06
- August
2015
Posted By : noriza rahman
Ramai Teruja dengan Keistimewaan Astaxanthin

Ramai Teruja dengan Keistimewaan Astaxanthin

Keistimewaan Astaxanthin | Setiap hari kalau MV menonton Jom Singgah atau Wanita Hari Ini mesti tengok segmen tajaan. MV suka tengok pengusaha makanan kesihatan berlumba-lumba mempromosi produk mereka. Dalam banyak-banyak tu ada la produk yang menggunakan Astaxanthin sebagai kandungan utamanya. Beria promoter tu menerangkan tentang keistimewaan Astaxanthin ni.

Astaxanthin adalah salah satu kumpulan pigmen semulajadi yang dikenali sebagai karotenoid. Ada 2 kelas karotenoid; caroten dan xanthophylls. karotin utama (α-carotene, β-karotena dan lycopene) terdiri daripada hanya karbon dan hidrogen, manakala xanthophylls (lutein, zeaxanthin, β-cryptoxanthin dan astaxanthin) mengandungi oksigen.

Keistimewaan Astaxanthin 1

Keistimewaan Astaxanthin dan kenapa kita memerlukannya?

 • 6000 kali lebih kuat dari Vitamin C
 • 800 kali lebih kuat dari CoQ10
 • 550 kali lebih kuat berbanding Vitamin E
 • 40 kali lebih kuat daripada Beta-karotena
 • 17 kali lebih baik daripada ekstrak biji anggur
 • Astaxanthin boleh sampai ke setiap bahagian sel badan, organ serta kulit, selain melindunginya daripada kerosakan oksidatif
 • Mempunyai aktiviti antiperoksidative membran yang kuat
 • Mengelakkan kerosakan DNA
 • Mengurangkan kesan penuaan
 • Menghindarkan dari penyakit kronik seperti kanser, diabetes, sakit jantung dan lain-lain
 • Makanan tambahan utama untuk kesihatan mata dan mencegah kebutaan.
 • Meningkatkan sistem imun

Mudah ke nak jumpa Astaxanthin ni, Shaklee ada ke?

Tahukah anda sebelum wujudnya Vivix, CarotoMax® merupakan vitamin yang sangat popular dalam mencegah dan merawat kanser. Sifat antioksidan yang sangat tinggi dalam CarotoMax® ini berupaya memelihara kesihatan penglihatan, kesihatan kulit dan mencegah kanser.

Keistimewaan Astaxanthin

CarotoMax® bukan sahaja mengandungi Astaxanthin tetapi juga 5 jenis karotenoid penting yang lain:

 1. Astaxanthin – Pigmen di dalam alga dan fitoplankton yang memberikan warna oren merah ikan salmon. Shaklee menuai karotenoid astaxanthin daripada mikroalga laut, sumber yang poten dan tulin. Melindungi kerosakan oksidasi LDL.
 2. Alpha Carotene – Untuk penglihatan malam, mata sihat, menghalang degenerasi penglihatan.
 3. Beta Carotene – Memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka. Mempertingkatkan sistem imun, mengurang risiko kanser usus, payudara dan prostat.
 4. Lycopene – Bersifat antioksidan, menghalang penuaan organ. Untuk serviks yang sihat, kitaran jantung dan sistem imun. Mengurangkan penyakit kelenjar prostat.
 5. Lutein – Menyekat katarak, AMD (age-related muscular disease), glaukoma.
 6. Zeaxhanthin – Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya. Mengurangkan risiko kanser payudara, ovari, endometrial dan serviks.

Keistimewaan Astaxanthin

Anda mendapat kesemua manfaat ini dengan cara yang lebih mudah. Hanya telan 1@2 kapsul CarotoMax® setiap pagi, dan anda mampu mengharungi pelbagai aktiviti hidup sepanjang hari dengan ceria, sihat dan aktif!

Jom dapatkan CarotoMax® hari ini, cantik dan sihat harus seiring.

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

Belian terus ke laman Shaklee

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

Comments are closed.