05
- June
2017
Posted By : noriza rahman
Kolagen Untuk Kesihatan Sendi yang Berpanjangan

Sendi adalah ‘essential’. Walaupun tulang dan otot adalah penting tetapi sendi adalah apa yang membuatkan kita bergerak dan hidup dengan aktif. Tanpa sendi yang membantu kita untuk membengkok, sukar bagi kita untuk bergerak.

Dalam erti kata lain, jika kita mahu kekal bergerak sepanjang hayat, menyokong dan mengekalkan kesihatan sendi adalah penting.

Semakin kita tua, sendi kita semakin haus dan lusuh yang membawa kepada kehilangan rawan.kolagen untuk sendi

Kita perlu menangani punca kepada isu-isu yang menghauskan sendi kita. Sebab itu, pentingnya kolagen.

Apa itu Kolagen?

Kolagen adalah salah satu daripada banyak jenis protein didalam badan kita. Ia memberikan tisu seperti sendi dan keanjalan kulit. Ia juga memainkan peranan penting dalam struktur pelbagai tisu seperti kulit, kuku, sendi dan rambut kita.

kolagen shaklee untuk sendi

Kolagen bukan sahaja baik untuk kulit supaya kelihatan muda! Ia juga merupakan komponen yang penting untuk tulang rawan dan sendi yang sihat, serta memainkan peranan yang penting, untuk mengekalkan regangan tisu-tisu tersebut.

Kolagen terdiri kira-kira 25% daripada jumlah berat protein badan kita.

Kekal aktif dan Sokong Kesihatan Sendi dengan Collagen Powder Shaklee

Kenapa bila ligamen koyak perlu amalkan kolagen? Ini kerana ligamen yang normal mengandungi 99% kolahen, jadi bila koyak peratusannya berkurang.

Kolagen memberi fungsi REGANGAN kepada sendi, menjaga RANGKA LUTUT, dan pada masa yang sama juga memelihara TULANG RAWAN yang mula rosak.

kolagen shaklee

Kolagen ini diekstrak dari sisik ikan merah, iaitu ikan laut dalam yang kurang terdedah kepada pencemaran laut, tahan lasak dan kadar penyerapan yang tinggi jika dibandingkan dengan haiwan lain.

Kolagen dari sisik ikan ini bersaiz kecil, peptida daripada kolagen ikan diserap dengan mudah. Kesannya, ia boleh mneyokong sintesis kolagen yang sihat untuk menyokong kesihatan sendi, tulang dan kulit.

Kolagen ikan ini juga kaya dengan asid amino glycine, proline dan hydroxyproline. Hydoxyproline ini adalah asid amino penting yang jarang-jarang dijumpai dan ia membantu menggalakkan penghasilan semula jadi kolagen di seluruh badan.

Selain itu, kolagen ini juga ada ekstrak Camellia Japonica yang mampu melembapkan kulit dan asid oleik merupakan antioksidan yang melawan radikal bebas dalam badan.

Vitamin C didalam collagen powder bukan sahaja membantu penghasilan kolagen, ia juga melindungi tubuh kita daripada serangan radikal bebas yang menjejaskan kesihatan badan.

Sementara Vitamin B pula untuk metabolisma karbohidrat, lemak dan protein untuk membebaskan tenaga yang diperlukan bagi penghasilan kolagen.

Kenapa perlu memilih kolagen Shaklee ni, apa istimewanya?

Apa yang bestnya dengan Collagen Powder ini, ia membekalkan 4000mg “Collagen proprietary” yang menjadikannya kolagen yang unggul dan terbukti BERKESAN dalam masa yang singkat.

collagen powder shaklee

Collagen powder ini akan diserap cepat oleh tubuh badan kita dan meresap ke bahagian sendi dan ligamen di lutut kita.

Apabila sendi lutut menyerap kolagen, perlahan-lahan kolagen akan memperbaiki bahagian yang rosak.

Dalam kolagen ini terdapat ekstrak kerang-kerangan. Ekstrak inilah yang mengandungi GLUCOSAMINE yang bertindak sebagai PELINCIR SENDI.

Walaupun Collagen powder bersifat elastik tetapi ia sangat kuat. Mengikut ujian klinikal, pengguna akan nampak kesan selepas 8 minggu penggunaannya.

collagen powder shaklee

Jangan berpuashati dengan ketidakselesaan sendi

Dapatkan sokongan Collagen Powder dan lihat bagaimana ia menyokong kesihatan sendi anda dengan kukuh.

Secara peribadi, MV menyokong produk ini kepada mereka yang mengalami masalah sendi.

MV juga percaya bahawa collagen powder adalah yang suplemen kolagen terbaik yang berada di pasaran.

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

Comments are closed.