22
- May
2016
Posted By : noriza rahman
DIET Pemakanan Semasa Proses Detoks Parasit

Pemakanan Semasa Proses Detoks Parasit | Semalam MV sentuh pasal detoks parasit dan tanda-tanda badan mempunyai jangkitan parasit. Kenapa la MV ni asyik ulang pasal detoks parasit ni? Ha, sebabnya parasit ni culprit kepada tubuh badan kita.

Salah satu cara yang terbaik untuk membantu badan memusnahkan dan menghapuskan parasit yang tidak diingini adalah dengan mengikuti diet pemakanan semasa proses detoks parasit ini dibuat.

Diet ini perlu diambil sekurang-kurangnya 21 hari untuk memberi badan kita peluang MENYINGKIRKAN semua jenis parasit dan telur yang tersembunyi dalam organ-organ yang berbeza.

Bila nak mulakan detoks parasit ni?

Pemakanan Semasa Proses Detoks Parasit1
Imej Credit Noor Fatihah

Kita tahu bahawa bulan mempengaruhi irama lautan dan banyak getaran lain di muka Bumi. Bulan juga memberi kesan kepada rythms dalam badan kita.

Detoks parasit ini bagus dimulakan ketika full moon (tengah bulan Islam) kerana cacing dan parasit akan lebih aktif dalam organ-organ dan sistem badan kita.

DETOX 14 hari bermula pada 9 haribulan mengikut kalender Islam, dan berakhir pada 22 haribulan Islam.

DETOX 5 hari bermula pada 13 hingga 17 haribulan Islam.

Pemakanan Semasa Proses Detoks Parasit – Makanan Apa yang Boleh dan Tidak Boleh di Makan?

Makanan apa yang perlu diELAKKAN semasa proses detoks parasit ini?

 • Gandum – bijirin terutamanya yang mengandungi gluten boleh memecahkan menjadi gula dengan cepat dan menyebabkan . keradangan usus
 • Gluten
 • Gula Putih – makanan parasit dan mengurangkan fungsi imun
 • Kafein
 • Processed food – Makanan yang diproses tidak menyokong kesihatan imun.

Ini pula adalah sebahagian daripada makanan biasa dan herba yang perlu dimasukkan semasa proses diet detoks parasit diamalkan

Pemakanan Semasa Proses Detoks Parasit

 • Probiotik – membantu membunuh bakteria yang tidak baik dan menambah bakteria baik
 • Rempah seperti cili merah, cili, lobak pedas, kunyit, kayu manis, buah pala, buah pelaga, dan bunga cengkih semua membuat parasit hilang.
 • Fennel seed – laksatif ringan yang boleh merengsakan beberapa jenis parasit dalam badan.
 • Lobak merah – membunuh parasit juga.
 • Betik – mempunyai keupayaan yang kuat untuk memusnahkan cacing, seperti cacing pita dan kebanyakan cacing usus
 • Nanas – mengandungi enzim antiparasit dikenali sebagai bromelain untuk membunuh cacing pita
 • Bawang putih – antiparasit semula jadi dan makanan antibiotik; ia juga membantu menyokong pergerakan usus dan detoksifikasi usus
 • Cuka epal – meningkatkan asid perut dan menghapuskan larva parasit
 • Minyak kelapa – berkesan membunuh parasit, virus, yis, dan juga bakteria tidak baik dalam saluran penghadaman
 • Sayur-sayuran – membantu tubuh untuk menghilangkan toksin
 • Biji labu – menghapuskan cacing pita dan cacing gelang

Pantang larang ini hanya semasa tempoh detoks setiap bulan, manakala hari yang lain boleh makan seperti biasa cuma kena pandai kawal portion, elakkan makanan yang manis, processed food dan refined food.

Juga, jangan lupa untuk mendapatkan rehat yang cukup semasa detoks parasit ini dilakukan. Pertama sekali, tidur adalah penyembuhan yang sangat bagus dan diperlukan untuk membaiki dan membina semula tenaga.

Kita juga digalakkan minum air yang bersih.

Sebarang aktiviti yang menggalakkan kita rehat, bersantai dan membina tenaga adalah satu langkah yang bijak untuk meningkatkan sistem imun!

Testimoni rakan-rakan MV dari group Ireach yang telah selamat melakukan DETOKS PARASIT pada beberapa bulan lepas. Jom kita lihat hasilnya..

#1. BEBAS JERAWAT dengan Set Detoks Parasit

Pemakanan Semasa Proses Detoks Parasit

#2. Walaupun baru detoks 3 hari, dah kurang craving BENDA MANIS!

Pemakanan Semasa Proses Detoks Parasit

#3. BERAT TURUN 57kg dengan Set Detoks Shaklee

Pemakanan Semasa Proses Detoks Parasit

Sebenarnya ada banyak lagi testimoni yang mereka kongsi, tapi kalau letak banyak dalam entri ni dah jadi macam entry album la pula.

Program ni akan dimulakan dalam masa terdekat ni. Sebab target kita nak HAPUSKAN parasit ini semasa mereka sedang aktif.

Boleh contact MV untuk join supaya tidak ketinggalan.

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

Comments are closed.