Perut Tetap Buncit Walaupun Sudah Penat Berdiet

By | March 16, 2015
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+4Share on Facebook3

Perut Tetap Buncit Walaupun Sudah Penat Berdiet

Perut tetap buncit walaupun sudah penat berdiet | Diet sudah dilakukan, latihan intens pun sudah, berat badan sudah mulai turun, tapi mengapa perut masih membuncit ya? Itulah pertanyaan yang seringkali disampaikan oleh orang-orang yang sedang berdiet ketika menemukan permasalahan di atas.

Perut Tetap Buncit Walaupun Sudah Penat Berdiet

Adakah perut buncit merupakan masalah kesihatan?

Ramai orang kerap bergurau dengan mengatakan perut buncit ini tanda bahagia tetapi yang pastinya perut buncit telah terbukti secara saintifik berkait rapat dengan banyak masalah kesihatan termasuklah masalah jantung. Timbunan pada bahagian perut iaitu ‘visceral fat’ meningkatkan risiko mendapat pelbagai penyakit berkaitan kardiovaskular.

Perut Tetap Buncit Walaupun Sudah Penat Berdiet

Semakin buncit perut menandakan seseorang itu semakin tidak sihat. Ukur lilit ideal bagi lelaki normal ialah 90cm dan wanita 80cm.

Perut Tetap Buncit Walaupun Sudah Penat Berdiet

“Persatuan Kajian Obesiti Jepun (JASSO) menjelaskan bahawa seorang wanita yang memiliki indeks jisim tubuh (BMI) di bawah 25 tetapi ukuran pinggangnya melebihi 80sm dianggap mempunyai berat badan berlebihan.”

Tidak ada cara selain menjaga pemakanan yang baik dan melakukan senaman secara konsisten bagi mengatasi masalah perut buncit.

MV ada juga kongsikan artikel yang bersangkut paut dengan pemakanan yang baik melalui artikel di bawah :

  • Cara Mudah Mempercepatkan Metabolisma

Kalau Perut tetap buncit walaupun sudah penat berdiet, apakata mencuba produk Shaklee pula  😉 

Anda mahu atasi perut buncit? Anda mahu kurus dan kempiskan perut? Saya sangat yakin anda sangat mahu, kan?

Untuk anda yang mempunyai masalah perut buncit ni, saya sangat-sangat sarankan agar anda mencuba Herb-Lax™. Herb-Lax™ membantu proses detoks dan melawaskan sistem penghadaman badan kita. Masalah penghadaman adalah punca perut buncit.

Lecithin memecahkan lelemak yang terdapat di dalam badan dan juga pemakanan anda.

Optinal : Cinch® Shake Mix adalah sumber protein yang mempunyai leucine bagi mengekalkan otot. Bahasa pasanrya, badan akan firm tanpa tayar spare disana sini.

Jom kita berkongsi pengalaman mereka yang sudah mengamalkan produk hebat ini dan TERBUKTI membantu mengempiskan perut buncit mereka!.

#1. Puan Nadiah berkongsi perasaan customernya ” …Alhamdulillah!. Buncit pun semakin surut. Makin lama mcm kempis dh

Perut Tetap Buncit Walaupun Sudah Penat Berdiet

Selain memberikan kesan perut KEMPIS, ia juga membantu mengecilkan saiz badan dan pinggang dengan membuang lemak berlebihan.

#2. Puan Za “..Ramai yang dah pasan akan perubahannya..lately dapat pujian j, ckp da makin kurus..skarng dah pakai saiz 27 la..”

Perut Tetap Buncit Walaupun Sudah Penat Berdiet

Jika anda ingin memiliki perut rata dan mantap, ingin kurus tanpa perlu berlapar, Cinch Shake Mix adalah pilihan yang tepat buat anda. Takkan nak biar perut tu membuncit macam perempuan mengandung 5 bulan pula kan. Baju cantik-cantik dalam gerobok tu bila nak pakai?

#3 Puan Haidawati “…baru 2 bulan ambik herb-lax + lecithin + cinch shake, dari baju saiz 50 dh bole palai saiz 46..”

Perut Tetap Buncit Walaupun Sudah Penat Berdiet

#4 Puan Zabrina “..rakan blm sampai sebulan pun ikut program diet bjnya dah longgar n dh blh beli sluar jeans bjenama..”

Perut Tetap Buncit Walaupun Sudah Penat Berdiet

Seronok melihat perubahan positif mereka! ANDA bila lagi?

Maklumat lanjut berkaitan produk & order:
================================
CALL/SMS/WA : 0122050258 (Noriza)

CARA ORDER br

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

11 thoughts on “Perut Tetap Buncit Walaupun Sudah Penat Berdiet

  1. Ismail N

    Rasanya masalah buncit jadi lebih serius bila umur dah meningkat kot? Peningkatan umur sebabkan kadar metabolisme kita pun menurun dan oleh itu kena lebih kerap bersenam dan kurangkan makan makanan tinggi kalori.

Comments are closed.