Sumber Alternatif Pengambilan Steroid Untuk Pesakit SLE

By | January 5, 2016
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+6Share on Facebook2

Alternatif Pengambilan Steroid Untuk Pesakit SLE

Alternatif Pengambilan Steroid Untuk Pesakit SLE | Kita dikhabarkan dengan kematian seorang pelajar perubatan tahun akhir Universiti Cairo, Nurul Izzaty Izyan Roselan, 23, yang disahkan meninggal akibat SLE pada hari Jumaat, 18 DISEMBER 2015 yang lalu. Berita selanjutnya di BHOnline.

Lebih lima juta penduduk dunia menghadapi masa depan yang tidak menentu selepas didiagnos dengan masalah ‘systemic lupus erythematosus’ (SLE) atau Lupus. Untuk di Malaysia, boleh merujuk kepada Persatuan SLE Malaysia.

Sehingga kini, tiada ubat dan kajian mendalam bagi menangani lupus. Simptomnya yang menyerupai simptom penyakit lain turut menyebabkan pesakit tersalah diagnos. Jadi, tidak pelik walaupun lupus sudah dikenali dalam dunia perubatan sejak 1800, ubat-ubatan mengawal lupus masih ‘dipinjam’ daripada penyakit lain.

SLE sukar dikesan dan tiada penawar untuk penyakit SLE

SLE dilabel sebagai penyakit 1000 wajah kerana penghidapnya menunjukkan gejala penyakit lain seperti demam, sakit sendi, keletihan, sakit otot dan ruam kulit.

Keadaan itu menyebabkan pesakit menerima rawatan bagi penyakit yang tidak mereka alami. Buat masa ini pesakit lupus tidak dapat diubati dan mungkin boleh membawa maut.

Lupus adalah penyakit yang menyerang individu berusia 15 hingga 44 tahun. Kebanyakan pesakit Lupus adalah wanita dan biasanya mereka diserang lupus pada usia kesuburan.

Pesakit lupus mungkin terpaksa mengambil berjenis-jenis ubat dan rawatan bergantung kepada organ mana yang terjejas dan tahap seriusnya serangan penyakit ini kepada mereka.

Rawatan lupus termasuklah pengambilan kartikosteroid dalam dos tinggi, ubat anti malaria, imunosupresif dan ubat anti penolakan yang awalnya dikaji untuk pesakit barah dan pemindahan organ.

Mengenali ‘systemic lupus erythematosus’ (SLE)

SLE merupakan sejenis penyakit kronik autoimun yang menyebabkan antibodi yang berfungsi melindungi badan bagi melawan penyakit tiba-tiba menyerang sel badan atau organ manusia.

Alternatif Pengambilan Steroid Untuk Pesakit SLE

Sistem imun adalah sistem dalam tubuh yang sangat kompleks untuk menentang ejen jangkitan penyakit seperti bakteria dan bendasing yang masuk ke tubuh. Bagaimanapun, bagi pesakit SLE, mereka menghasilkan antibodi abnormal dalam darah yang mensasarkan tisu dalam tubuh sendiri.

Disebabkan antibodi dan sel pengiring radang boleh membabitkan mana-mana tisu dalam badan, lupus berpotensi menjejaskan mana-mana kawasan tubuh. SLE boleh menyebabkan penyakit kulit, paru-paru, jantung, buah pinggang, sendi atau sistem saraf.

Sedikit perkongsian daripada salah seorang pesakit SLE yang telah mengambil Vivix® dan B-Complex sebagai alternatif kepada penyakitnya.

Alternatif Pengambilan Steroid Untuk Pesakit SLE

Seorang remaja perempuan, berusia 18 tahun telah disahkan menghidap SLE pada Januari 2015 dan beliau telah mencuba Vivix® pada awal Februari 2015. Alhamdulillah, katanya beliau dapat perkembangan yang positif setelah mengambil Vivix®.

Alternatif Pengambilan Steroid Untuk Pesakit SLE 1

Pengambilan steroid 6 biji sehari telah dikurangkan kepada 5 biji. Doktor sendiri terkejut dengan perkembangan positif beliau. Walaupun doktor pernah mengatakan penyakit ini tiada ubatnya, namun sekurang-kurangnya beliau merasakan masih ada peluang untuk hidup sihat sebagaimana mereka yang lain. Vivix® membantu mengurangkan kesan penyakit SLE tanpa pengaruh steroid.

Pengedar Shaklee, Puan Iffah juga ada menceritakan pengalamannya sebagai pesakit SLE dan beliau telah 5 tahun mengamalkan Vivix® sebagai alternatif pengambilan steroid untuk pesakit SLE.

Sedikit kajian yang berkaitan dengan Resveratrol dan Lupus (SLE) didalam The Journal of Immunology, 2013, 190, 137.6 “Resveratrol ameliorates lupus by epigenetic modulation” boleh dijadikan panduan untuk mereka yang menghidap penyakit ini.

sumber : The Journal of Immunology

BERITA BAIK untuk mereka yang ingin mendapatkan Vivix® hanya pada bulan Januari 2016!

Harga Vivix dengan YES Wellness Pack (Healthy Young Living) menawarkan kepada anda:

  • POTONGAN harga 5%
  • P.E.R.C.U.M.A Keahlian (bernilai rm69)
  • P.E.R.C.U.M.A penghantaran
  • Rebat Bonus Rm36

Yes, I Want To Order Vivix® Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

 

Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi mommavogue@gmail.com atau SMS/WA/Telegram ke 0122050258 / 0123950258

Masukkan ID MV sebagai penaja : 882633 jika anda ingin mendaftar keahlian secara ekspres (Express Enrollment) "Join Now" di www.shaklee.com.my.

place-your-order

Kami ialah Pengedar Sah Shaklee Bandar Baru Bangi. Cash On Delivery area Bandar Baru Bangi, Kajang, Semenyih dan Putrajaya.

Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Gdex/CityLink/Poslaju)

*DISCLAIMER

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

24 thoughts on “Sumber Alternatif Pengambilan Steroid Untuk Pesakit SLE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.