05
- January
2018
Posted By : noriza rahman
Omega 3 Makanan Merangsang Otak dan Minda Cergas

Semua ibu bapa pasti berharap anak mereka memiliki otak cerdas dan berbakat. Selain galakan daripada ibu bapa, pemakanan yang seimbang dan mengandungi khasiat tertentu dapat meningkatkan kecerdasan otak seawal usia bayi lagi.

Justeru, ibu bapa memainkan peranan penting dalam memastikan anak menjauhi makanan yang tidak menyihatkan seperti makanan mengandungi bahan kimia yang bukan saja memberi kesan terhadap kesihatan tapi menyebabkan anak tidak dapat memberi tumpuan ketika belajar.

“Ternyata sel-sel otaknya sedang berhubung!” begitulah bunyi iklan susu kanak-kanak yang menekankan peranan DHA dan EPA untuk otak. Kekurangan zat ini ternyata meningkatkan risiko untuk menghidapi alzhemier dan menjejaskan kapasiti memori anda. Justeru, orang dewasa juga memerlukan khasiat ini kerana struktur dan fungsi otak diperlukan seumur hidup.

Kepentingan omega-3 DHA dan Kehamilan

Sebelum dan sepanjang kehamilan, pemakanan memainkan peranan penting bukan sahaja untuk kesihatan ibu mengandung, tetapi juga untuk kesihatan bayi dalam kandungan. Menyedari kepentingan pengambilan omega-3 DHA kepada ibu hamil, National Institutes of Health and International Society for the Study of Fatty Acids and Lipids (NIH/ISSFAL) mencadangkan pengambilan omega-3 DHA sebanyak 300mg / hari.

Promosi Omega Guard Shaklee 2018 – Beli 3 OmegaGuard Dapat LESS 5%

Kalau sebut OmegaGuard Shaklee mungkin tidak ramai yang kenal.

Kalau sebut MINYAK IKAN atau DHA mungkin lebih popular kerana dalam OmegaGuard Shaklee ini juga mengandungi DHA yang sangat baik untuk otak.

Sebelum itu mari kita berkenalan dulu dengan Omega-3.

Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA.

Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.

Fungsi EPA

✔Mencegah kanser
✔Mencegah pembekuan darah
✔Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
✔Baik untuk pesakit jantung
✔Menghindar tekanan perasaan
✔Mencegah penyakit darah tinggi

Tugas DHA

✔Mencegah asma
✔Meningkatkan daya seksual
✔Mencegah sakit kulit
✔Mengelakkan kanser payu dara
✔Mengelak kanser prostat
✔Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
✔Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan.

Bulan Januari, promosi OmegaGuard™ untuk dapatkan harga dengan lebih murah. Sah sehingga 31 Januari 2018 sahaja!.

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

  • ikan salmon & buah avocado memang superfood untuk kesihatan badan. Amalkan pengambilan Avocado setiap hari untuk tubuh badan yg sihat..

Leave a Reply

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.