Sakit Sendi Derita Sepanjang Hayat

By | March 30, 2015
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+9Share on Facebook0

Sakit Sendi Derita Sepanjang Hayat

Sakit Sendi Derita Sepanjang Hayat | Penyakit sendi dan tulang artritis secara umumnya dikenali sebagai keradangan sendi yang menyerang bahagian sendi termasuk pergelangan tangan, kaki, jari, siku, leher dan sebagainya.

Artritis Rheumatoid

Sakit Sendi Derita Sepanjang Hayat

Ia menyerang membran sinovial yang mengelilingi cecair pelincir dalam sendi. Sakit sendi biasa pula disebabkan oleh kurang bendalir dekat sendi-sendi tu, so sendi tu bergesel, kebiasaannya terjadi pada warga emas.

Gout

Sakit Sendi Derita Sepanjang Hayat

Gout pula disebabkan oleh kandungan asid urik yang tinggi. Kepekatan asid urik yang tinggi menyebabkan terbentuknya kristal yang terkumpul dibahagian sendi.

Peratusan wanita diserang artritis lebih tinggi berbanding lelaki dengan nisbah 3:1 manakala aum lelaki lebih berisiko diserang gout.

Jangan ingat sakit sendi ini hanya menyerang orang yang dah berusia. Yang muda pun tidak terlepas sakit sendi terutama mereka yang obes atau penggunaan sendi yang berlebihan seperti atlet ataupun orang yang suka bersukan.

MAKANAN UNTUK MEMBANTU MENGHILANGKAN SAKIT SENDI

#1 BUAH – BUAHAN

Vitamin C merupakan sumber terbaik untuk anti-oksidan dan mengelak osteoarthritis. Contoh makanan Vitamin C termasuk lah buah mangga, betik, oren dan kiwi

#2: IKAN

Minyak ikan mengandungi Omega yang melegakan sakit sendi dan kebas yang disebabkan oleh rheumatoid arthritis. Asid lemak omega-3 dalam ikan juga melindungi tulang rawan daripada haus.

#3: REMPAH & HERBA

Kunyit, jintan, kulit kayu manis dan bawang putih mempunyai bahan anti-radang yang membantu mengurangkan sakit sendi.

SET SENDI SHAKLEE – SEMULAJADI, SELAMAT & BERKESAN!

Sakit Sendi Derita Sepanjang Hayat

1. ADVANCED JOINT HEALTH TABLET 

Membantu mengisi semula bendalir lutut yang telah haus yang menyebabkan sakit di antara sendi apabila kita bergerak.

2. OSTEMATRIX

Membantu mempadatkan semula tulang yang mula lopong akibat kekurangan nutrisi kalsium harian dan juga disebabkan oleh faktor usia.

3. OMEGAGUARD

Meningkatkan pengeluaran prostaglandin yang mampu mengurangkan keradangn bagi melegakan kesakitan di sendi-sendi badan.

Jom saya kongsikan pengalaman pengguna yang pernah menggunakan Set Sendi Shaklee

Sakit Sendi Derita Sepanjang Hayat

Harga satu set ini hanya RM 350.86 sahaja termasuk pos.

Jika anda sudah hampir kehabisan MC dek kerana sakit sendi setiap bulan, dan ingin hidup tenang tanpa sebarang kesakitan, boleh mencuba Set Sendi Shaklee ini.

23 thoughts on “Sakit Sendi Derita Sepanjang Hayat

  1. Noriza Rahman

   Sakit sendi yang biasa terjadi tu cuma lenguh2 gitu sahaja..kalau kita rajin exercise then akan bertambah baik..tapi kalau yang jenis sendi keradangan macam artritis dan gout ni memang ambil masa yang lama untuk pulih..bergantung kepada lifestyle dan pemakanan kita juga
   Noriza Rahman recently posted…Promosi Shaklee April Penuh KejutanMy Profile

 1. TopSeoFriendly

  Sakit sendi dan gout paling ditakuti oleh orang tua. Arwah ibu dan bapa saya sentiasa diserang gejala-gejala penyakit sendi dan gout. Masa dulu tak biasa dengan produk Shaklee. Di kampun mana ada jual produk seperti ini, lebih lagi produk daripada S haklee.
  TopSeoFriendly recently posted…Pengalaman Bersama ONEXOXMy Profile

Comments are closed.