Mengurangkan kesan penyakit SLE

Mengurangkan kesan penyakit SLE | NAMA penyakit seribu wajah memang tepat untuk menerangkan penyakit Sistemik Lupus Eritematosus (SLE) atau lupus kerana penyakit autoimun ini boleh menyerang mana-mana organ – kulit, sendi, buah pinggang, paru-paru, jantung, mata, usus, salur darah, darah, otak mahupun sistem saraf.

Di seluruh dunia dianggarkan ada lima juta pesakit SLE dan di Malaysia jumlahnya mencecah 12,000 hingga 15,000 orang, kebanyakannya wanita muda dalam lingkungan usia 15 hingga 44 tahun.

Mungkin anda masih ingat lagi sekitar Mei 2005, negara kita gempar dengan kisah seorang pelatih Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) di Kem Cahaya Gemilang, Cherating, Pahang, iaitu Nuraini Abu Bakar yang telah diserang penyakit kulit yang teruk dan agak ganjil.

Akhirnya persoalan terjawab apabila Nuraini telah disahkan menghidap SLE.

Mengurangkan kesan penyakit SLE
foto dari sumber Utusan Online

Secara umum SLE boleh dibahagikan kepada tiga jenis iaitu:

  • Sistemik lupus eritematosus – Sistemik bermaksud keseluruhan tubuh. Maknanya penyakit ini boleh menyerang seluruh bahagian badan
  • Diskoid lupus eritematosus – Ini ialah gangguan kulit yang kronik. Ruam merah boleh timbul di seluruh badan, muka dan kepala. Individu yang ada masalah ini mungkin mengalami SLE pada ketika itu atau mendapatnya kemudian
  • Lupus yang terjadi akibat pengambilan ubat – Gejala lupus ini sama seperti SLE, tetapi hilang apabila pengambilan ubat dihentikan

Walaubagaimanapun, MV ada testimoni seorang ibu yang mengalami SLE dan mengamalkan pengambilan vivix untuk mengurangkan kesan penyakit SLE seperti yang diceritakan oleh adiknya, Puan Shalina

Mengurangkan kesan penyakit SLE

Ni kisah benar tentang kakak saya pesakit SLE hampir 22 tahun..selama tu la dia makan ubat (sejenis steroid) nama PREDNISOLONE (pesakit SLE je yang tau ubat ni)..dan katanya kena makan seumur hidup..
Tahun lepas saya terbaca satu kisah pesakit SLE minum vivix dan ada perkembangan yg positif so sy cadangkan kakak amik VIVIX..Mula2 amik memang ada healing crisis cam demam, tapi teruskan jugak minum.. lepas tu alhamdulilah mmg nampak makin sihat..
Dan sekarang doktor pon tertanya2 ada makan apa2 ka sb dah sihat dan tak perlukan Prednisolone lagi..tp dia senyum je tak nak bgtau lagi..syukur..
Sekarang ni dah masuk bebelas botol dah kakak minum..

Mengurangkan kesan penyakit SLE
Our scientifically advanced proprietary blend is based on the muscadine grape — one of nature’s rarest, most potent fruits.

Inilah Vivix, Revolusi Shaklee yang menggunakan sumber muscadine grape, buah paling tinggi kandungan antioksidannya. Sila refer web Muscadine Naturals dan penerangannya:

Begitulah betapa BESTnya VIVIX, memang POWERFUL!

MV nasihatkan berilah sokongan kepada ahli keluarga atau kenalan yang menghidap SLE kerana ia mampu mengubah kehidupan mereka dan jangan sesekali abaikan nasihat doktor.

Jika anda MAHU mencuba Vivix terus saja order. Pembelian 2 botol vivix melayakkan anda mendaftar ahli Shaklee dengan PERCUMA!

Order Shaklee

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Mengurangkan kesan penyakit SLE TANPA Pengaruh Steroid

12 thoughts on “Mengurangkan kesan penyakit SLE TANPA Pengaruh Steroid

Comments are closed.