12
- February
2015
Posted By : noriza rahman
Kenali Tahap Kesihatan Melalui Kedudukan Jerawat

Kenali Tahap Kesihatan Melalui Kedudukan Jerawat

Kenali tahap kesihatan melalui kedudukan jerawat | Bila bercerita tentang kedudukan jerawat, MV mempunyai pandangan mereka yang tiada jerawat pasti akan mempunyai masalah jerawat yang teruk di bahagian belakang, dan begitulah sebaliknya. Tapi jangan percaya pula sebab ini hanya andaian MV sahaja kerana rata-rata kawan MV ramai yang menghadapi situasi begini.

Ramai yang beranggapan masalah jerawat sekadar masalah ketidakseimbangan hormon atau masalah pori-pori tersumbat. Sebenarnya kedudukan lokasi jerawat adalah petunjuk bagi masalah-masalah yang berkaitan di dalam badan.

Apa yang jerawat anda cuba beritahu tentang kesihatan anda?

Kenali tahap kesihatan melalui kedudukan jerawat

Pemetaan muka, berdasarkan Ayurveda dan Perubatan kumo Cina, menunjukkan lokasi tertentu jerawat itu boleh memberi isyarat tentang kesihatan.

The practice, called “face mapping,” examines the location of skin diseases on the face to diagnose internal diseases.

Forehead

Penghadaman yang terganggu disebabkan oleh toksin dan kekurangan air. Minum air sepanjang hari dan mengelakkan minuman bergas dan berkafein. Teh hijau boleh membantu kerana ia dipenuhi dengan antioksidan yang meneutralkan toksin. Jerawat di kawasan ini juga dikaitkan dengan stress terutamanya di kalangan pelajar.

T-zone

Hidung dikaitkan dengan hati, jadi jerawat di sini berpotensi menandakan kegagalan hati.

Sekitar mata

Lingkaran gelap di bawah mata mungkin menunjukkan bahawa buah pinggang rosak atau yang badan mengalami dehidrasi.

Pipi

Jerawat di pipi ini kawasan yang paling biasa bagi orang yang mengalami ‘adult acne’. Selain daripada penghadaman dan metabolisme, penghidap jerawat pipi kebanyakannya orang-orang yang mempunyai masalah emosi atau tekanan yang berkaitan kehidupan mereka.

Jika anda mahu menyelesaikan masalah jerawat di pipi, sama ada bintik hitam, whiteheads, jerawat, liang roma besar, kulit berminyak, kering dan lain-lain, anda perlu terlebih dahulu memperbaiki tahap kesihatan, yang seterusnya boleh membantu mengawal emosi kita dan mengurangkan mental tekanan mental

Hidung

Hidung dikaitkan dengan jantung. Bengkak atau perubahan pada hidung menandakan tekanan darah tinggi. Bintik hitam dan jerawat di hidung dikaitkan dengan limpa dan bahagian dalam perut.

Telinga

Telinga dikaitkan dengan buah pinggang yang memberikan isyarat dehidrasi.

Dagu

Masalah jerawat di dagu adalah sukar sedikit dan boleh mengambil masa yang lama untuk sembuh. Jerawat di kawasan dagu dikaitkan dengan ketidakseimbangan hormon. Sekitar kiri dan kanan dagu pula dikaitkan dengan usus kecil.

Sumber : youbeuty & sproutuni

Sekiranya kita tahu punca jerawat kita, wajib merawat punca tersebut supaya jerawat tidak berulang lagi. Tapi masih ada cara untuk kita mencegah daripada mengubatinya, Hanya faktor perubahan hormon saja yang kita tak dapat elakkan dari jerawat keluar tetapi boleh di atasi dengan Set Kecantikan Shaklee.

Untuk maklumat lanjut berkaitan produk & order:
=======================================
CALL/SMS/WA : 0122050258 (Noriza)

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

Comments are closed.