Alhamdulillah, Akhirnya Perokok Tegar Berhenti Merokok

By | March 29, 2016
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+4Share on Facebook0

Perokok Tegar Berhenti Merokok | Sudah bermacam iklan di tv memberikan kesan negatif tentang bahaya nikotin dan rokok ni. Namun, berapa ramai yang ambil kisah dan berapa ramai pula yang tak endah langsung?

MV kurang pasti akan kewujudan ubat untuk berhenti merokok. Tetapi, jika mencari penawar untuk mengurangkan ketagihan kepada menghisap rokok ini memang ada. Dari kurang ketagih sehingga akhirnya terus nak berhenti dari jadi perokok tegar.

Akhirnya Perokok Tegar Berhenti Merokok

Seperti abah kawan kita ni yang ambik Vivix sebagai ihtiar. Akhirnya dapat juga berhenti menghisap rokok. .

Alhamdulillah ….tak sangka abah perokok tegar akhirnya tak nak hisap rokok lagi…..bayangkan dari umur 5 tahun dah merokok…akhirnya dapat juga penawar nya.

“Jangan biarkan Rokok Merosakkan Kesihatan”

perokok tegar akhirnya berhenti merokok

Ini adalah kenyataan. Tetapi mengapa vivix? Apa benda didalam sebotol vivix ni?

perokok tegar berhenti merokok

Vivix ialah resveratrol yang kaya dengan polifenol dan mengandungi 4 ekstrat botani yang utama

  • Ekstrak Anggur Muscadine
  • Ekstrak Lobak Ungu
  • Ekstrak Elderberry Eroppah
  • Ekstrak Polygonum Cuspidatum

Bagaimana vivix membantu perokok tegar berhenti merokok?

Banyak kajian yang dijalankan untuk mengetahui kaitan resveratrol dan nikotin ni. Kajian ini dijilidkan dan boleh didapati menerusi US National Library of Medicine National Institue of Health.

studies have confirmed that resveratrol can modulate multiple pathways involved in cell growth, apoptosis, and inflammation. Its anti-carcinogenic effects appear to be closely associated with its antioxidant activity, and thus the use of resveratrol in human cancer chemoprevention, provide a rationale in support of its use.

  1. Vivix menyingkirkan nikotin dari dalam darah, organ dan seluruh badan kita. Apabila kandungan nikotin semakin berkurangan dan tiada didalam darah, maka ketagihan merokok pun akan hilang.
  2. Selain sebagai agen detoks, Vivix juga mengurangkan peningkatan dopamin didalam otak. Dikatakan mereka yang mempunyai masalah ketagihan dengan bahan terlarang seperti nikotin, tahap dopamin dalam neuron otak akan meningkat. Vivix sangat bagus untuk melenyapkan ketagihan merokok dengan mudah.
  3. Vivix juga mengurangkan simptom ‘withdrawal’ bila berhenti merokok. Simptom ni boleh jadi teruk mengikut keadaan badan perokok tu. Sebab tu, bila perokok tegar ni cuba nak berhenti, dia kena macam-macam penyakit, senang cerita badan ‘shocked’ dengan keadaan yang dia tak biasa (tiada sumber nikotin). InsyaAllah, vivix boleh meredakan kejutan badan perokok tu.

“Rokok Terasa Pahit Setelah Mencuba Vivix”

Tidak mustahil perokok tegar akhirnya berhenti merokok sekiranya:

  • Niat dengan disusuli perbuatan
  • Berikhtiar untuk berhenti dengan bersungguh-sungguh
  • Berdoa dengan penuh kesabaran
  • Tidak mudah putus asa
  • Sokongan dan semangat dari ahli keluarga

Jika anda di luar sana gusar bagaimana nak menghentikan tabiat merokok suami atau ayah, anda boleh mulakan dengan mencuba vivix.

Kali ini anda berbelanja untuk HIDUP, bukan berbelanja untuk MATI!

esell-shaklee-logo-500x351

8 thoughts on “Alhamdulillah, Akhirnya Perokok Tegar Berhenti Merokok

  1. onlajer

    rasa kalau sesiapa yang merokok dapat berhenti meroko pasti mereka akan rasa lebih berwang..

    Dan kualiti kesehatan pun bertambah baik..

    Jangan pula apabila terbaca bahaya rokok di akhbar.. terus je berhenti membeli akhbar bukanya berhenti merokok . hihih
    onlajer recently posted…Cerita Dewasa Boss aku yang gelojohMy Profile

  2. eyfa writer

    Alhamdulilah Mama,elok ni ada produk begini utk hilangkan ketagih merokok,merokok tak bagus untuk kesihatan kita kan mama 😉 kepada perokok harus dapatkan produk ini .

Comments are closed.