Kesan Demam Campak Hilang TANPA Tinggalkan Parut yang Hodoh

By | January 26, 2016
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+4Share on Facebook1

Kesan Demam Campak Hilang TANPA Tinggalkan Parut yang Hodoh

Kesan Demam Campak Hilang TANPA Tinggalkan Parut yang Hodoh | Siapa pernah dapat demam chicken pox? Yang dah mengalaminya pasti trauma kan? Trauma sebab seluruh badan termasuk muka dan tangan berparut dan berlekuk-lekuk kesan chicken pox tersebut.

Siapa yang tak stress bila tengok muka macam tu kan? Nak pula gadis yang tengah menunggu masa untuk ke jinjang pelamin. Oh memang tak senang duduk dibuatnya, habis satu badan penuh parut.

Kesan Demam Campak Hilang TANPA Tinggalkan Parut yang Hodoh

Demam campak (Cacar air) adalah penyakit yang sangat mudah berjangkit yang disebabkan oleh virus Varicella-zoster (VZV). Virus sama juga menyebabkan herpes zoster (kayap) di kalangan orang dewasa. Ia menyebabkan lepuh seperti ruam, gatal-gatal, keletihan, dan demam. Cacar air boleh menjadi serius, terutama pada bayi, orang dewasa, dan orang yang mempunyai sistem imun yang lemah. Ia merebak dengan mudah dari orang yang dijangkiti kepada orang lain yang tidak pernah mempunyai cacar air atau menerima vaksin cacar air. Cacar merebak di udara melalui batuk atau bersin.

Tanda dan Gejala Demam Campak

Sesiapa yang belum pernah menghidap cacar air atau menerima vaksin cacar air boleh mendapat penyakit ini. Cacar air paling biasa dalam 5-10 hari.

Gejala umum cacar air ialah ruam yang bertukar menjadi gatal, berisi cecair lepuh yang akhirnya menjadi scabs. Ruam pertama mungkin muncul di muka, dada, dan ketika itu merebak ke seluruh badan, termasuk di dalam mulut, kelopak mata, atau kawasan kemaluan. Ia biasanya mengambil masa kira-kira seminggu untuk semua lepuh menjadi scabs.

Tanda-tanda biasa lain yang mungkin mula muncul 1-2 hari sebelum ruam termasuk:

  • Demam panas
  • Keletihan
  • Hilang selera makan
  • Sakit kepala

Sumber : Centers for Disease Control, MedlinePlus

Kesan Demam Campak Hilang TANPA Tinggalkan Parut yang Hodoh dengan Suplemen Shaklee

Semua orang mesti tak sanggup nak tengok muka bintik – bintik hodoh kan? Cuba tengok perbezaan Puan Nur Maidah Mazni dulu dengan sekarang.

Kesan Demam Campak Hilang TANPA Tinggalkan Parut yang Hodoh

“Assalamualaikum…selamat pagi..:)

harini share testimoni sendiri la pulak…sebelum ni eid selalu cerita yang eid kena ciken pox kan…y tudung coklat masa muka berparut ciken pox..lebam bawah mata tak yah cakap lah…parut merata kat muka…masa tudung putih tu after ambik vitamin E dan Esp…parut da pudar…tinggal yang lekuk-lekuk da…masa ni muka kiranya dah 90% pulih la…n yang tudung hijau tu gambar harini…masih lagi ada parut, tapi dah tak nampak sangat…dan parut jerawat pun cepat pudar…:)

saya hanya MC seminggu sahaja untuk ciken pox… dan xsepenuhnya sembuh lagi…tak terasa nak sambung MC sebab kerja banyak…terus mengadu pada kak Hani..saya nak beli ESP supaya ada tenaga saya ke kelas…xmengantuk dan xletih…kak Hani masa tu suruh saya ambil ESP dan vitamin E untuk pudarkan parut kat muka…parut masa tu teruk…saya sendiri pun gerun tengok…lepas tu, saya terus beli set D yang terdiri daripada Vitamin B complex dan E complex, masa tu vitamin C tade lagi… dan saya add on GLA complex…

eid konsisten ambik vitamin E, vitamin C dan ESP…ada jugak waktu muka kusam sebenarnya, tapi malam before sleep eid akan buat masker vitamin E…sapu kat muka..ngan bibir sekali..kulit bibir mengelupas, elok sapu vitamin E…vitamin C eid memang ambik tak pernah skip… “

banyak yang berubah…saya senaraikan satu persatu…
~ kulit dah x kusam…lembut dan kurang berminyak….
~ parut ciken pox..semakin lama semakin menipis dan beransur hilang…
~ nampak lebih bermaya dan lebih sihat…
~ GLA complex stabilkan hormon saya dan period pain dah xteruk macam
dulu…
~ E complex sembuhkan luka ciken pox saya dengan cepat…
~ ESP bagi tenaga cukup untuk saya walaupun terlambat ambil lunch..

ini yang saya rasa…dan, ada juga sepupu serta junior saya tegur kulit muka saya…hari jumaat lepas, saya ada lab waktu petang…dengan cuaca panas dan saya hanya memakai baby powder…sebab pelembap olay dah habis…sampai kat lab, duduk berbual dengan junior…dan dia cakap…muka kak eid nampak bersih…dah x macam dulu…terus hati berbunga-bunga…dan jujur saya bagitahu dia, saya guna supplement shakle..(kongsi rahsia sket..ehehe)

kazen-kazen yang tengok gambar ni pun cakap kulit makin cerah… nampak bersih dan sihat…dan insyaAllah, perjalanan saya dengan supplement shaklee ni akan berterusan sampai bila-bila…janji xnak
curang dah…:)

Cantik dah sekarang. Muka licin berseri, satu parut pun tak de. Happy tak terkata kan? ?

Hebat kan? Seperti tiada apa pun yang berlaku pada wajahnya. Jika anda sayangkan wajah anda, cepat bertindak dari sekarang. Jangan kemudian hari kecewa pula.

Peringatan ini juga buat si gadis manis yang ingin ke jinjang pelamin tak lama sebulan dua ni. Oh memang mimpi ngeri kalau parut dan “kawah” penuh dimuka. Mak andam nak bersolek pun susah, habis makeup tebal 40 inci ?

Untuk pembelian produk tanpa promosi menggunakan kad DEBIT/CREDIT anda, sila klik eSELL dan dapatkan secara terus  😉

esell-shaklee-logo-500x351

Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi mommavogue@gmail.com atau SMS/WA/Telegram ke 0122050258 / 0123950258

Masukkan ID MV sebagai penaja : 882633 jika anda ingin mendaftar keahlian secara ekspres (Express Enrollment) "Join Now" di www.shaklee.com.my.

place-your-order

Kami ialah Pengedar Sah Shaklee Bandar Baru Bangi. Cash On Delivery area Bandar Baru Bangi, Kajang, Semenyih dan Putrajaya.

Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Gdex/CityLink/Poslaju)

*DISCLAIMER

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

13 thoughts on “Kesan Demam Campak Hilang TANPA Tinggalkan Parut yang Hodoh

  1. Arieon

    Saya kena demam campak ni rasanya macam 2 hingga ke 3 kali. Orang kata kalau kena berulang kali tu pasal waktu kena demam campak sebelum itu tak keluar habis.

    Nasib baik juga takda parut yang hodoh. Yang penting jangan gatal nak garu atau nak kopek-kopek bekas yang dah kering. Biarkan ia jatuh dengan sendirinya.
    Arieon recently posted…Edaran percuma – Ebook panduan menjahit tudungMy Profile

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.