07
- October
2015
Posted By : noriza rahman
Perlukan Makanan Tambahan Buat Minda Kanak-kanak ?

Makanan Tambahan Buat Minda Kanak-kanak

Makanan Tambahan Buat Minda Kanak-kanak | Ramai yang bertanya apakah vitamin minda untuk anak yang terbaik? Perlukah makanan tambahan buat minda kanak-kanak? Memang betul anak adalah harta kita paling bernilai! Semestinya yang terbaik kita usahakan untuk mereka. Betul tak?

“Nutrisi Sihat untuk Tumbesaran Kanak-kanak

Asid lemak Omega-3Bagus untuk Perkembangan Minda

Makanan Tambahan Buat Minda Kanak-kanak

Asid lemak omega-3 yang terhasil daripada minyak ikan mengandungi EPA dan DHA yang membekalkan nutrisi khas buat perkembangan otak dan juga sistem imunisasi kanak-kanak.

Asid lemak omega-3 juga meningkatkan penghasilan dua signal saraf iaitu Dopamine dan Serotonin.

Dopamine berfungsi membina keupayaan otak kanak-kanak untuk sentiasa fokus kepada setiap aktiviti dan tugasan serta mengawal tekanan dengan lebih berkesan

Serotonin pula bertindak mengawal pemikiran si manja agar lebih kreatif dan kritis.

Makanan Tambahan Buat Minda Kanak-kanak

Menurut kajian yang dilakukan selama lebih 30 tahun oleh Dr. Bruce Holub iaitu Professor Emeritus of Nutritional Science of University of Guelph, Canada, DHA dan EPA sangat penting untuk mengoptimakan fungsi saraf otak dan mata untuk kebolehan berfikir, melihat dan mendengar dengan jelas. Pengambilan DHA dan EPA yang mencukupi dapat mengelak dan mengawal penyakit jantung dan penyakit yang berhubung kait dengan jantung.

Anda sukar nak temui sumber semulajadi omega-3?

OmegaGuard™ adalah Makanan Tambahan Buat Minda Kanak-kanak yang TERBAIK!

Anda boleh mula memberikan OmegaGuard™ kepada anak-anak seawal usia mereka setahun dengan dos minimum, iaitu sebiji sehari, dan tidak perlu pun setiap hari.

OmegaGuard™ Omega guard ialah minyak ikan terbaik dunia yang menggunakan penyulingan molekul 3 peringkat yang sangat eksklusif di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghalang pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya. Memang ketat piawaian shaklee ini.

TESTIMONI OmegaGuard™ sebagai makanan tambahan buat minda kanak-kanak

Makanan Tambahan Buat Minda Kanak-kanak

Makanan Tambahan Buat Minda Kanak-kanak

OmegaGuard™ memang sangat bagus untuk minda kanak-kanak dan bagi ibubapa yang mahukan anak, mereka lebih fokus semasa pembelajaran dan tidak mengantuk sewaktu belajar. OmegaGuard™ memang sangat bagus untuk minda kanak-kanak dan bagi ibubapa yang mahukan anak ,mereka lebih fokus semasa pembelajaran dan tidak mengantuk sewaktu belajar.

“Anak Makan Minyak Ikan TANPA Paksaan

Laburkan sedikit wang untuk kesihatan, keceriaan dan kecerdasan anak-anak. Jika kita mampu membeli perhiasan rumah, hand bag, modify kereta dan lain-lain apa kata kita selitkan sedikit peruntukan untuk “long term investment” kepada anak-anak kita? Tepuk dada tanya iman!

Harga sebotol OmegaGuard™ ni RM136  dengan kandungan 90 biji softgel yang halal. Boleh tahan 3 bulan untuk seorang anak.

Yang menariknya, bulan Oktober ada promosi pula OmegaGuard™ ni…

Makanan Tambahan Buat Minda Kanak-kanak

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

Comments are closed.