Sistem Imun Anak Lebih Kebal TANPA Ubat.

Sistem Imun Anak Lebih Kebal TANPA Ubat.

Children's Nutrition, Healthy Nutrition, Join Shaklee, Shaklee Membership, Shaklee Products, Testimonials, Tips, Vita-Lea® for Children
Sistem Imun Anak Lebih Kebal TANPA Ubat Sistem Imun Anak Lebih Kebal TANPA Ubat | Perkara yang paling merisaukan adalah apabila anak kesayangan kita tidak sihat, kan? Demam terutamanya. Bawa pergi klinik, doktor bagi ubat demam, antibiotik, dua tiga hari baru sihat. Bulan depan demam lagi, ulang benda yang sama lagi. Sampai bila nak macam tu kan? Apa yang MV lakukan bila Rania dan Humaira demam? First and foremost MV akan visit doktor supaya boleh periksa mereka demam kerana apa. Balik rumah MV akan jerlum kepala dengan letak towel basah kat kepala anak. Kalau tengok anak tak ok juga MV akan buat garlic oil. Boleh buat lebih dan boleh disimpan. Caranya mudah sahaja, ambil satu labu bawang putih, chopped, tak perlu buang kulit, bakar atas kuali tanpa minyak dengan api kecil. Bila dah kekuningan, buang kulit, masukkan dalam…
Read More
Nutrisi Sihat untuk Tumbesaran Kanak-kanak

Nutrisi Sihat untuk Tumbesaran Kanak-kanak

Chewable Vita-C Plus™ 100 mg, Children Health, Children's Nutrition, Health Info, Heart Health, Lecithin, Meal Shakes, OmegaGuard™, Shaklee Products, Testimonials, Tips, Vita-Lea® for Children, Wellness Set
Nutrisi Sihat untuk Tumbesaran Kanak-kanak Nutrisi Sihat untuk Tumbesaran Kanak-kanak | Makanan berkhasiat penting untuk perkembangan tumbesaran kanak-kanak. Bagaimanapun, lambakan makanan segera dilihat lebih menarik minat mereka berbanding makanan sihat seperti sayur dan buah-buahan. Ini ditambah pula dengan kebanjiran gajet yang 'mele­nyapkan' terus aktiviti fizikal kanak-kanak di luar rumah seperti bersukan, selain membataskan komunikasi antara mereka. Makanan penentu perkembangan fizikal dan mental Bayangkan otak anak anda seperti laluan di jalan raya. Khasiat nutrisi penting yang anda beri akan memastikan permukaan jalan raya yang licin tanpa lubang dan aktiviti yang anda lakukan untuk merangsang otaknya seperti bermain dan berinteraksi adalah kereta yang bergerak di atas jalan terbabit. Kurang vitamin dan nutrisi ganggu perkembangan tahap fizikal kanak-kanak Nutrisi pemakanan penting untuk tumbesaran kanak-kanak yang sihat dan cergas. Apabila makan pasti mengenyangkan. Namun sejauh…
Read More
Anak Makan Minyak Ikan TANPA Paksaan

Anak Makan Minyak Ikan TANPA Paksaan

Children Health, Health Info, Healthy Nutrition, Heart Health, Heart Health, Immune Booster, OmegaGuard™, Shaklee Products, Testimonials, Tips, Wellness Set
Anak Makan Minyak Ikan TANPA Paksaan Anak makan minyak ikan TANPA paksaan | Teringin sangat nak bagi anak-anak makan minyak ikan, tapi tak tahu caranya? Anak-anak pula tak suka bau minyak ikan? Nak tahu caranya? MV akan kongsikan cara makan minyak ikan TANPA paksaan untuk kanak-kanak dan sama-sama kita mendapat manfaatnya. Apa itu Minyak Ikan? Minyak ikan merupakan sumber essential omega-3 fatty acids di mana tubuh badan kita tak dapat menghasilkannya. DUA asid lemak omega-3 yang MV maksudkan itu ialah EPA (eicosapentaenoi acid) dan DHA (docosahexaenoic acid). Ia hanya boleh didapati daripada tisu-tisu lemak ikan yang hidup di lautan yang sejuk. Pastinya ramai ibu-ibu yang pening macam mana nak bagi anak makan minyak ikan ni kan? Sebab kalau Scott's Emulsion tu kan cecair. So, senang la nak bagi kan. Lagi pula kalau yang berperisa oren, memang kanak-kanak suka. Minyak…
Read More