Makanan Terbaik Untuk Tingkatkan Kecerdasan Otak

By | November 23, 2015
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+4Share on Facebook3

Makanan Terbaik Untuk Tingkatkan Kecerdasan Otak

Makanan Terbaik Untuk Tingkatkan Kecerdasan Otak | Makanan terbaik untuk tingkatkan kecerdasan otak bukan sahaja sangat baik untuk otak, tetapi juga sangat baik untuk badan. Jika seseorang mempunyai otak yang sihat,pemikirannya akan sentiasa positif, gembira, lebih bijak dan akan membuat sesuatu keputusan dengan bijak.

Otak manusia adalah mesin organik kompleks dan berkuasa yang memerlukan lebih banyak tenaga dan memerlukan nutrien untuk berfungsi dengan baik, sama seperti organ lain.

10  jenis  Makanan Terbaik Untuk Tingkatkan Kecerdasan Otak!

Makanan ini boleh membantu untuk melindungi otak daripada kemerosotan, menyuburkan neuron dan juga meningkatkan pengeluaran neurotransmitter.

Makanan Terbaik Untuk Tingkatkan Kecerdasan Otak

  1. Ikan kaya dengan protein dan mengandungi asid lemak omega-3, yang boleh meningkatkan daya ingatan, tumpuan dan kepekaan.
  2. Bijirin penuh. Bijirin penuh seperti oat, roti gandum, dan beras perang berfungsi sebagai bahan bakar dan melepaskan glukosa secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah.
  3. Get Nutty. Walnut, badam, gajus, bijan, dan ‘chia seed’ adalah alternatif yang kaya dengan asid lemak Omega-3, vitamin B kompleks, vitamin E, zat besi, zink, dan magnesium. Sumber ini penting untuk meningkatkan keupayaan otak, memori dan mood.
  4. Go Green. Sayuran berdaun hijau seperti bayam dan brokoli merupakan sumber terbaik vitamin B6, B12, asid folik serta vitamin K. Sumber ini penting untuk membantu meningkatkan fungsi kognitif, meningkatkan pembelajaran serta meningkatkan kuasa otak.
  5. Berry Booster. Antioksidan dan fitokimia lain dalam blueberry telah dikaitkan dengan peningkatan dalam pembelajaran, pemikiran dan ingatan, bersama-sama dengan pengurangan tekanan oksidatif neurodegenerative.
  6. Go Bananas. Pisang mengandungi kandungan kalium yang tinggi untuk meningkatkan motivasi otak, meningkatkan kecergasan dan penerimaan otak kepada pembelajaran.
  7. Daging Merah – Daging merah seperti daging lembu diberi makan rumput adalah sumber terbaik vitamin B12, yang penting untuk fungsi otak yang sihat.
  8. Be (Eggs) emplary. Kuning telur adalah antara sumber semula jadi yang paling kaya dengan sumer choline. Choline adalah penting untuk sistem saraf dan fungsi otak yang sihat.
  9. Black ‘Currancy. Blackcurrants mempunyai tiga kali lebih banyak vitamin C daripada oren. Vitamin C memainkan peranan utama dalam menggalakkan kesejahteraan dan kesihatan am.
  10. Avocado. Avokado yang kaya dengan lemak monounsaturated atau lemak baik yang menyumbang kepada aliran darah yang sihat untuk otak. Mereka juga kaya dengan kalium dan vitamin K untuk kesejahteraan mental.

*Credit : Actualyse, DrWeil

Tingkatkan Kecerdasan Otak dengan OmegaGuard, Lecithin dan B-Complex

Makanan Terbaik Untuk Tingkatkan Kecerdasan Otak

Selain pemakanan yang sihat, 3 gabungan vitamin ini juga sesuai untuk mengekalkan kesihatan dan meningkatkan kecerdasan otak.

B-Complex membantu mengatasi tekanan dan menstabilkan sistem saraf serta memperbaiki proses pemikiran.

Ketahui Kepentingan Komponen B-Complex

Lecithin pula membekalkan kolina yang merupakan satu komponen neuron penghantar asetilkolina, yang terlibat di dalam penghantaran mesej dalam otak dan sistem-sistem saraf.

“Manfaat Lecithin Kepada Kesihatan Keseluruhan”

Sukar nak temui sumber semulajadi Omega-3 tetapi dengan OmegaGuard™ ia membekalkan DHA dan EPA yang mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

Makanan Tambahan Buat Minda Kanak-Kanak

Jom kita berkogsi testimoni pengguna yang mengamalkan Set Minda Shaklee ini.

#1. Tingkatkan daya ingatan dengan pengambilan lecithin.

Makanan Terbaik Untuk Tingkatkan Kecerdasan Otak

#2. Nampak perubahan dari malas dan khayal setelah mengamalkan OmegaGuard™.

Makanan Terbaik Untuk Tingkatkan Kecerdasan Otak

Tanpa diet yang sihat, ia adalah sukar untuk menumpukan perhatian, memberi perhatian, mengingati dan belajar. Ini terutamanya penting bagi kejayaan kanak-kanak di sekolah, dan musim kembali ke sekolah adalah masa yang tepat untuk membuat beberapa perubahan yang sihat untuk diet keseluruhan keluarga anda dan pastikan bahawa semua orang mendapat makanan terbaik untuk tigkatkan kecerdasan otak!

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

 

Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi mommavogue@gmail.com atau SMS/WA/Telegram ke 0122050258 / 0123950258

Masukkan ID MV sebagai penaja : 882633 jika anda ingin mendaftar keahlian secara ekspres (Express Enrollment) "Join Now" di www.shaklee.com.my.

place-your-order

Kami ialah Pengedar Sah Shaklee Bandar Baru Bangi. Cash On Delivery area Bandar Baru Bangi, Kajang, Semenyih dan Putrajaya.

Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Gdex/CityLink/Poslaju)

*DISCLAIMER

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

37 thoughts on “Makanan Terbaik Untuk Tingkatkan Kecerdasan Otak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.