Tips Kekal Cergas Bertenaga Ketika Berpuasa

Tips Kekal Cergas Bertenaga Ketika Berpuasa

Detox, ESP - Soy Protein Isolate Powder, Essential Nutrition, Fasting, Meal Shakes, Performance® Natural Orange, Tips
Kekal Cergas Bertenaga Ketika Berpuasa | Pejam celik pejam celik dah masuk hari ke-3 umat Islam berpuasa kan?. Walaupun berpuasa, tugas-tugas harian tetap perlu dijalankan seperti biasa tambah pula kita disunatkan untuk menjalankan amalan-amalan sunat seperti solat sunat tarawih, sunat tahajjud, bertadarrus dan banyak lagi kan?. Sebab tu penting untuk kita kekal cergas bertenaga ketika berpuasa sepanjang hari. Hari ni MV nak berkongsi tips kekal cergas bertenaga ketika berpuasa dari instagram Kevin Zahri. Supaya kebarangkalian nak melepek disiang hari berpuasa tu kurang dan kita masih mampu menjalani aktiviti seharian dengan produktif! ? Tips Kekal Cergas Bertenaga Ketika Berpuasa di Bulan Ramadhan Ketika kita berpuasa, kesegaran tubuh badan akan berkurangan. Kita akan mudah terasa letih dan mengantuk. Selain itu bibir akan mula mengelupas dan kulit juga akan menjadi kering. Ini berpunca akibat dehidrasi dan kekurangan nutrien dalam…
Read More
Tips Elak Mengantuk Selepas Sahur di Bulan Ramadhan

Tips Elak Mengantuk Selepas Sahur di Bulan Ramadhan

ESP - Soy Protein Isolate Powder, Health Info, Healthy Nutrition, Meal Shakes, Performance® Natural Orange, Testimonials, Tips
Tips Elak Mengantuk Selepas Sahur Salam Jumaat semua, hari ni dah 24 hari kita berpuasa kan, alhamdulillah. Selepas sahur tadi ada yang tidur semula tak?. MV pasti ada diantara kita yang tidur semula sementara nak tunggu azan subuh kan? Apakata harini MV berkongsi tips elak mengantuk selepas sahur dengan anda semua.  ;-) MV pun terkadang boleh tertidur sebab mengantuk tahap gaban. Tidur tak cukup bukan sebab bangun masak untuk sahur tapi bangun menyusu budak kenit Humaira. Terkadang sejam sekali dia berjaga nak menyusu, tak ke rabak mata ibu dia ni ha!. Sebenarnya bahaya tidur selepas sahur ni. Syukur MV bukan jenis makan nasi masa sahur, hanya minum Set Mighty 3 Gems sahaja untuk kekal cergas bertenaga walaupun berpuasa  ;-) Tips Elak Mengantuk Selepas Sahur cara MV Kalau mengantuk tahap gaban pun MV tetap tunggu sehingga 2 jam. Kenapa 2 jam?…
Read More
Performance Drink Minuman Memberi Tenaga dan Kecergasan

Performance Drink Minuman Memberi Tenaga dan Kecergasan

Health Info, Performance® Natural Orange, Testimonials, Tips
Performance Drink Minuman Memberi Tenaga dan Kecergasan Performance Drink Minuman Memberi Tenaga dan Kecergasan | Lamanya tak update blog..Rasa rindu pula..dah 14 hari kita berpuasa kan? Apa khabar semuanya? Bagaimana ibadah berpuasa? Sebenarnya MV baru pulang dari kampung, menziarahi ayah yang kurang sihat. Agak lama juga berada disana, dalam 10 hari gitu. Ayah disahkan demam virus, ada jangkitan didalam mulut. Tak tahu macam mana boleh dapat virus tu. Tapi, syukur alhamdulillah tak melarat ke tempat lain. Selama demam sepanjang 7 hari tu ayah tetap berpuasa, ayah cuma bertahan dengan makan kurma dan buah anggur sahaja. Kalau tak makan mana nak dapat tenaga kan? MV memag terkejut sangat tengok keadaan ayah, cengkung dan tidak bertenaga langsung  :cry: Sebagai anak, memang MV sedih. Umur ayah pun dah 72 tahun kan. Kalau tak cukup…
Read More