Tanda-tanda Badan Mempunyai Jangkitan Parasit

By | May 21, 2016
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+4Share on Facebook6

Tanda-tanda Badan Mempunyai Jangkitan Parasit | Bagaimana kita nak tahu tanda-tanda badan mempunyai jangkitan parasit dan perlu detoks?

Membayangkan parasit dalam badan pun dah menakutkan apath lagi kalau memang kita dah dihuni oleh parasit, tetapi ramai dikalangan kita yang mempunyai parasit tidak sedar akan kewujudannya itu.

Tanda-tanda Badan Mempunyai Jangkitan Parasit

Tanda Tanda Badan Mempunyai Jangkitan Parasit Tanpa Kita Sedari

Jangkitan parasit adalah sangat biasa, lebih daripada yang kita fikirkan dan boleh menyebabkan komplikasi kesihatan yang serius kepada badan kita.

Komplikasi ini bergantung kepada saiz parasit atau sama ada mereka berada di dalam atau di luar badan kita.

Parasit tidak hanya terdapat di dalam usus, seperti yang biasanya kita berfikir, tetapi boleh berada di mana-mana sahaja di dalam organ badan terutama di paru-paru, hati, otot, perut, di dalam otak, darah, kulit dan juga di mata.

Jika kita letih, menghadapi masalah kehilangan berat badan, mendapati sukar untuk memberi tumpuan, atau mengalami masalah di dalam bilik tidur, keletihan adrenal boleh menjadi puncanya

Tanda-tanda Badan Mempunyai Jangkitan Parasit

Pelbagai jenis cacing dan sisa toksik yang dihasilkan oleh parasit dalam badan kita boleh menyebabkan masalah-masalah yang kesihatan seperti berikut:

  1. Kelesuan
  2. Tekanan perasaan
  3. Sering dalam keadaan ‘blur’
  4. Kembung perut
  5. Perubahan selera makan dan Berat badan menurun
  6. Alergi
  7. Sensitif terhadap makanan dan persekitaran
  8. Sering sakit
  9. Kegatalan pada bahagian sulit
  10. Sakit otot dan sendi
  11. Sembelit atau cirit birit
  12. Haid tidak stabil
  13. Ekzema
  14. Teringin benda manis
  15. Sukar tidur atau sukar bangun
  16. Eye Floaters

Jika badan kita mempunyai 4 atau lebih daripada tanda yang MV kongsikan ini, itu bermakna ada di serang parasit!

Jahatkan parasit ni? Dah lah duduk dalam tubuh kita, lepas tu mereka hidup dengan memakan nutrien daripada badan manusia. Lepas tu parasit ni akan meninggalkan toksin pula kepada kita!

Parasit ni umpama tetamu yang tidak diundang dan menyusahkan.

Kita makan pelbagai vitamin, tetapi tiada kesan yang baik pun. Lepas itu duk blamed suplemen tak bagus. Padahal selama ini kita duk kongsi nutrien dengan parasit.

Berita Baik!

Tanda-tanda Badan Mempunyai Jangkitan Parasit

Badan penuh toksin? Jom detoks parasit sekarang juga. MV akan cadangkan mengikut bajet dan kesesuaian untuk anda.

MV mencadangkan detoks untuk sekurang-kurangnya 21 hari.

Sertai kami dalam Kempen Jom Detox The Shaklee Way bermula 1 April – 30 Jun 2016!

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

2 thoughts on “Tanda-tanda Badan Mempunyai Jangkitan Parasit

Comments are closed.