Ajaibnya Doa Sehingga Mampu mengubah Takdir. Maka Berdoalah!

If Benefit To You Please share…Aku ni ada penyakit ‘lupa’ tapi jauh sekali jika nak disamakan dengan nyanyuk atau nama glemernya Alzheimer. Kisah awal tahun ni. Aku LUPA TUTUP SUIS IRON Setiap kali aku iron baju, tabiat yang sukar nak dibuang ialah aku lupa nak switch off suis. Mesti ada benda yang disibukkan hingga aku… Read More »

Setiap Hari Pastikan Kita Meluahkan Ucapan Terima Kasih

If Benefit To You Please share…Tidak ramai yang ringan mulut mengucapkan “Terima Kasih”. Masih ramai yang bakhil untuk menuturkannya. Seolah olah menyimpan sejongkong emas didalam mulut. Padahal ucapan ini tak sampai seminit pun untuk kita luahkannya. Badan yang letih akan terasa segar bila disuntik dengan cecair ‘Terima Kasih’ ini. Hati yang kosong terasa penuh diisi… Read More »

5 Fasa Peringkat Penyakit Buah Pinggang Kronik

If Benefit To You Please share…Setiap tahun, semakin bertambah individu yang mengalami masalah berkaitan kegagalan buah pinggang. Terdapat dua jenis kegagalan buah pinggang. Penyakit buah pinggang kronik juga dikenali sebagai kegagalan buah pinggang kronik di mana seseorang itu kehilangan fungsi buah pinggang. Ujian untuk penyakit buah pinggang kronik (CKD) CKD boleh didiagnosis menggunakan ujian darah dan air… Read More »

Family Inspires Infinite Possibilities Learnings

If Benefit To You Please share…Aku suka buka Youtube tengok iklan Thailand. Ada satu kisah tu memang membuatkan aku menangis juga lah. Kisah seorang anak yang suka makan nanas, mencuba untuk mengupas sendiri buah tu. Setelah berkali kali dicuba tetap juga gagal mengupasnya. Ibunya hanya memandang sahaja. Ibunya tidak pernah bersekolah dan dia berfikir cara… Read More »