Alhamdulillah, Akhirnya Perokok Tegar Berhenti Merokok

Home / Shaklee Products / Healthy Nutrition / Anti Aging / Alhamdulillah, Akhirnya Perokok Tegar Berhenti Merokok

Perokok Tegar Berhenti Merokok | Sudah bermacam iklan di tv memberikan kesan negatif tentang bahaya nikotin dan rokok ni. Namun, berapa ramai yang ambil kisah dan berapa ramai pula yang tak endah langsung?

MV kurang pasti akan kewujudan ubat untuk berhenti merokok. Tetapi, jika mencari penawar untuk mengurangkan ketagihan kepada menghisap rokok ini memang ada. Dari kurang ketagih sehingga akhirnya terus nak berhenti dari jadi perokok tegar.

Akhirnya Perokok Tegar Berhenti Merokok

Seperti abah kawan kita ni yang ambik Vivix sebagai ihtiar. Akhirnya dapat juga berhenti menghisap rokok. .

Alhamdulillah ….tak sangka abah perokok tegar akhirnya tak nak hisap rokok lagi…..bayangkan dari umur 5 tahun dah merokok…akhirnya dapat juga penawar nya.

“Jangan biarkan Rokok Merosakkan Kesihatan”

perokok tegar akhirnya berhenti merokok

Ini adalah kenyataan. Tetapi mengapa vivix? Apa benda didalam sebotol vivix ni?

perokok tegar berhenti merokok

Vivix ialah resveratrol yang kaya dengan polifenol dan mengandungi 4 ekstrat botani yang utama

  • Ekstrak Anggur Muscadine
  • Ekstrak Lobak Ungu
  • Ekstrak Elderberry Eroppah
  • Ekstrak Polygonum Cuspidatum

Bagaimana vivix membantu perokok tegar berhenti merokok?

Banyak kajian yang dijalankan untuk mengetahui kaitan resveratrol dan nikotin ni. Kajian ini dijilidkan dan boleh didapati menerusi US National Library of Medicine National Institue of Health.

studies have confirmed that resveratrol can modulate multiple pathways involved in cell growth, apoptosis, and inflammation. Its anti-carcinogenic effects appear to be closely associated with its antioxidant activity, and thus the use of resveratrol in human cancer chemoprevention, provide a rationale in support of its use.

  1. Vivix menyingkirkan nikotin dari dalam darah, organ dan seluruh badan kita. Apabila kandungan nikotin semakin berkurangan dan tiada didalam darah, maka ketagihan merokok pun akan hilang.
  2. Selain sebagai agen detoks, Vivix juga mengurangkan peningkatan dopamin didalam otak. Dikatakan mereka yang mempunyai masalah ketagihan dengan bahan terlarang seperti nikotin, tahap dopamin dalam neuron otak akan meningkat. Vivix sangat bagus untuk melenyapkan ketagihan merokok dengan mudah.
  3. Vivix juga mengurangkan simptom ‘withdrawal’ bila berhenti merokok. Simptom ni boleh jadi teruk mengikut keadaan badan perokok tu. Sebab tu, bila perokok tegar ni cuba nak berhenti, dia kena macam-macam penyakit, senang cerita badan ‘shocked’ dengan keadaan yang dia tak biasa (tiada sumber nikotin). InsyaAllah, vivix boleh meredakan kejutan badan perokok tu.

“Rokok Terasa Pahit Setelah Mencuba Vivix”

Tidak mustahil perokok tegar akhirnya berhenti merokok sekiranya:

  • Niat dengan disusuli perbuatan
  • Berikhtiar untuk berhenti dengan bersungguh-sungguh
  • Berdoa dengan penuh kesabaran
  • Tidak mudah putus asa
  • Sokongan dan semangat dari ahli keluarga

Jika anda di luar sana gusar bagaimana nak menghentikan tabiat merokok suami atau ayah, anda boleh mulakan dengan mencuba vivix.

Kali ini anda berbelanja untuk HIDUP, bukan berbelanja untuk MATI!

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

8 Comments

Comments are closed.