Penyakit Kayap Bertempiaran Lari Meninggalkan Muka

Home / Shaklee Products / Healthy Nutrition / Heart Health / Garlic Complex / Penyakit Kayap Bertempiaran Lari Meninggalkan Muka

Penyakit Kayap | Kayap? Memang menyakitkan dan si penghidap tidak selesa. Siapa yang pernah kena akan faham perasaannya. Kalau boleh nak tinggal kat rumah saja, jumpa orang pun tak nak.

Tanda-Tanda Penyakit Kayap

Kayap selalunya menyebabkan keradangan satu urat saraf (dermatome) pada satu bahagian badan sahaja. Ia lazimnya melibatkan bahagian dada (thoracic) dan muka (trigeminal).

  • rasa sakit
  • kebas
  • panas di bahagian urat saraf yang terlibat
  • demam
  • keletihan
  • sakit kepala.

Simptom tersebut dialami sebelum tanda-tanda kulit timbul. Ia akan berterusan untuk 3 hingga 5 hari.

Macam mana nak bantu pulihkan kayap dan sekaligus hilangkan parut akibat dari kayap ?

MV kongsikan kisah benar dari Pn Nohayati, bekas pesakit kayap.

Penyakit Kayap
Ingat lagi Ramadhan 2011, tragedi diserang penyakit kayap. kene tang muke plak tu. Habis separuh muke sebelah kanan melepuh2. Masuk Wad 5 hari sebab effect pada mata jugak. Makan ubat Anti-Viral Acyclovir 5x sehari. So, mmg tak boleh menunaikan ibadah berpuasa langsung!

Lepas kene discharge, selain teruskan makan Acyclovir dan sapu dalam mata, Along Hadhatina Mkb bagi makan NUTRIFERON..

NUTRIFERON ni untuk boost balik sistem imunisasi yang dah jatuh/lemah. Alhamdulillah, berkat kuat semangat nak sembuh dan tak henti consume ubat & supplement Shaklee dari Along, kayap-kayap tersebut bertempiaran lari meninggalkan muke..

LECITHIN pun consume jugak lepas tu sebab kayap ni tinggalkan parut hitam kat kawasan yang di’jajah’ kayap tu. Memang jadi “two Face” bile daftar masuk LLB di UiTM. Belajar tetap Belajar. Ubat makan jugak. Dalam 5 bulan berturut-turut makan LECITHIN dan juga B COMPLEX, warna kulit muka dah sekata balik. Dah takde ‘two face’.

Thanks to Emak Hajjah Nur Huda yang tak henti2 menjaga kakak time berkayap tu, Along- sebab buat research pasal kayap and bagi supplement SHAKLEE NUTRIFERON, LECITHIN & B COMPLEX tu… serta adik beradik laien yang menggembirekan hati dengan menggelar kakak si KAYAPA. Kikikikiki~

Pn Nohayati konsisten mengambil NUTRIFERON semasa belaku kayap. Kenapa Nutriferon ? dan apa vitamin lain yang boleh membantu penyakit kayap ini pulih dan tidak meninggalkan parut yang hodoh?

Semasa menghidap penyakit kayap, suplemen yang penting adalah Nutriferon dan Garlic Complex. Dua suplemen ini membantu untuk meningkatkan tahap imun dan menguatkan ketahanan badan semasa serangan kayap. Garlic bersifat antibakteria, antibiotik dan mengahalang dari serangan kuman lebih teruk.

Jika pesakit tidak mampu untuk telan banyak suplemen, boleh ambil VIVIX. Vivix membantu ketika serangan kayap dan baik pulih sel kulit selepas serangan. Vivix membantu memperbaiki sel-sel yang rosak akibat penyakit kayap dan menggantikan dengan sel yang lebih sihat.

Penyakit Kayap

Semalam pun MV dah order set penyakit kayap ini untuk ibu kepada customer MV. Mudah-mudahan beliau segera sembuh.

Penyakit Kayap

Jika ada saudara kita menghidapi penyakit ini, segeralah mendapatkan rawatan untuk mempercepat penyembuhan dan mengelakkan terjadinya komplikasi penyakit.

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

6 Comments

Comments are closed.