Paras Gula Dalam Darah Semakin Stabil

By | June 12, 2015
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+5Share on Facebook3

Paras Gula Dalam Darah Semakin Stabil

Paras Gula Dalam Darah Semakin Stabil | Obesiti dan Diabetes Penyakit Utama Rakyat Malaysia. Diabetes Mellitus adalah penyakit kronik di mana keadaan paras gula (glukosa) adalah tinggi dalam darah sama ada disebabkan oleh kekurangan hormon Insulin atau keberkesanan fungsi Insulin itu sendiri berkurangan.

Paras Gula Dalam Darah Semakin Stabil

Mengikut National Health & Morbidity Survey 1996, 2006 dan 2011, Peningkatan penyakit Kencing Manis Di Malaysia.

Mengikut kajian National Health and Morbidity Survey 2011, 15.2% atau 2.6 juta penduduk Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas menghidapi Kencing Manis. Sekarang ini, National Health and Morbidity Survey 2015 sedang dijalankan. Adakah Statistik Pesakit Kencing Manis meningkat?

Tak risau dengan peratusan penghidap diabetes yang semakin meningkat setiap tahun?

Ada saudara terdekat yang menghidap penyakit diabetes?

Suka makan makanan manis tanpa menjaga diet dan pemakanan seimbang?

Fikirkan kembali!

Bagaimana diabetes boleh terjadi? Dan bolehkah kawal diabetes tanpa suntikan insulin?
⌚ berkemungkinan kerana pengeluaran insulin dalam badan tidak mencukupi
⌚ berkemungkinan kerana sel badan tidak bertindak balas dengan baik terhadap insulin
⌚ berkemungkinan kerana kedua-dua sebab di atas

PEK PREMIUM DIABETES SHAKLEE BANTU BACAAN PARAS GULA DALAM DARAH STABIL!

Paras Gula Dalam Darah Semakin Stabil

VIVIX
❀ Terkandung satu ramuan yang dikenali sebagai resveratrol yang bersifat anti oksida, anti infammation, dan anti kanser.
❀ Resveratrol dapat membantu meningkatkan sensitivi tubuh terhadap hormon insulin. Ini dapat membantu mengurangkan amount insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula di dalam darah
❀ Resveratrol membantu mengaktifkan enzim SIRT1 yang bertanggungjawab membantu dalam rembesan hormon insulin dan meningkatkan tahap sensivitinya.

Paras Gula Dalam Darah Semakin Stabil

ALFALFA
❀ Mengandungi kromium (GTF) yang membantu menstabilkan gula dalam darah
❀ Membantu menyingkirkan lemak dan kolesterol

Paras Gula Dalam Darah Semakin Stabil

GLA COMPLEX
❀ Membantu merendahkan paras gula dalam darah
❀ Mengatasi masalah kebas dan sakit saraf.

Paras Gula Dalam Darah Semakin Stabil

ZINC COMPLEX
❀ Membantu cepatkan penyembuhan luka
❀ Membantu hasilkan insulin secara semulajadi

Jom berkongsi kisah bahagia pesakit diabetes yang mengamalkan suplemen Shaklee  😉

Paras Gula Dalam Darah Semakin Stabil

“Inilah dia yang saya nak share. My diabetic dad pernah dapat bacaan gula sampai 26.6! Dalam gamba tu tunjuk rekod bacaan yang dia perlu report pada doctor during his regular check-up. Masa tu saya risau sangat. Saya terus berikan dia untuk mencuba ikhtiar VIVIX serta merta.

Alhamdulillah, bacaan gula menurun dengan drastik sampai 6.6, saya pun terkejut rendah betul. Smpai sekarang dia masih konsisten ambil vivix”

Yang penting jaga pemakanan, senaman dan kehidupan yang sihat. Tetapi jika sudah ada diabetes, jangan lupa ambil ubat mengikut dos yang disyorkan, sentiasa melakukan aktiviti fizikal dan tambahkan la suplemen untuk kesihatan anda!

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

Belian terus ke laman Shaklee

18 thoughts on “Paras Gula Dalam Darah Semakin Stabil

    1. noriza rahman Post author

      Terkadang mereka yang dah kena penyakit ni memang sukar nak elakkan mengambil makanan manis..

Comments are closed.