04
- March
2015
Posted By : noriza rahman
Omega-3 dan Pembelajaran

Omega-3 dan Pembelajaran

Omega-3 dan pembelajaran | Apakah faktor utama yang menyebabkan minda menjadi cergas atau lemah? Bagaimanakah cara terbaik untuk mendapat­kan otak yang berfungsi dengan baik?

Amalan pengambilan makanan daripada sumber yang mengandungi lemak omega-3, antioksidan dan vitamin B membantu untuk menggalakkan fungsi otak berkembang dengan baik.

Omega-3 dan Pembelajaran

“Omega-3 fatty acids are important structural component of the brain.”

Otak terdiri dari 60% lemak, oleh sebab itu organ ini memerlukan asid lemak (DHA & EPA) dan lecithin agar berfungsi secara normal, terutama bagi bayi dan anak-anak. Justeru, pengambilan lemak yang betul boleh mempengaruhi kesihatan otak, perasaan dan kecemerla­ngan akademik. Disebabkan itu, asid lemak omega-3 diperlukan untuk perkembangan otak supaya ia dapat berfungsi dengan baik.

Adakah bukti kaitan Omega-3 dan Pembelajaran?

Kajian Durham yang dijalankan oleh Durham Local Education Authority mendapati kanak-kanak yang mengambil Omega-3 menunjukkan pengurangan daripada ciri-ciri perhatian gangguan-defisit hiperaktif ADHD daripada 32% kepada 18%. Sila rujuk kajian ini untuk info lanjut.

A University of South Australia study also found that supplements containing omega-3 and omega-6 decreased hyperactivity levels and boosted attention-span scores in a group of young children.

In a clinical study in Massachusetts, a group of young children with ADHD were given a daily dose of EPA and DHA of 10.8g and 5.4g respectively over 15 weeks. All the children showed increased attention span, lower hyperactivity levels, fewer impulsive tendencies and better conduct at the end of the trial.

Shaklee mempunyai suplemen Omega-3?

Omega-3 dan Pembelajaran

OmegaGuard merupakan suplemen omega-3 Shaklee. Ianya adalah minyak ikan paling tulen didunia. Ini kerana setiap kapsul OmegaGuard mengandungi 7 spektrum penuh asid lemak omega-3 semulajadi antaranya EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian OmegaGuard membekalkan 905mg asid lemak omega-3 EPA dan DHA. Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini yang melalui satu proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 paling tulen dan menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

Omega-3 dan Pembelajaran
Harga OmegaGuard ialah RM136.00/90 softgel

Saya memilih OmegaGuard Shaklee sebagai suplemen omega-3 kepada anak saya, dari anak saya di dalam kandungan, menyusu dan sehingga sekarang (masing-masing berumur 2 & 4 tahun). Anda bagaimana?

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

Comments are closed.