Pemakanan Anti Penuaan untuk Kekal Awet Muda

Pemakanan anti penuaan untuk kekal awet muda | Mahu kekal muda? Anda tidak perlu menghabiskan beribu-ribu untuk prosedur rawatan kecantikan atau krim anti penuaan untuk mendapatkan kulit yang muda atau kelihatan awet muda. Anda boleh mencapainya dengan membuat pemilihan makanan yang bijak sahaja.  😉

Pemakanan Anti Penuaan untuk Kekal Awet Muda

Nutrisi yang betul mengurangkan tanda-tanda penuaan seperti garis-garis halus, perubahan warna kulit dan lain-lain. Pemakanan yang betul juga membawa kepada kesihatan yang baik, yang seterusnya membawa kepada kulit yang baik dan sempurna.

“What you eat makes a huge difference in how you age and how you feel,”

Makandar sumber ini untuk anda kekal sihat di usia anda!

Vitamin B12 perlu untuk sel darah merah berfungsi dengan normal, meningkatkan fungsi sistem saraf dan sintesis DNA dari makanan.

Antioksidan seperti vitamin C boleh membantu menjaga kulit agar kelihatan lebih muda.

Antioksidan yang kuat didalam anggur yang dikenali sebagai resveratrol boleh membantu mengurangkan mendapat penuaan pra-matang.

Asid lemak Omega-3 membantu menstabilkan mood, mengekalkan kekuatan tulang, dan membantu mencegah tanda-tanda penuaan dengan mengurangkan keradangan dalam badan. “Omega-3 menjadikan tubuh badan sihat dan kulit berseri-seri.”

Teh hijau adalah sumber yang kaya dengan flavonoid, yang menyokong keseimbangan keradangan yang sihat dan melindungi badan daripada radikal bebas mempromosikan kesihatan dan panjang umur

Badan kita secara semulajadi menghasilkan CoQ10, enzim yang membantu sel-sel menghasilkan tenaga yang diperlukan untuk menjana tenaga, tetapi tahap puncak tisu dihasilkan pada usia 20-an dan semakin berkurangan mengikut usia. CoQ10 sangat berguna untuk jantung, hati, buah pinggang dan pankreas, dan juga untuk membantu menyokong sistem imun yang sihat.

sumber : fitnessmagazine & cnca health

Rahsia Untuk Kelihatan 25 Tahun Lebih Muda Dari Usia Sebenar!

Vivix Shaklee mendapat perhatian dari penyelidik Universiti Harvard, Dr. David Sinclair yang terlibat dengan beberapa siri penyelidikan ‘high-profile’ tentang fenomena penuaan. Dr. Sinclair dan pasukannya telah menjalankan eksperimen ke atas lebih daripada 20,000 molekul semulajadi satu persatu sehingga beliau secara tidak sengaja telah menemui apa yang dikatakan sebagai ‘perkara yang paling hampir kepada keajaiban molekul yang pernah dijumpai’. Molekul ajaib yang menghidupkan gen untuk anti penuaan itu dipanggil sebagai resveratrol.

Pemakanan Anti Penuaan untuk Kekal Awet Muda

Vivix memperlahankan proses penuaan pada tahap sel melalui empat mekanisme utama:

  1. Membaiki sel DNA
  2. Mengurangkan inflamasi
  3. Biogenesis Mitokondria
  4. Pengumpulan protein AGE

Lihat saja wajah pengguna vivix ini, nampak semakin muda kan!

Pemakanan Anti Penuaan untuk Kekal Awet Muda

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Pemakanan Anti Penuaan untuk Kekal Awet Muda