser, toner dan moisturizer. Setiap wanita perlu melakukan 3 perkara ini ketika membuat perawatan muka. Tanpa 3 perkara ini rasa seperti tidak lengkap. Tapi tidak semua tahu langkah penggunaannya yang betul, maksud saya cara cuci muka dengan betul, penggunaan toner dan moisturizer yang betul. Penting untuk mengetahuinya agar wajah anda tidak lagi dicemari dan kotor.

1. Cuci Tangan ~ Pastikan tiada kotoran yang tertinggal di tangan anda melainkan anda mahu kuman dan bakteria pada tangan anda hinggap di muka anda.

2. Buang Kotoran Pada Muka ~ Buang kotoran dan kesan make up di muka anda dengan menggunakan makeup removal. Make up amat susah nak tanggal dengan hanya mencuci muka.

3. Cuci Muka Menggunakan Pencuci Muka ~ Basahkan muka sedikit. Kemudian guna pencuci muka yang bersesuaian dengan jenis kulit anda. Ratakan pencuci muka ke suluruh muka. Jangan sampai ada bahagian yang tertinggal. Cara urutan yang betul boleh dilihat di gambar, anda harus tekankan kawasan dahi dan t-zone. Urut perlahan-lahan dan jangan menekannya sama sekali.

Tips Mencuci Muka yang Betul

5. Bilas Muka ~ Bilas muka dengan air bersih. Bilas sehingga tiada buih yang tertinggal. Keringkan muka dengan tuala muka. Sapu toner pada muka untuk mengecilkan liang pori dan menegangkan kulit.

6. Pelembap Muka ~ Gunakan pelembab atau moisturizer pada muka untuk mengembalikan kelembapan kulit muka anda sebab penggunaan pencuci muka boleh menghilangkan kelembapan pada kulit anda.

Sumber : forestforwomen

Mudah bukan?? Jangan lupa cuci muka sekurang-kurangnya dua kali sehari iaitu pada waktu pagi dan malam supaya kulit sentiasa sihat dan bermaya.

Jangan risau, walau apapun masalah muka anda, produk Nutriwhite mampu bekerja dengan 5 langkah untuk menjadikan kulit wajah anda secantik artis Korea!

Tips Mencuci Muka yang Betul

Jika kulit anda bermasalah jerawat, kering atau berminyak anda boleh gunakan Enfuselle.

Tips Mencuci Muka yang Betul

Tips mencuci muka dengan betul untuk Kulit Cantik Tanpa Cela dengan Set Penjagaan Kulit NutriWhite dan Enfuselle Shaklee

#1 Tak perlu tempek mekap, muka glowing

Tips Mencuci Muka yang Betul

#2 Muka glowing dan flawless

Tips Mencuci Muka yang Betul

Kulit muka yang sihat adalah hasil daripada penjagaan yang baik dan sempurna oleh diri kita sendiri. Semoga kulit muka menjadi bersih dan sihat kembali. Perangi Jerawat Untuk Hidup Yang Lebih Ceria dan sihat 🙂

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

6 thoughts on “Tips Mencuci Muka yang Betul

  1. Wina

    Dulu saya pun tak pandai nak pilih pencuci muka dengan betul..kemudian mula timbul jerawat dan jeragat halus..bila saya cuba satu cleanser dari 16 bahan Semulajadi jadi memang ketara kesanya jerawat dan jeragat saya hilang dengan cepat..alhamdulillah sekarang saya setia dgn whitening cleanser
    Wina recently posted…Shaklee Penang:Vitamin C Untuk KurusMy Profile

Comments are closed.