30
- March
2015
Posted By : noriza rahman
Sakit Sendi Derita Sepanjang Hayat

Sakit Sendi Derita Sepanjang Hayat

Sakit Sendi Derita Sepanjang Hayat | Penyakit sendi dan tulang artritis secara umumnya dikenali sebagai keradangan sendi yang menyerang bahagian sendi termasuk pergelangan tangan, kaki, jari, siku, leher dan sebagainya.

Artritis Rheumatoid

Sakit Sendi Derita Sepanjang Hayat

Ia menyerang membran sinovial yang mengelilingi cecair pelincir dalam sendi. Sakit sendi biasa pula disebabkan oleh kurang bendalir dekat sendi-sendi tu, so sendi tu bergesel, kebiasaannya terjadi pada warga emas.

Gout

Sakit Sendi Derita Sepanjang Hayat

Gout pula disebabkan oleh kandungan asid urik yang tinggi. Kepekatan asid urik yang tinggi menyebabkan terbentuknya kristal yang terkumpul dibahagian sendi.

Peratusan wanita diserang artritis lebih tinggi berbanding lelaki dengan nisbah 3:1 manakala aum lelaki lebih berisiko diserang gout.

Jangan ingat sakit sendi ini hanya menyerang orang yang dah berusia. Yang muda pun tidak terlepas sakit sendi terutama mereka yang obes atau penggunaan sendi yang berlebihan seperti atlet ataupun orang yang suka bersukan.

MAKANAN UNTUK MEMBANTU MENGHILANGKAN SAKIT SENDI

#1 BUAH – BUAHAN

Vitamin C merupakan sumber terbaik untuk anti-oksidan dan mengelak osteoarthritis. Contoh makanan Vitamin C termasuk lah buah mangga, betik, oren dan kiwi

#2: IKAN

Minyak ikan mengandungi Omega yang melegakan sakit sendi dan kebas yang disebabkan oleh rheumatoid arthritis. Asid lemak omega-3 dalam ikan juga melindungi tulang rawan daripada haus.

#3: REMPAH & HERBA

Kunyit, jintan, kulit kayu manis dan bawang putih mempunyai bahan anti-radang yang membantu mengurangkan sakit sendi.

SET SENDI SHAKLEE – SEMULAJADI, SELAMAT & BERKESAN!

Sakit Sendi Derita Sepanjang Hayat

1. ADVANCED JOINT HEALTH TABLET 

Membantu mengisi semula bendalir lutut yang telah haus yang menyebabkan sakit di antara sendi apabila kita bergerak.

2. OSTEMATRIX

Membantu mempadatkan semula tulang yang mula lopong akibat kekurangan nutrisi kalsium harian dan juga disebabkan oleh faktor usia.

3. OMEGAGUARD

Meningkatkan pengeluaran prostaglandin yang mampu mengurangkan keradangn bagi melegakan kesakitan di sendi-sendi badan.

Jom saya kongsikan pengalaman pengguna yang pernah menggunakan Set Sendi Shaklee

Sakit Sendi Derita Sepanjang Hayat

Harga satu set ini hanya RM 350.86 sahaja termasuk pos.

Jika anda sudah hampir kehabisan MC dek kerana sakit sendi setiap bulan, dan ingin hidup tenang tanpa sebarang kesakitan, boleh mencuba Set Sendi Shaklee ini.

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

Comments are closed.