18
- March
2017
Posted By : noriza rahman
Landmark Study Suplemen Shaklee Bukan Kajian Mengarut dan Provokasi

Istanbul merupakan kota utama dan terbesar di negara Turki. Antara landmark terkenal di kota ini ialah Sultan Ahmed Mosque (Blue Mosque), Hagia Sophia dan Masjid Suleymaniye. Pastinya jika ke Turki tempat seperti ini paling mendapat kunjungan ramai dari pelancong.

Itu landmark tempat, tapi kalau landmark untuk suplemen pula, apa ya?

Ha, bagi suplemen Shaklee, ‘Landmark Study’ ialah penanda aras yang penting buat penggunanya. Ia dibuat untuk mengkaji manfaat dan risiko pengambilan pelbagai suplemen dalam tempoh waktu yang panjang. Sama ada kajian yang dijalankan itu signifikan atau tidak, ianya akan menjadi penanda aras dalam bidang pemakanan dan nutrisi.

Untuk mereka yang mementingkan facts and figures, landmark study ialah bukti yang suplemen Shaklee memang perlu menjadi budaya individu zaman sekarang.

Anda tahu?

Syarikat Shaklee ialah satu-satunya syarikat suplemen yang berani mengambil risiko menjalankan kajian terhadap produknya oleh pihak ketiga bagi memastikan keberkesanan produknya berbanding jenama lain.

Kajian klinikal bebas (dipanggil Landmark Study) telah dijalankan dengan kerjasama University of California Berkeley School of Public Health by Gladys Block, Ph.D. Beliau merupakan Profesor Epidemiologi dan Pemakanan Kesihatan Awam.

Kajian Landmark Study suplemen Shaklee mensasarkan 3 golongan ini:

1. Kajian ke atas mereka yang mengamalkan vitamin Shaklee selama 20 tahun

2. Kajian ke atas mereka yang mengamalkan vitamin jenama lain

3. Kajian ke atas mereka yang tidak mengamalkan pengambilan suplemen langsung

Purata umur semua 3 kumpulan ini adalah lingkungan 50-an dan 60-an dengan kumpulan Shaklee adalah yang tertua! Jadi tidak ada manfaat kepada Shaklee di sana.

Inilah hasil kajian yang dijalankan.

1. Hasil kajian menunjukkan pengguna shaklee mempunyai paras nutrisi dalam darah yang lebih baik.

Salah satu sebab Shaklee berbeza dengan vitamin lain adalah ‘bio-avilability’ mereka (keupayaan untuk badan menyerap nutrien yang diperlukan, bila dan di mana ia perlu).

Jadi, vitamin yang diambil tidak akan akan disimpan di dalam usus, hati dan buah pinggang (sistem pencernaan) manusia. Oleh sebab itu, lebih baik tak makan suplemen daripada amalkan suplemen selain Shaklee.

2. Pengamal suplemen Shaklee mempunyai biomarkers of disease risk yang lebih baik dan mengurangkan risiko penyakit kronik.

3. Pengguna Shaklee juga menunjukkan kadar penyakit yang lebih rendah, membuktikan penggunaan suplemen Shaklee boleh menaiktaraf kesihatan individu.

Landmark Study menunjukkan bahawa individu yang mengambil suplemen Shaklee mempunyai kesihatan keseluruhan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil makanan tambahan lain atau tidak mengambil suplemen sama sekali.

Roger Barnett Belanja Berbilion Dolar Untuk Jalankan Landmark Study ke atas suplemen Shaklee. Kenapa Landmark study suplemen Shaklee paling komprehensif?

  1. Shaklee satu-satunya syarikat pengeluar vitamin yang berani mengambil risiko menjalankan kajian ke atas produknya
  2. Membandingkan pengamal suplemen shaklee selama 2o tahun dengan mereka yang mengambil multivitamin jenama lain dan juga mereka yang langsung tidak mengambil vitamin
  3. Kajian dijalankan oleh Dr. Gladys Block, Ph.D. Epidemiology, (Johns Hopkins), Senior Scientist, professor of Public Health Nutrition and Epidemiology at the University of California, Berkeley (one of the top scientist in the world in field of nutritional assessment)
  4. Keputusan tetap akan diterbitkan untuk bacaan orang awam walaupun kajian tidak menyebelahi pihak syarikat Shaklee
  5. Saintis luar mengesahkan kajian landmark study dan diterbitkan dalam Nutrition Journal 2007, 6:30doi:10.1186/1475-2891-6-30

Roger Barnett telah mempatentkan banyak formula, dan juga marketing plan shaklee infinity yang tidak boleh diciplak oleh syarikat MLM yang lain.

Roger Barnett membelanjakan berbilion ringgit, hanya semata-mata ingin membuktikan Shaklee adalah pilihan yang tepat bagi mereka yang inginkan kesihatan yang terbaik. Perniagaan Shaklee juga adalah pilihan yang terbaik bagi mereka yang percaya kepada analisisis dan kajian, bukan jual produk laku keras tapi bahaya.

Fuhhhh! lega rasanya bila mengetahui produk yang diamalkan selama ini dihasilkan dengan penuh ketelitian dan benar-benar selamat untuk penggunanya.

Sebagai pengedar shaklee, MV tentunya sangat teruja dan kagum bila mendapati vitamin yang diamalkan selama ini melalui penyelidikan yang bertahun-tahun oleh saintis yang berkaliber.

Landmark Study ini sangat membantu meyakinkan penggunanya yang shaklee memang mengeluarkan produk bertaraf dunia. Bukan hanya insan biasa yang mengamalkannya tetapi juga para atlet bertaraf Olimpik dan juga angkasawan NASA.

Anda masih tidak bersetuju dengan Landmark Study Suplemen Shaklee? Cuba fikir ini dan renungkan!

Kenapa angkasawan, juruterbang dan wira Amerika kembar Kapten Mark Kelly dan Kapten Scott Kelly tetap menggunakan produk Shaklee sampai ke angkasa lepas kalau mereka tidak yakin dengan produk ini?

Kenapa NASA memohon pertolongan pihak Shaklee memformulakan makanan angkasawan supaya mereka tetap kekal terhidrasi sejak 1993, jika bukan shaklee terbukti paling bagus?

Kenapa saban tahun makin ramai atlet Olimpik menggunakan shaklee sekiranya ia memang terbukti membantu meningkatkan prestasi mereka?

Mungkin lain kali MV akan berkongsi kajian Landmark Study II pula, insyaallah. Sangat menarik dan teruja kerana ianya melibatkan pengamal Vivix dan Telomere, satu pelindung cap pada kromosom manusia.

Rujukan Fakta:

http://www.shaklee.com.my/ms/landmark-study/index.html

http://www.landmarkstudy.com/

http://sph.berkeley.edu/gladys-block

http://leanseekers.com/Articles/Supplementation/Nutritional-Supplementation

Pendaftaran keahlian Shaklee boleh dibuat dengan pembayaran RM68.90 ataupun secara automatik KEAHLIAN PERCUMA dengan pembelian mana-mana vitamin minimum 200uv.

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

Comments are closed.