09
- February
2015
Posted By : noriza rahman
Kuasa Lobak Ungu untuk Kesihatan dan Kecantikan

Kuasa Lobak Ungu untuk Kesihatan dan Kecantikan

Kuasa lobak ungu untuk kesihatan dan kecantikan | Sebenarnya sebelum kurun ke 17, semua lobak yang ada sebenarnya berwarna ungu. Pada kurun ke 16, orang Belanda membuat perubahan sedikit dan menjadikan lobak kini berwarna oren dan rasanya lebih manis. Pada hakikatnya, lobak merah oren sebenarnya satu mutasi! Dan sebenarnya lobak merah ini telah kekurangan pigmen antocyanin yang kaya terdapat di dalam lobak ungu.

Kuasa Lobak Ungu

“Purple Carrots | Helps Weight loss, Lowers risks of Cancer, Heart disease, Stroke & Diabetes!”

Kuasa Lobak Ungu

Lobak ungu tidak hanya kaya dengan vitamin A, tetapi juga sumber yang kaya dengan vitamin B, C dan E. Ia juga termasuklah ‘calcium pectate’ yang merupakan sumber serat yang baik dan membantu menurunkan kolesterol. Lobak juga kaya dengan garam mineral dan potasium.

Kuasa Lobak Ungu

Lobak ungu mempunyai kuasa antioksidan tambahan kerana antocyanin yang unik, dan juga tambahan beta-karotin. Antocyanin merupakan pigmen warna khas yang dua kali ganda antioksidan yang cukup kuat. Antioksidan adalah sama dalam banyak hasil yang merah, biru, dan ungu dan bekerja untuk memerangi radikal bebas. Paling utama, antioksidan tambahan dalam lobak ungu mencegah pembekuan darah dan, seterusnya mengurangkan risiko penyakit jantung. Lobak ungu juga agen anti-radang dan anti-bakteria.

Khasiat Lobak Ungu Dalam Vivix Shaklee

Kuasa Lobak Ungu

VivixTM Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenl. VivixTM mengandungi campuran Polygonum Cuspidatum, Anggur Muskadin, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Mari kita lihat apa pula kata mereka yang mengamalkan Vivix

Hampir nk habiskan satu botol vivix sy gunakan. itu pun share dengan suami. Kulit sebelum ni nampak kusam dan tona kulit tak sekata. After ambil vivix kulit nampak lebih bersih. Alhamdulillah dengan izinNya sy serasi dengan vivix. Korang semua wajib cuba tau!

Kuasa Lobak Ungu

Begitulah betapa BESTnya VIVIX… memang POWERFUL! Jika anda MAHU mencuba Vivix terus saja order dengan MV ya.  😉

Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order :
=======================================
CALL/SMS/WA : 0122050258 (Noriza)

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

Comments are closed.