Manfaat Vitamin C dari Ekstrak Jagung

Manfaat Vitamin C dari Ekstrak Jagung | Jagung bakar dan jagung rebus merupakan dua cara masakan yang paling digemari ramai. Namun, disamping rasanya yang manis, jagung sebenarnya menyimpan pelbagai manfaat tersembunyi bagi kesihatan tubuh badan. Jagung sangat berkhasiat dan penuh dengan serat, yang membantu dalam penghadaman, ditambah folat, thiamin, fosforus, vitamin C, dan magnesium.

KELEBIHAN JAGUNG

Manfaat Kesihatan Ekstrak Jagung

 • Meningkatkan Kesihatan Organ Pencernaan. Kandungan serat yang cukup tinggi dalam jagung dapat membantu proses pencernaan makanan lebih lancar. Oleh sebab itu, masalah atau gangguan pencernaan seperti sembelit tidak akan menyiksa tubuh lagi.
 • Memperkuatkan Tulang. Jagung mengandungi nutrisi seperti magnesium, zat besi, tembaga serta fosforus. Kepelbagaian nutrisi ini dapat membantu tulang agar lebih kuat dan tidak mudah rapuh.
 • Meningkatkan Kesihatan Organ Jantung. Jagung menyimpan nutrisi seperti vitamin C, karotenoid serta bioflavonoid yang berperanan dalam mengawal kadar kolesterol didalam darah serta meningkatkan peredaran darah dalam tubuh.

Vitamin C Merendahkan Risiko Penyakit Jantung

 • Menyihatkan Organ Penglihatan. Jagung juga kaya dengan Vitamin A yang mana asas kepada kulit dan penglihatan yang lebih sihat.
 • Menjadikan Kulit Lebih Awet Muda. Antioksidan didalam jagung dapat membantu menutrisi seluruh jaringan kulit di tubuh. Jadi, bagi siapa pun yang ingin nampak segar dan lebih muda dari usia yang sebenarnya, jagung adalah salah satu kuncinya.

Vitamin C untuk Mencerahkan Kulit” & “KeperluanVitamin Untuk Meningkatkan Keanjalan Kulit

 • Menangkis Gejala Kurang Darah Atau Anemia. Pening kepala merupakan salah satu petunjuk bahawa seseorang terkena anemia. Jagung memiliki kandungan vitamin B serta asid folik yang berfungsi mencegah anemia dengan cukup efektif.
 • Pencegah Diabetes yang Cukup Efektif. Kandungan fitokimia yang terdapat dalam biji jagung akan mengatur penyerapan serta pelepasan hormon insulin didalam tubuh. Jagung mempunyai ‘Phenolic Phytochemicals’ yang berfungsi untuk merendahkan paras gula dalam darah dan sangat membantu dalam mengatasi diabetes.

*Credit : AuthorityNutrition, Livestrong

Kenapa Sustained Release Vita-C Plus™ dari sumber ekstrak jagung dan bukan buahan sitrus?

Manfaat Ekstrak Jagung Kepada Kesihatan

Jagung dipilih kerana Vitamin C dari sumber vitamin dalam jagung ini tidak akan hilang atau berkurangan walaupun dimasak, direbus, dibakar berbanding vitamin didalam buah-buahan lain.

Sumber vitamin C kebiasaannya banyak terdapat pada buah-buahan sitrus yang mana tinggi dengan kandungan asid, dan jika diambil secara berlebihan, memberikan possibility untuk mendapat cirit-birit.

Penyelidik Shaklee sudah menjalankan penyelidikan dari awal lagi supaya sakit perut, cirit-birit dan gastrik dapat dielakkan dengan menggunakan ekstrak jagung instead of buah-buahan sitrus berbanding dengan kebanyakan Vitamin C dipasaran yang lain.

5 Kelebihan Sustained Release Vita-C Plus™ yang Perlu Diketahui!

Manfaat Vitamin C dari Ekstrak Jagung

 1. Diformulasi dalam bentuk sustained release’ (PELEPASAN MASA). Dengan sistem proprietari, pembebasan vitamin C dibuat secara perlahan-lahan selama 5 jam. Maknanya ia akan melepaskan 100mg untuk setiap jam. Ini sangat bagus kerana vitamin C bersifat larut air dan ianya dibuang melalui perkumuhan.
 2. Penambahan 120mg bioflavonoid kompleks dan 25% bioflavonoid ini diekstrak daripada kulit buah. Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin C dalam tubuh badan kita serta bertindak sebagai anti-radang, anti-alergi, anti-virus dan juga anti-kanser.
 3. Membekalkan khasiat yang sama seperti memakan 7 biji buah oren beserta dengan kulitnya.
 4. Sustained Release Vita-C Plus™ berbeza dengan vitamin C dipasaran kerana ianya merupakan vitamin semulajadi.
 5. Tiada pewarna, perasa atau pemanis tiruan.

Ini pengalaman Puan Suhaila, selepas mengamalkan pengambilan Sustained Release Vita-C Plus™ untuk mengatasi masalah jerawat teruk yang dialaminya. Selepas pengambilan selama dua (2) bulan, ia menampakkan perubahan yang sangat positif.

Manfaat Vitamin C dari Ekstrak Jagung

Selain menghilangkan jerawat, ramai juga pengguna yang memberikan feedback kulit makin cerah dan lembut. Sistem imun badan pun semakin baik.

Manfaat Vitamin C dari Ekstrak Jagung

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Ketahui Manfaat Vitamin C dari Ekstrak Jagung Kepada Kesihatan.

6 thoughts on “Ketahui Manfaat Vitamin C dari Ekstrak Jagung Kepada Kesihatan.

Comments are closed.