14
- February
2015
Posted By : noriza rahman
Comments Off on Manfaat Lecithin Kepada Kesihatan Keseluruhan
Manfaat Lecithin Kepada Kesihatan Keseluruhan

Manfaat Lecithin Kepada Kesihatan Keseluruhan

Manfaat lecithin kepada kesihatan keseluruhan | Lecithin sebenarnya adalah campuran yang berlaku secara semula jadi phospholipid. Walaupun ia bukan nutrien yang penting, ia mempunyai beberapa faedah kesihatan yang menjadikannya bernilai termasuk sebagai sebahagian daripada nutrien tambahan setiap hari. Ia melindungi sel-sel anda dengan memudahkan pergerakan lemak, bahan buangan, nutrien dan ion keluar masuk sel, sambil mengekalkan struktur sel yang kuat untuk mengekalkan bentuknya.

Sebenarnya banyak manfaat lecithin kepada kesihatan keseluruhan, antaranya:

Memperbaiki fungsi otak. Nutrien utama yang terdapat dalam lecithin adalah phosphatidylcholine. Ia adalah sebahagian daripada membran yang mengelilingi sel-sel dan badan dan dipecahkan menjadi kolina, yang amat penting untuk kesihatan otak anda. National Academy of Sciences Canada telah membuktikan bahawa kolina amat penting dalam diet manusia kerana kolina menyokong fungsi otak, hati, jantung dan kesihatan reproduktif.

Lecithin merupakan kolina semulajadi. Ia adalah lipid yang terdiri daripada kolina dan inositol. Kolina adalah nutrien penting yang dapat membantu fungsi normal sel-sel badan, metabolisma hati, otak dan fungsi saraf serta membantu mengangkut nutrien melalui badan. Inositol atau lebih dikenali sebagai Vitamin Bh adalah bahan asas membran sel dan diperlukan untuk fungsi yang betul bagi saraf, otak dan otot dalam badan serta membantu sel-sel berkomunikasi antara satu sama lain supaya badan berfungsi dengan baik dan memberikan tahap kesihatan yang bagus.

Menggalakkan penurunan berat badan yang sihat. Lecithin mempercepatkan pemecahan lemak, membantu keseluruhan proses dan hasilnya boleh meningkatkan metabolisme. Ia telah digunakan dengan berkesan sebagai sebahagian daripada diet yang sihat untuk menggalakkan penurunan berat badan. Selain sumber terbaik dan semulajadi, lecithin membolehkan badan anda untuk menurunkan berat badan dengan berkesan tanpa bergantung kepada ubat-ubatan yang boleh menyebabkan kemudaratan kepada kesihatan anda.

Merendahkan kolesterol. Ia mengawal aliran nutrien keluar masuk ke dalamr sel-sel dan menghalang penggumpalan lemak pada dinding jantung, arteri dan otak dengan pemecahan lemak. Atas sebab ini, ia bukan sahaja memberi manfaat kepada paras kolesterol, tetapi juga kepada kesihatan kardiovaskular.

Penting untuk kesihatan hati. Lecithin dan kolina kedua-duanya penting untuk fungsi kesihatan jantung. Kedua-duanya boleh menghalang lemak daripada terkumpul.

Bagaimana untuk dapatkan Manfaat Lecithin kepada kesihatan TANPA kesan sampingan!

Terdapat tiga perkara yang perlu dipastikan apabila memilih suplemen lecithin.

  1. Pilih soya yang mematuhi garis panduan ketoksikan yang ketat. Pilih pengilang yang mematuhi Good Manufacturing Practices bagi produk makanan seperti yang ditubuhkan oleh US FDA, the European Commission dan the World Health Organization’s CODEX.
  2. Pastikan soya diperam. Penapaian soya mengurangkan risiko-risiko ini tetapi masih mengekalkan semua nutrien yang baik diperlukan untuk menjadi lebih sihat.
  3. Soya tidak diubahsuai secara genetik. organisma yang diubahsuai secara genetik (GMO) menimbulkan risiko kesihatan yang besar. Oleh yang demikian, sentiasa pastikan sumber soya tidak diubah suai secara genetik.

Kenapa LECITHIN Shaklee adalah yang terbaik?

Manfaat Lecithin Kepada Kesihatan

Lecithin diekstrak dari kacang soya Non-GMO. Setiap kapsulnya mengandungi 520mg soya LECITHIN termasuk 80mg kolina dan 48mg inositol. Hanya RM52 (180 biji).

Lecithin Shaklee yang Best! Jom baca apa kata mereka tentang Lecithin Shaklee yang best ini  🙂

Manfaat Lecithin Kepada Kesihatan

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.