Tips Elak Mengantuk Selepas Sahur di Bulan Ramadhan

By | July 10, 2015
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+4Share on Facebook7

Tips Elak Mengantuk Selepas Sahur

Salam Jumaat semua, hari ni dah 24 hari kita berpuasa kan, alhamdulillah. Selepas sahur tadi ada yang tidur semula tak?. MV pasti ada diantara kita yang tidur semula sementara nak tunggu azan subuh kan? Apakata harini MV berkongsi tips elak mengantuk selepas sahur dengan anda semua.  😉

MV pun terkadang boleh tertidur sebab mengantuk tahap gaban. Tidur tak cukup bukan sebab bangun masak untuk sahur tapi bangun menyusu budak kenit Humaira. Terkadang sejam sekali dia berjaga nak menyusu, tak ke rabak mata ibu dia ni ha!. Sebenarnya bahaya tidur selepas sahur ni. Syukur MV bukan jenis makan nasi masa sahur, hanya minum Set Mighty 3 Gems sahaja untuk kekal cergas bertenaga walaupun berpuasa  😉

Tips Elak Mengantuk Selepas Sahur

Tips Elak Mengantuk Selepas Sahur cara MV

Kalau mengantuk tahap gaban pun MV tetap tunggu sehingga 2 jam. Kenapa 2 jam? Dalam tempoh 2 jam ni makanan dah tercerna so boleh la MV lelapkan mata seketika. So lemak-lemak degil pasti tak dapat berkumpul dengan meriah kat badan.

Cara lain pula masa sahur jangan makan terlalu mewah seperti berbuka puasa. Makanan yang berlemak dan lauk-pauk berminyak memerlukan masa untuk dicerna manakala nasi dengan sayur berkuah atau telur dan ikan rebus biasanya memerlukan lebih kurang satu jam untuk dicerna.

Sebab itu kita disarankan bersahur sejam sebelum imsak iaitu sekitar jam 4.30 hingga 5 pagi.

10 minit sebelum habis waktu imsak tu MV bancuh secawan Cinch® Energy Tea Mix untuk cara mudah mempercepatkan metabolisma badan MV. Almaklumla dah pertengahan 30-an ni pastinya metabolisma menurun.

tips elak mengantuk selepas sahur

Bukan MV seorang ja yang amalkan tips  ni. Perkongsian team media sosial telegram MV pun meriah dengan testimoni ibu-ibu yang semuanya pengamal tegar Cinch® Energy Tea Mix dan juga Set Mighty 3 Gems Shaklee..

tips elak mengantuk selepas sahur

tips elak mengantuk selepas sahur

tips elak mengantuk selepas sahur

tips elak mengantuk selepas sahur

tips elak mengantuk selepas sahur

Bestkan? Masih belum terlambat lagi anda nak amalkan tips ni. Sambil bertenaga dan beramal ibadat merebut 10 malam terakhir di bulan Ramadhan ni.

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

Belian terus ke laman Shaklee

25 thoughts on “Tips Elak Mengantuk Selepas Sahur di Bulan Ramadhan

  1. Sue Ismail

    Saya juga amalkan ESP setiap kali sebelum tidur & semasa sahur. Best sangat rasa. Kalau tak tiap kali time rehat mesti kena cari port untuk lelapkan mata walau sekejap.

Comments are closed.