Lecithin Meredakan Bengkak Susu | Pernah tak antara anda yang mengalami bengkak susu?Bengkak susu memberi kesan kepada hampir semua ibu-ibu baru dalam tempoh beberapa minggu pertama melahirkan anak kerana badan masih dalam proses penyesuaian dengan kehendak bayi.

Siapa yang pernah kena bengkak susu mesti tahu betapa sakitnya semasa bengkak susu tu. Bila pam pun sikit ja susu keluar. Baby dah minum pun still sakit lagi. Kadang sampai demam.

Pengalaman MV Meredakan Bengkak Susu

Pengalaman MV pula, setiap kali bersalin memang akan kena bengkak susu. Bukan tahap bengkak biasa-biasa saja tetapi sehingga demam, ada tompok-tompok merah kat payudara. Rasa yang sangat sakit dan panas kalau tersentuh. Kadang-kadang sampai tak keluar pun susunya walaupun bengkak.

Selepas seminggu bersalin mesti kena. Sebab susu macam tiba-tiba keluar dengan super banyak tapi baby masa tu kan masih minum sikit-sikit. Dan biasanya bermula dengan payudara sebelah kiri.

Mungkin juga disebabkan posisi penyusuan yang kurang sempurna menyumbang kepada faktor bengkak susu ni.

Bagaimana untuk Melegakan Bengkak Susu?

Jika dah susukan anak, tapi masih tak surut bengkaknya, apa yang boleh kita buat?

Selain dari pam keluar atau picit puting supaya susu keluar, kita boleh amalkan makan Lecithin.

Apa kaitan lecithin dengan masalah bengkak susu yang ibu menyusu hadapi?

Menurut Kelly Bonyata yang merupakan IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) ;

“Lecithin has been recommended to combat recurrent plugged ducts. The usual recommended dosage for recurrent plugged ducts is 3600-4800 mg lecithin per day, or 1 capsule (1200 milligram) 3-4 times per day. After a week or two with no blockage, mom can reduce the dosage by one capsule. If there is no blockage within another 2 weeks she can reduce it again by one. Mom may need to continue taking 1-2 capsules per day if stopping the lecithin leads to additional plugged ducts.”

Source : kellymomSelfcarers

Ramai dah cuba amalkan LECITHIN untuk meredakan bengkak susu ni. Lihat saja testimoni mereka.

Lecithin Meredakan Bengkak Susu

Lecithin Meredakan Bengkak Susu

Sebiji lecithin mengandungi 530mg lecithin. Sebab tulah MV makan 3 biji lecithin sebagai first aid kit masa MV berpantang dulu 😉

Ya, Lecithin bukan sahaja membantu membakar lemak tetapi dapat membantu mengurangkan bengkak susu!

Lecithin Meredakan Bengkak Susu 1

Ada juga petua orang-orang terdahulu menggunakan ketulan ais yang dibalut dengan kain atau kelopak kobis yang sejuk dari peti sejuk sebagai salah satu teknik tuam sejuk yang membantu meredakan bengkak susu.

Penyusuan bayi bukanlah sesuatu yang mudah, semula jadi tanpa apa-apa masalah.  Kita ibu-ibu perlu ambil tahu dan dapatkan ilmu secukupnya tentang penyusuan bayi.

Jika anda mempunyai petua lain atau Cara Mengatasi dan Mengurangkan Bengkak Susu yang anda buat dan menjadi, jom kongsi dengan kami! Perkongsian anda sangat di hargai!

Promosi Akhir Tahun Shaklee Disember 2015 Lecithin Yang Memang Best

Promosi Lecithin Buy 7 at 6 & Buy 2 LESS 5%

Lecithin Meredakan Bengkak Susu

Anda berminat untuk mendapatkan Lecithin untuk melegakan masalah bengkak susu isteri anda?

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

 

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Lecithin Meredakan Bengkak Susu dengan Cepat dan Mudah

6 thoughts on “Lecithin Meredakan Bengkak Susu dengan Cepat dan Mudah

Comments are closed.