Tag Archives: Punca Penyebab Jerawat

Sental Whitehead dan Blackhead Punca Jerawat

Sental Whitehead dan Blackhead Punca Jerawat | Dush Dush Dush to JERAWAT!👊👊👊 Runsing kan korang bila jerawat buat persinggahan kat muka? Tambah lagi bila jerawat merah bernanah tersembul naik belum kira jerawat yang besar gedabak lagi tu. Sental Whitehead dan Blackhead Punca Jerawat Naik Tak lengkap rasanya kalau MV tak sental muka dengan Gentle Action Makeup Remover  yang ohsemmm ni… Read More »

Punca Penyebab Jerawat yang perlu diketahui!

Punca Penyebab Jerawat Punca penyebab jerawat | Jerawat disebabkan oleh beberapa faktor yang terdiri daripada genetik sehinggalah ketidakseimbangan hormon. Kajian menunjukkan bahawa ‘androgen’ boleh menyebabkan pengeluaran sebum berlebihan didalam kelenjar sebaceous. Jadi apakah yang menjadi punca penyebab jerawat? “Jerawat, whitehead, blackhead, dan kulit bermasalah adalah dari pengumpulan sisa badan (‘racun’) metabolisme badan yang belum dirembeskan daripada sistem perkumuhan.”… Read More »