Selamatkan Duit Raya Anak kepada Pelaburan Emas

By | July 30, 2015
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+4Share on Facebook2

Selamatkan Duit Raya Anak kepada Pelaburan Emas

Selamatkan Duit Raya Anak kepada Pelaburan Emas | Banyak juga anak-anak dapat duit raya tahun ni, syukur Alhamdulillah. Rasa nak tukarkan jadi emas Public Gold la. Lagi bagus. Terjaga juga duit anak-anak tu

Tapi macam mana ya nak beli emas tu? Ha, mungkin anda pernah terbaca, sama ada di facebook atau di website, tentang cara nak beli emas Public Gold. Ada orang yang promosikan simpan melalui Gold Accumulation Program (GAP). Ada juga yang suruh order je dekat website Public Gold. Ada juga yang offer beli dengan dealer Public Gold terus.

MV dah lama follow ejen PG Mohd Zulkifli ni dan berkesempatan bertemu beliau dan isterinya pada bulan Februari yang lepas. Banyak perkongsian yang bermanfaat untuk MV timbangkan bila nak buat pelaburan ni. Tapi, sampai la 2 hari lepas baru MV terbuka hati nak ‘tukar’ duit raya anak-anak menjadi pelaburan emas.

Beli melalui akaun GAP

Selamatkan Duit Raya Anak kepada Pelaburan Emas

MV menghubungi Puan Najdah, isteri kepada En.Mohd Zulkifli dan mohon bantuannya untuk uruskan pembelian pertama. Masa beli tu harga LBMA RM147/g, so dapat la MV beli 2g untuk anak-anak. Selepas urusan pembelian yang diuruskan oleh Pn Najdah selesai, MV akan menerima email dari pihak Public Gold dalam masa 48 jam. (Sila rujuk pada imej di bawah) 😉

Selamatkan Duit Raya Anak kepada Pelaburan Emas

Untuk pembelian GAP akan datang, MV boleh bank in terus ke akaun PG mengikut langkah yang diberikan oleh Pn. Najdah.

#1 – Bank in Duit
—————-

Bank in duit ke akaun PG mengikut harga per gram di www.publicgold.com.my.

No akaun 5571 3923 8048 (Maybank), Public Gold Marketing Sdn. Bhd.

(Harga disemak sehari sekali jam 12.00mlm)

#2 – Emailkan Slip Bayaran
————————-

Emailkan slip byrn ke gap@publicgold.com.my dan cc kepada najdah3881@gmail.com utk memudahkn najdah follow up PG (jika perlu)

(Slip bayaran tu simpan baik2 untuk rujukan masa depan)

#3 – Whatsapp Maklumat
———————

Whatsapp maklumat ke 017-4866 916, taip;

PGxxxxxx BELI GAP RMxxx (Tarikh & Masa yg tertera di Slip Bayaran)

a. Nama penuh
b. No ic

(Maklumat lain tak perlu sebab dah ada dalam rekod PG)

#4 – Tunggu GAP Statement
————————-

Tunggu PG emailkan GAP Statement dalam masa 2 hari bekerja. Kalau tak terima juga statement tu, bagi tahu najdah untuk najdah follow up dgn PG.

(Bila2 nak keluarkan atau ambil emas tu, datang di office PG tunjuk i/c je)

Itulah secara ringkas beli emas melalui GAP. Untuk persoalan tentang prosedur tambah lagi simpanan GAP, atau cara nak jual balik GAP tu, boleh baca panduan yang dalam artikel Mudahnya Simpan Emas Dengan GAP Public Gold.

Alhamdulillah, selamat dah duit raya anak-anak MV. Ini juga untuk masa depan mereka. Bak kata pepatah, sikit-sikit lama-lama jadi bukit  😎

24 thoughts on “Selamatkan Duit Raya Anak kepada Pelaburan Emas

  1. permatamama

    memandangkan ekonomi tidak menentu sekarang jadi amat bagus simpan emas…nilainya akan meningkat masa akan datang…cadangan saya setiap bulan beli emas dan simpan walaupun hanya satu gram..

Comments are closed.