Penyembuhan Luka Selepas Bersalin

Penyembuhan Luka Selepas Bersalin | MV nak share penyembuhan luka selepas bersalin yang lambat sangat nak baik. Adui..siapa yang pernah rasa, pastinya terasa ngeri tu! Jahitan tu yang buat rasa tak selesa sikit. Dah la sebelum ni tak pernah dijahit seumur hidup, sekali dapat jahitan dekat tempat yang paling mengerikan. MV dapat rasakan betapa sangat tidak selesa bila luka pada “mahkota kita” tu belum pulih selepas bersalin.

Petua Cepat Sembuhkan Luka Selepas Bersalin 

Penyembuhan Luka Selepas Bersalin

  1. Rebus segenggam daun jambu batu muda sehingga mendidih. Apabila suam, gunakan air ini untuk mencuci di bahagian sulit. Lakukan dua atau tiga kali sehari hingga luka sembuh.
  2. Ikan haruan dipotong dan dicuci bersih. Rebus bersama halia, beberapa biji lada hitam dan sedikit garam. Makan bersama nasi atau dibuat sup.
  3. Rebus gamat dengan air yang banyak hingga mendidih. Sejukkan dan minum airnya atau sapukan di tempat yang luka.
  4. Campurkan biji manjakani, halia, akar kayu dengan air. Rebus kesemua bahan tadi sehingga mendidih. Dalam keadaan masih panas (suam), minum air rebusan tersebut. Amalkan setiap hari.
  5. Minum air rebusan daun pegaga setiap hari. Selain daripada direbus, daun pegaga juga boleh dibuat ulam. Makanlah bersama garam dan lada hitam yang ditumbuk halus.

credit : PaMa

Tapi, MV ada cara moden untuk luka bersalin cepat sembuh selain berikhtiar dengan petua di atas.

Penyembuhan Luka Selepas Bersalin

Nak tahu? MV amalkan Set Healthy Postnatal untuk pengalaman berpantang tanpa jamu sepanjang tempoh berpantang secara moden semasa bersalin anak kedua dua tahun yang lepas. Suplemen ini MV diambil sejurus selepas bersalin. Ia merangkumi suplemen yang dapat membantu untuk menambahkan tenaga, mempercepatkan proses untuk sembuhkan luka bersalin, serta membantu menambahkan susu badan.

Sekiranya anda sedang hamil dan sedang mencari set bersalin yang sesuai, anda boleh cuba Set Healthy Postnatal Shaklee. Setiap pembelian pek ini anda bakal menerima 2 botol Vita-Lea® Iron Formula (sebotol FREE keahlian & sebotol COMPLIMENTARY). Anda juga layak menerima 5% diskaun dari harga biasa.

Penyembuhan Luka Selepas Bersalin

Testimoni Puan Farah yang telah pun menggunakan Set Berpantang Shaklee.

Penyembuhan Luka Selepas Bersalin

“Alhamdulillah..berpantang dgn set shaklee..sgt2 membantu..luka luar cpt kering..cpt sembuh..walaupun mula2 sakit tp berkat amalkan dgn konsisten skrng byk perbezaan..”

Apakah tips anda untuk penyembuhan selepas bersalin?

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Mempercepatkan Penyembuhan Luka Selepas Bersalin

27 thoughts on “Mempercepatkan Penyembuhan Luka Selepas Bersalin

Comments are closed.