28
- November
2017
Posted By : noriza rahman
Pelepasan Cukai hingga RM1,000 untuk Membeli Peralatan Penyusuan. Wow! Mungkin ada Ibu yang Belum Tahu

Tahun lepas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan pelepasan cukai untuk membeli peralatan penyusuan diberikan setiap 2 tahun sekali, mulai tahun taksiran 2017 ketika pembentangan Bajet 2017 di Dewan Rakyat.

Langkah ni bagus sebagai sokongan kepada wanita berkerjaya yang masih menyusukan anak dan galakan kepada mereka untuk kembali bekerja serta meneruskan penyusuan bayi.

Mungkin ada yang belum tahu atau dah tahu tapi terlupa tentang hal ni. Ibu-ibu menyusu sekalian sila alert ye. Maksud sini ibu-ibu yang layak bayar cukai lah. MV dah tak bekerja, so tak layak nak dapat pelepasan ni. Kalau suami layak nak suruh dia ja yang claim.

Dah masuk November 2017 bermaksud kita dah nak habis tahun 2017. So ibu-ibu yang belum belanjakan kelayakan ni boleh la berbuat demikian.

Tetapi pastikan resit simpan kemas ya!

So, apa yang cover ya?

Pembelian peralatan penyusuan susu ibu itu boleh dibuat secara set lengkap atau berasingan merangkumi pam susu (manual atau elektrik), bekas penyejuk, bekas pengumpulan dan penyimpanan susu.

Alhamduillah. Harapnya kepada yang belum tahu ini berita gembiralah!:)

Kalau tanya apa MV makan untuk memastikan susu sentiasa meriah dan dapat menyusu anak selama 2 tahun? Tentulah vitamin Shaklee menjadi pilihan. Bermula sejak dari anak sulung, anak kedua, hinggalah hamil anak ketiga sekarang ni.

Kalau nak ORDER Set Kehamilan Shaklee, boleh roger MV ye

Kongsikan berita ini dengan kawan-kawan ya!

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

Comments are closed.