Perut Tetap Buncit Walaupun Sudah Penat Berdiet

By | March 16, 2015
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+4Share on Facebook3

Perut Tetap Buncit Walaupun Sudah Penat Berdiet

Perut tetap buncit walaupun sudah penat berdiet | Diet sudah dilakukan, latihan intens pun sudah, berat badan sudah mulai turun, tapi mengapa perut masih membuncit ya? Itulah pertanyaan yang seringkali disampaikan oleh orang-orang yang sedang berdiet ketika menemukan permasalahan di atas.

Perut Tetap Buncit Walaupun Sudah Penat Berdiet

Adakah perut buncit merupakan masalah kesihatan?

Ramai orang kerap bergurau dengan mengatakan perut buncit ini tanda bahagia tetapi yang pastinya perut buncit telah terbukti secara saintifik berkait rapat dengan banyak masalah kesihatan termasuklah masalah jantung. Timbunan pada bahagian perut iaitu ‘visceral fat’ meningkatkan risiko mendapat pelbagai penyakit berkaitan kardiovaskular.

Perut Tetap Buncit Walaupun Sudah Penat Berdiet

Semakin buncit perut menandakan seseorang itu semakin tidak sihat. Ukur lilit ideal bagi lelaki normal ialah 90cm dan wanita 80cm.

Perut Tetap Buncit Walaupun Sudah Penat Berdiet

“Persatuan Kajian Obesiti Jepun (JASSO) menjelaskan bahawa seorang wanita yang memiliki indeks jisim tubuh (BMI) di bawah 25 tetapi ukuran pinggangnya melebihi 80sm dianggap mempunyai berat badan berlebihan.”

Tidak ada cara selain menjaga pemakanan yang baik dan melakukan senaman secara konsisten bagi mengatasi masalah perut buncit.

MV ada juga kongsikan artikel yang bersangkut paut dengan pemakanan yang baik melalui artikel di bawah :

  • Cara Mudah Mempercepatkan Metabolisma

Kalau Perut tetap buncit walaupun sudah penat berdiet, apakata mencuba produk Shaklee pula  😉 

Anda mahu atasi perut buncit? Anda mahu kurus dan kempiskan perut? Saya sangat yakin anda sangat mahu, kan?

Untuk anda yang mempunyai masalah perut buncit ni, saya sangat-sangat sarankan agar anda mencuba Herb-Lax™. Herb-Lax™ membantu proses detoks dan melawaskan sistem penghadaman badan kita. Masalah penghadaman adalah punca perut buncit.

Lecithin memecahkan lelemak yang terdapat di dalam badan dan juga pemakanan anda.

Optinal : Cinch® Shake Mix adalah sumber protein yang mempunyai leucine bagi mengekalkan otot. Bahasa pasanrya, badan akan firm tanpa tayar spare disana sini.

Jom kita berkongsi pengalaman mereka yang sudah mengamalkan produk hebat ini dan TERBUKTI membantu mengempiskan perut buncit mereka!.

#1. Puan Nadiah berkongsi perasaan customernya ” …Alhamdulillah!. Buncit pun semakin surut. Makin lama mcm kempis dh

Perut Tetap Buncit Walaupun Sudah Penat Berdiet

Selain memberikan kesan perut KEMPIS, ia juga membantu mengecilkan saiz badan dan pinggang dengan membuang lemak berlebihan.

#2. Puan Za “..Ramai yang dah pasan akan perubahannya..lately dapat pujian j, ckp da makin kurus..skarng dah pakai saiz 27 la..”

Perut Tetap Buncit Walaupun Sudah Penat Berdiet

Jika anda ingin memiliki perut rata dan mantap, ingin kurus tanpa perlu berlapar, Cinch Shake Mix adalah pilihan yang tepat buat anda. Takkan nak biar perut tu membuncit macam perempuan mengandung 5 bulan pula kan. Baju cantik-cantik dalam gerobok tu bila nak pakai?

#3 Puan Haidawati “…baru 2 bulan ambik herb-lax + lecithin + cinch shake, dari baju saiz 50 dh bole palai saiz 46..”

Perut Tetap Buncit Walaupun Sudah Penat Berdiet

#4 Puan Zabrina “..rakan blm sampai sebulan pun ikut program diet bjnya dah longgar n dh blh beli sluar jeans bjenama..”

Perut Tetap Buncit Walaupun Sudah Penat Berdiet

Seronok melihat perubahan positif mereka! ANDA bila lagi?

Maklumat lanjut berkaitan produk & order:
================================
CALL/SMS/WA : 0122050258 (Noriza)

CARA ORDER br

Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi mommavogue@gmail.com atau SMS/WA/Telegram ke 0122050258 / 0123950258

Masukkan ID MV sebagai penaja : 882633 jika anda ingin mendaftar keahlian secara ekspres (Express Enrollment) "Join Now" di www.shaklee.com.my.

place-your-order

Kami ialah Pengedar Sah Shaklee Bandar Baru Bangi. Cash On Delivery area Bandar Baru Bangi, Kajang, Semenyih dan Putrajaya.

Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Gdex/CityLink/Poslaju)

*DISCLAIMER

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

11 thoughts on “Perut Tetap Buncit Walaupun Sudah Penat Berdiet

  1. Ismail N

    Rasanya masalah buncit jadi lebih serius bila umur dah meningkat kot? Peningkatan umur sebabkan kadar metabolisme kita pun menurun dan oleh itu kena lebih kerap bersenam dan kurangkan makan makanan tinggi kalori.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.