Nak Berurut Tetapi Kulit Sensitif dengan Minyak Panas?

By | February 23, 2016
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+4Share on Facebook9

Nak Berurut Tetapi Kulit Sensitif dengan Minyak Panas

Nak Berurut Tetapi Kulit Sensitif dengan Minyak Panas | Selalunya kalau berurut mesti guna minyak panas kan? Baru lah terasa badan tu panas ja. Namun, ada sesetengah orang sensitif dengan minyak panas ni, tambahan pula ibu yang tengah berpantang. So, apa alternatif yang ada?

Ha, ini lah MV nak cerita. Adik manis shaklee, Puan Nur tengah berpantang anak kedua sekarang ni. Kulit beliau memang sensitif sangat dengan minyak panas. So, apa lagi krim Herbal Blend® Multi-Purpose Cream la yang menjadi penyelematnya.

Nak Berurut Tetapi Kulit Sensitif dengan Minyak Panas

Ramai pengguna lebih mengenali krim Herbal Blend® Multi-Purpose Cream sebagai krim menghilangkan ruam anak dan mengurangkan kesan parut chicken pox.

Sebenarnya krim ni bukan khas untuk ruam atau chicken pox sahaja, tetapi ianya adalah krim herba pelbagai guna yang dirumus dari herba semulajadi untuk membantu menyelesaikan masalah kesihatan kita.

Antara kegunaan Herbal Blend® Multi-Purpose Cream yang MV dah rasai kebaikan dan khasiatnya:

1) Tidur lena tanpa gangguan nyamuk

Dulu masa mula-mula nak try sebab ni la..kesian tengok anak-anak kena gigitan nyamuk dan gelisah ja bila tidur. Memang berbintik-bintik la kalau dah kena gigit tu, pastu bila garu kuat-kuat mula la berdarah, last part tinggal parut kat bekas gigitan. Tu yang beli krim ni…Alhamdulillah, setiap malam sebelum tidur memang sapu dulu seluruh tangan dan kaki. So, nyamuk pun tak berani nak mengganggu lagi. Tak perlu kan lagi semburan shieldtox atau lingkaran Fumakilla untuk menghalau nyamuk  😛

2) Melicinkan tumit kaki

Kulit kaki MV ni sentiasa kering. So, memang ada masalah tumit merekah. Dulu sebelum tidur selalu la sapu lotion kat kaki. Kononnya nak bagi licin la, padahal bangun pagi tu masih ada lagi kesan macam berminyak. Tapi hasil tak da la cun sangat. Namun, dengan penggunaan herbal blend ni memang best, sebab tumit kaki lembut dan sentiasa lembap. Kaki pun tak berminyak

3) Mengurangkan kesan luka dan melecur

Selalu bila time memasak tu, mesti ada terpercik minyak juga kan? So, macam tu juga MV, kalau goreng ayam atau ikan mesti ada yg meletup-letup sampai terkena minyak panas kat tangan. Apa lagi, yang teringat memang nak sapu krim ni saja la. Kalau dulu jenuh nak cari kicap atau ubat gigi sapu kat area yang kena melecur tu. Memang cepat ja terasa kesan krim ni meresap ke dalam kulit.

4) Menghilangkan kesan ruam anak

Bab ni MV paling suka sebab anak MV memang alah dengan krim steroid. Kalau bubuh krim steroid di tempat area ruam terutamanya di celah paha memang kulit anak akan jadi tak cantik..macam bertompok-tompok gitu. Tapi dengan krim herbal blend, tak jadi macam tu. Tona kulit tetap sama dan anak pun sangat selesa bila disapu krim ni pada kawasan celah paha tu.

5) Membantu pulihkan luka di sekitar puting

Kalau dah menyusukan anak tu confirm sedikit sebanyak anak kita akan gigit juga kan. So, kawasan puting tu memang melecet dan sakitnya memang sukar nak digambarkan. Jangan risau nak sapu kat area puting tu sebab ianya semulajadi dan takkan menjejaskan penyusuan anak kita. MV dah pernah cuba. Memula tu macam takut juga kan, tapi bila dah try, luka pun cepat healed, so tak risau la. Anak pun menyusu macam biasa ja.

Kenapa MV Memilih untuk Menggunakan Herbal Blend® Multi-Purpose Cream ni?

Bila tengok kehebatan krim ni, MV amat yakin untuk beli dan simpan stok untuk kegunaan keluarga.

Ramuan Herbal Blend® Multi-Purpose Cream yang selamat kerana ia dihasilkan dari ekstrak herba semulajadi, iaitu sage, horse chestnut yarrow dan rosemarry

1) Sage

Sage adalah herba yang terkenal yang digunakan sebagai rempah dalam masakan dan dalm industri kosmetik, ia banyak digunakan sebagai pewangi kosmetik secara semulajadi.

2) Horse Chestnut

Horse Chestnut banyak digunakan di dalam krim untuk masalah ulcer kulit

3) Yarrow

Yarrow, digunakan pada zaman dahulu sebagai ubat luka di kalangan askar-askar perang purba. Ia dapat menyembuhkan luka, mengandungi antimikrob dan berupaya mengurangkan kesakitan.

4) Rosemary

Rosemarry dipilih sebagai ramuan utama krim ini kerana ia berfungsi melembapkan kulit, menyokong pembentukan kolagen yang sihat kerana ia menentang radikal bebas pada kulit. Ia juga berfungsi sebagai wangian semulajadi kepada krim Herbal Blend ini

Jadi, setelah melihat kepada ramuan dan fungsi-fungsi herba yang terpilih, tidak syak lagi bahawa krim kulit Herbal Blend® Multi-Purpose Cream ini berkualiti dan berkesan dalam pemulihan kulit yang tidak sihat.

Jangan risau, kerana ianya memang selamat digunakan seawal dari usia bayi sehingga orang dewasa.

Pernah sapukan krim Herbal Blend® Multi-Purpose Cream ini pada kulit anda?

Jika belum pernah, pastikan anda mencubanya! Best!

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

13 thoughts on “Nak Berurut Tetapi Kulit Sensitif dengan Minyak Panas?

Comments are closed.