Sental Whitehead dan Blackhead Punca Jerawat

Sental Whitehead dan Blackhead Punca Jerawat

Diari MommaVogue, Gentle Action Makeup Remover, Testimonials, Tips
Sental Whitehead dan Blackhead Punca Jerawat | Dush Dush Dush to JERAWAT!👊👊👊 Runsing kan korang bila jerawat buat persinggahan kat muka? Tambah lagi bila jerawat merah bernanah tersembul naik belum kira jerawat yang besar gedabak lagi tu. Sental Whitehead dan Blackhead Punca Jerawat Naik Tak lengkap rasanya kalau MV tak sental muka dengan Gentle Action Makeup Remover  yang ohsemmm ni sebelum lelapkan mata setiap malam. Korang perasan tak dalam bulatan gambar kat atas tu ada gentelan berwarna hitam?. Haa, ambik kauuu! banyak gilurrr kotoran yang melekat di muka. Eeeee yaksss. Itulah sel mati yang dah BERJAYA disental keluar! Dia punya kepuasan lepas menyental tu sangat speechless. Kulit terasa licin bak puteri salju gitewww, habis tertanggal semua whitehead dan blackhead kat muka. Phewwww. Cara guna? Tak susah. Boleh pakai time muka kita kering dan basah. Just ambil sedikit…
Read More
Mudahnya Hilangkan Sel Kulit Mati Dari Wajah dan Badan

Mudahnya Hilangkan Sel Kulit Mati Dari Wajah dan Badan

Acne, Gentle Action Makeup Remover, Health Info, NutriWhite, Shaklee Products, Testimonials, Tips
Mudahnya Hilangkan Sel Kulit Mati Mudahnya Hilangkan Sel Kulit Mati | Untuk kulit yang berseri-seri, berser-seri dan lebih muda, wajah dan anggota badan kita perlu dibersihkan dari sel-sel kulit mati. Tidak kira kulit jenis berminyak, sensitif atau normal, pengelupasan adalah sama penting dengan pembersihan dan pelembapan. Ia bukan sahaja membantu untuk menghilangkan sel-sel kulit mati, tetapi juga meningkatkan peredaran darah, memberikan kulit lebih berseri dan nampak muda. Mandi sahaja tidak cukup untuk membersihkan lapisan kulit yang mati dari kulit, maka pengelupasan diperlukan seminggu sekali untuk membuang sel-sel mati. Pengumpulan kotoran ini menyebabkan kulit kita menjadi kasar dan gelap. Bagaimana Membuang Sel Kulit Mati Dari Wajah dan Badan Secara semulajadi? Sememangnya 'home scrub' paling mudah seperti beras, tepung, lemon, minyak zaitun dan lidah buaya adalah sangat berkesan dalam membuang sel-sel kulit mati untuk mengekalkan kecantikan dan…
Read More
Hidung Menggerutu dan Penuh Daki?

Hidung Menggerutu dan Penuh Daki?

Acne, Gentle Action Makeup Remover, Gentle Deep Foaming Cleanser, Health Info, Skincare, Testimonials, Tips
Hidung Menggerutu dan Penuh Daki? Hidung menggerutu | Nak pegang sendiri pun rasa geli? Ini semua disebabkan oleh whitehead dan blackhead yang terdapat di hidung, dan di sekelilingnya. Dulu hidung menggerutu dan MV gunakan cara ini, tapi TIDAK berkesan! MV juga tidak lari dari masalah kulit muka seperti hidung menggerutu ni. Dahulu, MV gunakan 'nose patch' yang dibeli di farmasi, memicit menggunakan 'stick' dan menggunakan telur sebagai masker. Masa mula-mula guna cara ni, terutama yang masker telur tu, memang puas hati. Tengok pulablackhead dan whitehead melekat keluar, best yang amat! Tapi lepas sehari dua, liang roma yang terbuka kembali hitam dengan cepat. Ini kerana liang roma terbuka menyebabkan sebum yang keluar teroksida dan menjadi hitam. Hilangkan hidung menggerutu dengan double beauty Shaklee Sekarang MV gunakan cara moden dan ianya BERKESAN menghilangkan hidung menggerutu! MV hanya amalkan mencuci muka dengan…
Read More