Khasiat Chia Seed Dalam Diet Harian

Khasiat Chia Seed Dalam Diet Harian

Diari MommaVogue, Health Info
Ch-ch-ch-chia! Bila terbaca perkongsian khasiat chia seed dari kak Jue di facebook hari tu, baru teringat yang MV pun ada beli organic chia seed kat tesco. Then, since seminggu ni memang MV mulakan hari dengan minuman dan sarapan yang sihat dengan chia seed. Chia seed telah menjadi salah satu superfoods yang paling popular dalam komuniti masyarakat Malaysia sekarang. Bila dah jadi trend, mesti ramai yang dah tahu khasiat chia seed ni kan? Jadi, cukuplah MV berkongsi point yang penting sahaja. Profil Pemakanan Chia Seed. Chia seed begitu bermanfaat adalah disebabkan oleh mereka kaya dengan serat, lemak omega-3, protein, vitamin dan mineral seperti : Serat (11g - 42% nilai harian disyorkan) Protein (4.4g - 9% RDV) asid lemak Omega-3 (4915 mg) asid lemak omega-6 (1620 mg) Kalsium (77 mg - 18% RDV) Copper (0.1 mg - 3%…
Read More