14
- April
2015
Posted By : noriza rahman
Sembelit Punca Penyakit Buasir dan Kanser Usus

Sembelit Punca Penyakit Buasir dan Kanser Usus

Sembelit Punca Penyakit Buasir dan Kanser Usus | PERNAHKAH anda meneran hingga merah muka atau mengetap gigi manakala kaki bersilang sambil mengepit punggung ketika membuang air besar? Jika anda perlu berdepan dengan kesukaran setiap kali berada di tandas, ini bermakna anda mengalami sembelit

DARI sudut perubatan, sembelit berlaku apabila seseorang membuang air besar dengan kurang tiga kali seminggu

Sembelit menyebabkan penghidap berasa tidak puas buang air besar, perut membuncit atau sakit perut.

Sering sembelit boleh menimbulkan menyebabkan beberapa simptom seperti bau mulut dan tubuh yang tidak menyenangkan, selain sukar menumpukan perhatian, mengantuk, malas, lesu kronik, artritis, hilang selera makan, sakit kepala dan masalah kulit.

Sesiapa yang sering terkena sembelit perlulah berhati-hati kerana sembelit yang berpanjangan dan serius mungkin boleh menyebabkan buasir yang disebabkan oleh tindakan menahan untuk membuang air besar. Lebih teruk lagi mendapat kanser usus.

Apakah cara untuk menangani sembelit ni?

✔ Bersenam setiap hari
✔ Menggunakan beberapa jenis teknik relaksasi setiap hari, terutama senaman atau yoga bernafas.
✔ Cuba untuk mewujudkan jadual tetap dan tidak mengabaikan keinginan untuk membuang.
✔ Jangan gunakan kafein addictively.
✔ Jangan merokok.
✔ Elakkan mengambil ubat sembelit.

Ramai menganggap minum banyak air merupakan cara terbaik untuk mengelak sembelit. Bagaimanapun makanan yang tinggi kandungan serat sebenarnya penawar terbaik gejala sembelit.

Suplemen Shaklee yang sesuai untuk proses DETOKS dan SEMBELIT ialah Alfalfa dan Herb-Lax™

Sembelit Punca Penyakit Buasir dan Kanser Usus

Manfaat kedua-duanya ialah

  • Mencuci usus
  • Melawaskan najis
  • Menurunkan berat badan
  • Membantu penghadaman
  • Membantu mengurangkan sembelit
  • Menyingkirkan toksin

Jadi, penting bagi anda DETOKS usus sebab makanan yang dimakan kebanyakannya bertoksik.

Ini testimoni kawan MV sendiri yang merasakan badannya ringan selepas megamalkan Herb-Lax™, “30 tahun hidup tak pernah cuci usus…”

Sembelit Punca Penyakit Buasir dan Kanser Usus

Untuk pengetahuan, masa untuk membuang air besar tidak lebih 10 minit. Kalau sampai 30-45 minit itu memberikan tanda bahawa KOLON TIDAK SIHAT!

Protein ESP shaklee Memang Terkenal
Sila klik untuk membut pembelian!

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

Comments are closed.