Kesan Sepanjang Proses Detoks | Alhamdulillah MV dah berjaya habiskan 21 hari cabaran detoks Shaklee dan Clean Eating bersama #gengJDECanggun pada 7 May hari tu.

Kalau ada banyak sangat toksin dalam badan, maka kita akan mengalami banyak fenomena yang dikenali sebagai Healing Crisis.

Sepanjang mengamalkan pemakanan clean eating dan juga suplemen detoks, MV akui memang ada healing crisis yang dialami.

Healing crisis ini adalah berbeza-beza antara kami didalam kumpulan JDEC ini dan ianya bergantung pada jumlah bahan-bahan toksin yang terkumpul di dalam badan masing-masing.

Ini merupakan petanda, “sikit je lagi, dah nak baik tu.”

Kesan Sepanjang Proses detoks yang dialami sepanjang 21 hari cabaran

  1. Pening! Tekanan darah yang tinggi, tanda detoksifikasi
  2. Kerap membuang air kecil dan besar. Memang terasa selalu ke toilet setiap 30 minit, syukur la toilet dekat ja, so tak kisah la ulang alik berapa kali pun. Sebab air memang kena minum dengan cukup
  3. Badan berangin terkentut! Part ni sangat best sebab semua yang amalkan alfalfa dan peppermint ginger plus cakap ada keluar angin atas dan bawah. Jadi kalau kentut memang ada ‘bau’ busuk, bersyukur lah sebab badan kita sedang buang toksin yang membahayakan tubuh.
  4. Keletihan, berasa mengantuk – Tubuh berasid, fungsi hati yang lemah, terlalu letih, memerlukan rehat yang lebih. Kesan ni semua rasai. Wajib ambil nap 10 minit untuk hilangkan kesan mengantuk tu.
  5. Haid terlewat!. Ingatkan dah pregnant, rupa-rupanya hormon tunggang langgang so detoks ni sedang memperbetulkan hormon badan MV.

Proses detoks ini sebenarnya satu proses sepanjang hayat. Proses ini tidak akan berhenti selagi terdapat toksin di dalam tubuh badan kita.

Sebab itu, dalam proses detoks, kita akan merasai penderitaan sebelum menikmati kebahagian

Apabila kita mengamalkan pemakanan yang sihat, kita sedang menuju ke arah pengembalian kesihatan dan dapat menikmati kehidupan yang lebih sihat, baik dari segi jasmani atau rohani.

Kesan Sepanjang Proses Detoks

Dalam proses detoks ini, perubahan yang sangat jelas ialah penurunan berat badan. Berat badan MV turun dari 55.8kg kepada 52.8 kg dan kini telah menjadi stabil.

Peraasan MV juga sangat gumbira bila ukur lilit badan pun semakin mengecil 2 inch.

Singkirkan Toksin Dengan Set Detox Shaklee dan Rasai Kesan Sepanjang Detoks dengan Gembira

Shaklee menawarkan produk detox untuk membantu membersihkan badan kita daripada bahan kimia toksik, menjaga kesihatan hati, membersihkan kolon, membina mikroflora usus kita dan banyak lagi.

Marilah kita bertukar kepada pemakanan sihat dan seterusnya menghadapi tindak balas detoks dengan penuh keyakinan dan kesabaran. Kesabaran dan usaha kita dalam menghadapi tindak balas detoks akan mengembalikan kesihatan.

Kempen Jom Detoks The Shaklee ini berlangsung dari bulan April sehingga Jun 2016 ini.

Testimoni dari group Ireach ni sebagai BUKTI nyata yang DETOKS ni memang memberi perubahan yang besar kepada hidup kita.

#1. Turun 2kg selepas 4 hari detoks
Kesan Sepanjang Proses Detok

#2. Kesan Seawal 4 hari selepas detoks shaklee

Kesan Sepanjang Proses Detok

#3. Baru 5 hari detoks, suami tegur perut dah kempis!

Kesan Sepanjang Proses Detok

#4. PERUT KEMPIS & BERAT TURUN selepas 7 hari detoks

Kesan Sepanjang Proses Detoks

Seronokkan bila baca testimoni orang, terasa auranya. Sempat lagi ni kalau nak cuba.

Kempen ini juga membantu kita semua detoks dengan kaedah yang betul sebab Meal Plan juga disediakan.

Set ini kalau kita beli, terus layak jadi ahli Shaklee. 😉

MV juga mengesyorkan anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit@debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar eSELL dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Kesan Sepanjang Proses Detoks yang Awesome

One thought on “Kesan Sepanjang Proses Detoks yang Awesome

Comments are closed.