Manfaat GLA daripada Minyak Biji Borage

Manfaat GLA daripada minyak biji borage | Pernah tak bila berkunjung ke farmasi, berderet suplemen Evening Primrose Oil yang anda nampak? MV pun macam tu juga dulu, wajib beli suplemen ni setiap bulan. Tetapi MV tak pernah ambil tahu pun dari mana sumber GLA ni dan sumber apakah yang paling tinggi mengandungi GLA kan? Nak ambil tahu tu memang tak la sebab GLA pun MV tak tahu benda apa  🙄

Apakah GLA ni?

Gamma-linolenik acid (GLA) adalah asid lemak omega-6 yang kebanyakannya didapati dalam minyak berasaskan tumbuhan seperti Borage Seed Oil, Evening Primrose Oil, dan Black Currant Seed Oil. Omega-6 dianggap asid lemak penting yang diperlukan untuk kesihatan manusia, tetapi badan tidak boleh menghasilkannya. Kita perlu mendapatkannya melalui makanan.

Manfaat GLA daripada Minyak Biji Borage

Borage adalah dari keluarga Boraginaaceae dan nama sempurnanya ialah Borago officinalisMinyak biji borage mempunyai kepekatan asid gamma linolenik (GLA) semulajadi yang tertinggi ditemui, lebih tinggi daripada mana-mana sumber tumbuhan yang lain. Borage boleh digunakan sebagai makanan tambahan untuk membetulkan kekurangan EFA dalam keadaan radang kronik, terutamanya artritis reumatoid. Minyak Borage juga pilihan yang baik untuk penyakit kulit seperti psoriasis dan ekzema.

Apakah kandungan GLA Complex Shaklee yang menjadikannya sumber GLA terbaik?

Manfaat GLA daripada Minyak Biji Borage

GLA Complex Shaklee mengandungi GLA dari minyak biji borage, Vitamin E dan minyak biji bunga matahari yang kaya dengan asid lemak Omega-6. Daun borage juga dikatakan galactogogue yang bagus (dalam GLA Complex Shaklee bukan daun, tapi biji bunga borage). Borage oil juga digunakan pada akhir kehamilan untuk mematangkan serviks.

✔ Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6
Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan 15IU Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya
✔ Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard – iaitu antioksidan semulajadi yang telah dipatenkan
✔ Bioavailabitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu dengan lebih baik
✔ GLA dari borage Shaklee adalah hasil yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan
Tiada perisa, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan

Nak lihat TESTIMONI pengguna yang berpuas hati dengan GLA Complex ni?

Manfaat GLA daripada Minyak Biji BorageSebotol GLA Complex hanya bernilai RM91.25 bersamaan dengan 60’s kapsul. Tak mahal kan?  😉

Berminat untuk mencuba GLA Complex, teman baik wanita ni?

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Manfaat GLA daripada Minyak Biji Borage

One thought on “Manfaat GLA daripada Minyak Biji Borage

Comments are closed.