09
- November
2015
Posted By : noriza rahman
Keperluan Vitamin untuk Meningkatkan Keanjalan Kulit

Keperluan Vitamin untuk Meningkatkan Keanjalan Kulit

Keperluan Vitamin untuk Meningkatkan Keanjalan Kulit | Semakin usia meningkat, keanjalan kulit kita mula berkurangan dan kedutan mulai terbentuk. Faktor-faktor seperti pendedahan berlebihan kepada cahaya matahari, tekanan pengambilan makanan yang tidak sihat, merokok dan lain-lain juga memburukkan lagi proses kolagen berkurang, iaitu protein yang bertanggunjawab untuk membina dan mengekalkan keanjalan kulit.

Kehilangan keanjalan pada kulit di kalangan orang dewasa adalah disebabkan oleh kekurangan vitamin A, B, C dan E dalam diet. Ini membawa kepada terjadinya kedutan dan kendur di sepanjang muka dan badan.

Cara terbaik untuk mendapatkan manfaat maksimum daripada vitamin ini ialah dengan mengambil makanan semula jadi yang kaya dengan vitamin ini. Namun, jika anda tidak mendapat masa yang cukup untuk makan jumlah yang mencukupi daripada makanan maka suplemen juga boleh diamalkan.

Jadi nutrien apakah yang diperlukan untuk meningkatkan keanjalan kulit?

1.  Vitamin A

Vitamin A adalah vitamin yang membantu untuk membuang sel-sel kulit mati dan menjadikan kulit kelihatan tegang dan mengurangkan penampilan kedutan dan kulit kendur. Vitamin A merupakan vitamin antioksidan dan sangat bermanfaat untuk kulit kerana ia membantu kulit menghasilkan lebih banyak kolagen.

2. B Complex

Sekumpulan 8 vitamin, vitamin B kompleksboleh diperolehi melalui suplemen. Vitamin B membantu menjaga kulit agar sentiasa terhidart dan mengekalkan kelembapan kulit.

BERKAITAN : Manfaat Biotin untuk kesihatan diri

Keperluan Vitamin untuk Meningkatkan Keanjalan Kulit

3. Vitamin C.

Vitamin C membantu melindungi kulit daripada sinar ultra violet matahari. Ia berfungsi dengan mengurangkan kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas. Radikal bebas akan meratah kolagen dan elastin, gentian yang menyokong struktur kulit, yang akan menyebabkan kedutan dan tanda-tanda awal penuaan.

Keperluan Vitamin untuk Meningkatkan Keanjalan Kulit

4. Vitamin E

Vitamin E adalah vitamin larut lemak dan sangat berkesan mengurangkan kedutan di muka. Pengambilan vitamin E adalah baik untuk keanjalan dan ketegangan kulit. Vitamin E menggalakkan penyembuhan kulit dan merangsang pengeluaran kolagen dalam kulit.

*Credit : SearchHomeRemedy, VitaminStore

Set Kecantikan Kulit Shaklee memenuhi  Keperluan Vitamin untuk Meningkatkan Keanjalan Kulit

Basically menurut Nutritionist Shaklee, vitamin untuk set kecantikan kuit Shaklee ada banyak. Tapi yang paling baik bertindak untuk kecantikan ialah Sustained Release Vita-C Plus™, Vita-E Complex™, ESP, Vivix, CoQ Health dan Collagen Powder.

Namun sekiranya kekangan bajet, anda boleh mengambil kombinasi Vita-E Complex™, B-complex dan Sustained Release Vita-C Plus™ yang akan membantu:

  1. Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
  2. Mencegah pra penuaan
  3. Menjadikan kulit lebih anjal dan kenyal
  4. Mencerahkan kulit
  5. Menjaga kulit dari bahaya sinaran UV
  6. Mengurangkan parut jerawat
  7. Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
  8. Menjadikan kulit wajah lebih berseri

Lihat saja betapa gembiranya pengguna setelah mendapat hasil yang memuaskan daripada Set Kecantikan Kulit Shaklee. MV kongsikan dari rakan seperjuang shaklee dari instagram shakleeterlajakmurah.

Keperluan Vitamin untuk Meningkatkan Keanjalan Kulit

“Actually ini mak ina. Pengguna tegar Vitamin C. Kulit mak Ina sebelum ini sedikit KUSAM dan banyak kesan PIGMENTASI serta PORI BESAR. Tapi sejak amalkan Vitamin C, kulit dia dah gebu.

Mak Ina tahun ni dah 55 tahun tapi masih kuat dan alhamdulillah setakat ini tak ada penyakit”

Mak ina KONSISTEN AMALKAN ESP, VITAMIN C & ALFALFA

Teruja kan?

Bulan ni paling sesuai la kalau nak mencuba Set Resdung Shaklee sebab boleh JIMAT harga Sustained Release Vita-C Plus™. Ada promosi Buy 2 Get 5% Off dan Buy 6 Free 1 untuk belian Vita-C ni.  😎

Keperluan Vitamin untuk Meningkatkan Keanjalan Kulit

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

Comments are closed.