Punca Penyebab Jerawat yang perlu diketahui!

By | February 12, 2015
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+5Share on Facebook0

Punca Penyebab Jerawat

Punca penyebab jerawat | Jerawat disebabkan oleh beberapa faktor yang terdiri daripada genetik sehinggalah ketidakseimbangan hormon. Kajian menunjukkan bahawa ‘androgen’ boleh menyebabkan pengeluaran sebum berlebihan didalam kelenjar sebaceous.

Punca Penyebab Jerawat

Jadi apakah yang menjadi punca penyebab jerawat?

“Jerawat, whitehead, blackhead, dan kulit bermasalah adalah dari pengumpulan sisa badan (‘racun’) metabolisme badan yang belum dirembeskan daripada sistem perkumuhan.”

1. Toksik

Toksik adalah lebihan bahan-bahan yang tidak perlu dan bahan buangan metabolisme termasuk najis, air kencing, peluh dan bahan buangan gas (kentut) yang dihasilkan oleh badan kita. Sistem perkumuhan badan terdiri daripada buah pinggang, hati, usus besar, kulit dan juga kelenjar peluh. Sebarang kelemahan dalam sistem ini akan memberi kesan kepada pengumpulan sisa dalam badan kita.

“Bad digestion is when our body is not digesting and absorbing food properly. It leads to a build-up of waste and toxic in our body. When combined with poor blood circulation, humidity+ heat imbalance, and a weak excretory system, it the perfect environment for acne and pimples growth.”

“When combined with poor blood circulation, humidity+ heat imbalance, and a weak excretory system (eg constipation , lack of sweating through lack of exercise, and lack of urination from dehydration), it the perfect environment for acne and pimples growth.”

2. Perubahan hormon

Apabila berlaku perubahan hormon seperti zaman baligh remaja, mengandung, datang haid ataupun menopause bagi wanita, jerawat akan timbul disebabkan hormon dalam badan, iaitu hormon androgen yang ada dalam badan lelaki dan wanita. Kebiasaannya seawal seminggu sebelum kedatangan period sehingga seminggu setelah habis haid, jerawat akan mudah naik.

Punca Penyebab Jerawat

3. Gaya hidup dan diet

Gaya hidup dan diet memainkan peranan yang besar dalam mempengaruhi sistem penghadaman, peredaran darah dan metabolisme badan yang seterusnya memberi kesan kepada keseimbangan hormon dan juga kesihatan kulit!

Mencari Penyelesaian Punca Penyebab Jerawat dengan suplemen Shaklee?

MV cadangkan pengambilan detox suplemen iaitu Garlic Complex atau DTX complex untuk menyahtoksin racun dalam badan. Bagi yang mengalami masalah hormon, GLA Complex boleh membantu mengimbangi hormon dalam badan. Kepada yang selalu sangat STRESS, boleh mencuba B-Complex dan OmegaGuard.

Punca Penyebab Jerawat

Untuk penjagaan luaran boleh mengaplikasi set Enfuselle Basic System Normal-Oily

Testimoni Skin Care Enfuselle Shaklee : Kulit Tak Berminyak, Jerawat Kurang

Testimoni #1 ~ Muka lembap tapi tak berminyak

Punca Penyebab Jerawat

Testimoni #2 ~ Confident level naik

Punca Penyebab Jerawat

Dapatkan Pemulihan punca penyebab jerawat dari Shaklee HARI INI.

CARA ORDER br

Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order:
=======================================
CALL/SMS/WA : 0122050258 (Noriza)

5 thoughts on “Punca Penyebab Jerawat yang perlu diketahui!

Comments are closed.