13
- March
2015
Posted By : noriza rahman
Rosemary Tingkatkan Daya Ingatan!

Rosemary Tingkatkan Daya Ingatan

Rosemary Tingkatkan Daya Ingatan | Tumbuh-tumbuhan memainkan peranan yang sangat penting dalam kehidupan manusia sejak turun temurun kan? Selain dijadikan bahan makanan, ada yang dijadikan ramuan ubat untuk menyembuhkan penyakit.

Rosemary adalah herba yang biasa kita gunakan di dapur tetapi ia juga mempunyai manfaat sebagai ubat-ubatan herba pada zaman purba. Rosemary berasal dari perkataan latin “ros marinus” yang bermaksud “rose or dew of the sea”. Nama botani baginya ialah Rosmarinus Officinalis.

Rosemary (Rosmarinus officinalis) is a fragrant evergreen herb native to the Mediterranean. It is used as a culinary condiment, to make bodily perfumes, and for its potential health benefits.

The herb not only tastes good in culinary dishes , but it is also a good source of iron, calcium, and folic acid, pantothenic acid, pyridoxine, riboflavin.

read more : medicalnewstoday

Rosemary adalah kategori tumbuhan renek yang mempunyai daun berbentuk jarum seakan-akan pokok pain. Mempunyai bunga berwarna ungu kebiruan. Di negara yang mengalami empat musim, tumbuhan ini akan mengeluarkan bunga hanya pada musim panas dan musim bunga. Ia boleh mencapai ketinggian sehingga lima kaki panjang.

Kajian yang dijalankan membuktikan Rosemary Tingkatkan Daya Ingatan!

Rosemary Tingkatkan Daya Ingatan

Hasil kajian yang dilakukan oleh Saintis University Cincinnati telah membuktikan bahawa aroma yang dihasilkan dari rosemary mampu meningkatkan daya ingatan disebabkan oleh kandungan eucalyptol yang terkandung didalamnya.

Kajian dari Therapeutic Advances in Psychopharmacology, published by SAGE juga mendapati Minyak Essential Rosemary mampu meningkatkan daya tumpuan dan ingatan didalam artikel blood levels of a rosemary oil component correlate with improved cognitive performance.

Jom tingkatkan daya ingatan dengan Garlic Complex

Rosemary Tingkatkan Daya Ingatan

Keistimewaan Garlic Complex

  • Pengekalan 100% Allicin aktif
  • Dwi teknologi dilakukan untuk mengawal bau bawang putih
  • Perisa semulajadi terhasil dari 2 kombinasi ekstrak herba iaitu Rosemary dan Spearmint
  • Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang bersamaan 2 ulas bawang putih segar

Rosemary Tingkatkan Daya Ingatan

Selain meningkatkan daya ingatan, ada banyak lagi manfaat Garlic Complex yang MV kongsikan di blog ini.

Maklumat lanjut berkaitan produk & order:
================================
CALL/SMS/WA : 0122050258 (Noriza)

CARA ORDER br

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

Comments are closed.