Mempercepatkan Penyembuhan Luka Selepas Bersalin

By | September 9, 2015
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+3Share on Facebook0

Penyembuhan Luka Selepas Bersalin

Penyembuhan Luka Selepas Bersalin | MV nak share penyembuhan luka selepas bersalin yang lambat sangat nak baik. Adui..siapa yang pernah rasa, pastinya terasa ngeri tu! Jahitan tu yang buat rasa tak selesa sikit. Dah la sebelum ni tak pernah dijahit seumur hidup, sekali dapat jahitan dekat tempat yang paling mengerikan. MV dapat rasakan betapa sangat tidak selesa bila luka pada “mahkota kita” tu belum pulih selepas bersalin.

Petua Cepat Sembuhkan Luka Selepas Bersalin 

Penyembuhan Luka Selepas Bersalin

  1. Rebus segenggam daun jambu batu muda sehingga mendidih. Apabila suam, gunakan air ini untuk mencuci di bahagian sulit. Lakukan dua atau tiga kali sehari hingga luka sembuh.
  2. Ikan haruan dipotong dan dicuci bersih. Rebus bersama halia, beberapa biji lada hitam dan sedikit garam. Makan bersama nasi atau dibuat sup.
  3. Rebus gamat dengan air yang banyak hingga mendidih. Sejukkan dan minum airnya atau sapukan di tempat yang luka.
  4. Campurkan biji manjakani, halia, akar kayu dengan air. Rebus kesemua bahan tadi sehingga mendidih. Dalam keadaan masih panas (suam), minum air rebusan tersebut. Amalkan setiap hari.
  5. Minum air rebusan daun pegaga setiap hari. Selain daripada direbus, daun pegaga juga boleh dibuat ulam. Makanlah bersama garam dan lada hitam yang ditumbuk halus.

credit : PaMa

Tapi, MV ada cara moden untuk luka bersalin cepat sembuh selain berikhtiar dengan petua di atas.

Penyembuhan Luka Selepas Bersalin

Nak tahu? MV amalkan Set Healthy Postnatal untuk pengalaman berpantang tanpa jamu sepanjang tempoh berpantang secara moden semasa bersalin anak kedua dua tahun yang lepas. Suplemen ini MV diambil sejurus selepas bersalin. Ia merangkumi suplemen yang dapat membantu untuk menambahkan tenaga, mempercepatkan proses untuk sembuhkan luka bersalin, serta membantu menambahkan susu badan.

Sekiranya anda sedang hamil dan sedang mencari set bersalin yang sesuai, anda boleh cuba Set Healthy Postnatal Shaklee. Setiap pembelian pek ini anda bakal menerima 2 botol Vita-Lea® Iron Formula (sebotol FREE keahlian & sebotol COMPLIMENTARY). Anda juga layak menerima 5% diskaun dari harga biasa.

Penyembuhan Luka Selepas Bersalin

Testimoni Puan Farah yang telah pun menggunakan Set Berpantang Shaklee.

Penyembuhan Luka Selepas Bersalin

“Alhamdulillah..berpantang dgn set shaklee..sgt2 membantu..luka luar cpt kering..cpt sembuh..walaupun mula2 sakit tp berkat amalkan dgn konsisten skrng byk perbezaan..”

Apakah tips anda untuk penyembuhan selepas bersalin?

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi mommavogue@gmail.com atau SMS/WA/Telegram ke 0122050258 / 0123950258

Masukkan ID MV sebagai penaja : 882633 jika anda ingin mendaftar keahlian secara ekspres (Express Enrollment) "Join Now" di www.shaklee.com.my.

place-your-order

Kami ialah Pengedar Sah Shaklee Bandar Baru Bangi. Cash On Delivery area Bandar Baru Bangi, Kajang, Semenyih dan Putrajaya.

Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Gdex/CityLink/Poslaju)

*DISCLAIMER

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

27 thoughts on “Mempercepatkan Penyembuhan Luka Selepas Bersalin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.