Minuman Detoks untuk Buang Toksin

By | February 5, 2015
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+6Share on Facebook5

Minuman Detoks untuk Buang Toksin

Minuman detoks untuk buang toksin | Detoks bermaksud proses untuk membuang toksin di dalam badan kita kesan dari pengambilan makanan dan minuman, ubat-ubatan, pengaruh alam sekitar dan gaya hidup yang tidak sihat seperti merokok dan minum alkohol. Badan kita mempunyai sistem detoks sendiri iaitu organ hati, usus dan ginjal.

Detoks penting untuk saluran pencernaan, membuang toksin dari paru-paru, membantu buah pinggang untuk menapis darah, meningkatkan keberkesanan fungsi hati dan hempedu dengan lebih baik serta mengangkut bahan buangan dari pundi kencing.

Apakah maksud minuman detoks ini?

minuman detoks untuk buang toksin

Minuman detoks ialah campuran air putih dengan buah-buahan dan dinikmati setelah dibiarkan selama 4 hingga 5 jam. Minuman detoks ni dibuat malam sebelum tidur. Potong buah yang ada dalam peti ais dan campurkan dalam botol air dan biarkan semalaman. Pagi esok bangun dan minum air detoks ni.

Kebaikan Minuman Detoks

  • Membantu untuk mereka yang sedang berdiet untuk kurangkan berat badan. Kena la buat selalu untuk nampak hasilnya.
  • Membantu untuk minum air masak. Badan kita memerlukan air yang banyak dan kalau berat 25kg sama dengan 1 liter air. Maksudnya kalau berat 50kg, badan kita perlukan 2 liter air sehari.
  • Membantu untuk meningkatkan metabolism badan.
  • Membantu kulit lebih cantik, muda dan tidak mudah berminyak.

Alternatif untuk minuman detoks

Minuman Detoks untuk Buang Toksin

Set Detoks Shaklee dapat membantu mengeluarkan toksin dan bahan buangan dari dalam badan kita; sekaligus menjadikan kita lebih sihat.

1. ALFALFA COMPLEX

Alfalfa membantu melancarkan penghadaman, melawaskan pembuangan najis serta menurunkan berat badan. Alfalfa juga boleh membantu mengekalkan tekanan darah normal serta membantu pesakit kencing manis.

2. DTX COMPLEX

DTX Complex amat membantu dalam menyahkan toksin di dalam hati. DTX Complex membantu mengekalkan aliran hempedu, membina semula sel-sel hati, meningkatkan penghasilan enzim untuk proses detoks hati, melindungi hati dari toksin kembali serta merawat masalah hati.

3. HERB-LAX

Herb-lax membantu membersihkan usus dari najis lama yang tertinggal, membantu pergerakan semulajadi usus dan melegakan sembelit.

Jika anda mengambil suplemen dan tidak menampakkan hasil, ia adalah petanda bahawa anda perlu melakukan proses detoks. Toksin yang banyak sebenarnya menghalang badan anda daripada menyerap vitamin & mineral secara optimum.

Jika anda mengalami mana-mana simptom di atas, dan ingin mengambil Set Detoks Shaklee, hubungi saya SEGERA!

CARA ORDER br

Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order :
===================================
CALL/SMS/WA : 0122050258 (Noriza)