23
- February
2015
Posted By : noriza rahman
Kulit Wajah Licin dan Berseri Tanpa Jerawat

Kulit Wajah Licin dan Berseri Tanpa Jerawat

Kulit wajah licin dan berseri tanpa jerawat | Sebelum MV kongsikan vitamin yang dapat membantu merawat jerawat, mari kita lihat dulu apakah sebenarnya punca jerawat.

Apakah sebenarnya punca jerawat?

Jerawat merupakan keradangan kulit yang boleh disebabkan oleh beberapa faktor. Kebanyakan faktor-faktor ini boleh dikawal, tetapi terdapat juga faktor yang di luar kawalan anda. Antara faktor-faktor yang menyebabkan atau meningkatkan jerawat adalah:

  • Hormon
  • Diet
  • Tekanan
  • Tabiat tidur
  • Dadah
  • Alkohol
  • Kosmetik
  • Kelembapan
  • Ubat-ubatan, terutama pil perancang
  • Kafein

Vitamin Dan Mineral Penting Untuk Mendapatkan Kulit Wajah Licin dan Berseri Tanpa Jerawat!

Terdapat beberapa vitamin yang didapati boleh menyihatkan kulit. Vitamin yang terbaik adalah sudah tentu yang diperolehi daripada buah-buahan, sayur-sayuran dan makanan. Tapi, adakah kita mengambil jumlah nutrisi yang mencukupi melalui pemakanan kita? Maka di sinilah makanan tambahan memainkan peranan.

#1: Vitamin A

Vitamin A bekerja dengan badan anda untuk menguatkan tisu kulit. Semakin banyak Vitamin A dalam diet anda, semakin baik untuk kulit anda. Vitamin A adalah antioksidan yang kuat dan juga bertindak sebagai anti-radang untuk kulit.

#2: Vitamin B

Thiamine (B1) merupakan antioksidan yang meningkatkan peredaran darah dan membantu dalam penghadaman. Riboflavin (B2) adalah penting untuk kulit, rambut dan kuku yang sihat. Niacin (B3) memperbaiki peredaran darah dan membantu untuk menarik toksin keluar dari sistem anda lebih cepat. Pantothenic acid (B5) mengurangkan saiz pori-pori kulit sekaligus akan mengurangkan peluang pori-pori kulit tersumbat. Pyridoxine (B6) berfungsi merawat jerawat dengan mengawal paras hormon dan pelepasan prostaglandin.

#3: Vitamin C

Vitamin larut air ini adalah antioksidan yang sangat kuat, ia terlibat dalam sintesis kolagen dan ia juga merupakan kofaktor untuk kebanyakan enzim. Ia juga menghalang pigmentasi kulit dan boleh membantu menghilangkan parut jerawat.

#4: Vitamin E

Vitamin E adalah antioksidan yang sangat berkesan dan bertanggungjawab untuk menyerap spesies oksigen reaktif yang dihasilkan daripada metabolisme lemak. Ia juga terlibat dalam pertumbuhan semula tisu yang diperlukan untuk membaiki luka.

#5: Zink

Zink adalah mineral yang membantu menyembuhkan kulit dan mencegah parut yang disebabkan oleh jerawat. Zink juga bertindak sebagai antioksidan, menentang dan mencegah kerosakan akibat dari radikal bebas.

Produk Shaklee boleh membantu menghilangkan jerawat dan parut! ~ Tak percaya? Kena tengok dan baca testimoni pengguna kami  😉

Set suplemen yang digunakan oleh cikjarumpeniti ni ialah ESP, GLA dan Vita-C Plus. Alhamdulillah kulit jadi bersih, parut jerawat semakin pudar. Menyelesaikan masalah jerawat sampai ke akar umbi. Setelah masalah jerawat selesai, beliau mengamalkan pula Vita-E dan B-Complex, Collagen Powder serta penjagaan wajah Nutriwhite.

Kulit Wajah Licin dan Berseri Tanpa Jerawat

Kulit Wajah Licin dan Berseri Tanpa Jerawat

Kulit Wajah Licin dan Berseri Tanpa Jerawat
Setiap orang mengalami masalah jerawat yang berbeza. Jadi kalau nak tahu suplemen mana yang sesuai mengikut keadaan masalah kulit anda sila lah contact MV yea.

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

Belian terus ke laman Shaklee

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

Comments are closed.