Pengambilan Vitamin C dan E Secara Serentak

Pengambilan Vitamin C dan E Secara Serentak | Boleh ka vitamin E dan C diambil serentak?. Walaupun kedua-dua nutrien mempunyai beberapa fungsi fisiologi berasingan dalam badan, namun kedua-dua nutrien ini bertindak dengan lebih effisien sekiranya diambil secara serentak kerana mereka mempunyai peranan yang sama dan saling melengkapi dalam badan.

Tetapi ramai orang tidak sedar bahawa apabila pengambilan diambil secara serentak, mereka akan memberi perlindungan yang kuat terhadap pelbagai penyakit.

“Gabungan Vitamin untuk Penyerapan Optimum”

Sebagai contoh : vitamin C adalah alat bantuan dalam komunikasi otak manakala vitamin e pula membantu mengawal penyempitan saluran darah.

Pengambilan Vitamin C dan E Secara Serentak

Kenapa Pengambilan Vitamin C dan E Secara Serentak lebih Optimum?

Pengambilan Vitamin C dan E Secara Serentak

  1. Melindungi arteri dengan mencegah pengoksidaan yang merosakkan kolesterol LDL dan membantu untuk menghalang pembentukan itu.
  2. Antioksidan yang memainkan peranan penting dalam menghadkan kerosakan kepada sel-sel termasuk protein selular, DNA anda lemak yang membentuk membran sel.
  3. Manfaat untuk kulit. Kedua-dua nutrien memainkan peranan dalam melindungi sel-sel kulit dari kerosakan matahari kerana keupayaannya meneutralkan radikal bebas yang dihasilkan semasa terdedah kepada sinaran matahari. Vitamin C membantu sintesis kolagen yang diperlukan untuk kulit yang sihat, manakala vitamin E pula untuk mengekalkan “cross-linked” yang sihat diantara gentian kolagen.
  4. Sistem Imun Badan. Vitamin C membantu merangsang fungsi imun dengan menggalakkan pertumbuhan sel imun dan merangsang pelepasan interferon. Vitamin E mengekalkan kesihatan sistem imun. Kedua-duanya berfungsi untuk mengawal fungsi imun tubuh.
  5. Mengurangkan risiko penyakit Alzheimer. Satu kajian yang melibatkan hampir 5,000 peserta melihat kesan gabungan vitamin E dan antioksidan lain. Para penyelidik mendapati bahawa setiap peserta yang mengambil 1000 IU vitamin E dan 500-1,000 mg vitamin C mempunyai 64-78 peratus lebih rendah risiko Alzheimer daripada kumpulan plasebo.
  6. Membantu untuk melindungi daripada kanser. Banyak kajian telah menunjukkan bahawa dos vitamin C yang tinggi dikaitkan dengan penurunan risiko kanser, dan boleh membantu untuk melawan kanser. Di samping itu, beberapa kajian epidemiologi yang besar juga menunjukkan bahawa tahap vitamin E yang tinggi di dalam darah membantu melindungi daripada kanser.

Vitamin C untuk Mencerahkan Kulit – Lebih Baik dari Glutathione?

Pengambilan Vitamin C dan E Secara Serentak

You can make your RealAge (physiologic age) one year younger by taking 600 milligram (mg) or more (up to 2,000 mg) of vitamin C a day as supplements (in divided doses of no more than 500 mg in any six hours) and 400 international unit (IU) of vitamin E a day, in addition to eating a balanced diet with lots of fresh fruits and vegetables.

*Credit : Livestrong, DrWhitaker

Set Asas Kecantikan Kulit Shaklee

Pengambilan Vitamin C dan E Secara Serentak

Antara produk terhangat di pasaran dan mendapat testimoni berkesan yang paling banyak ialah Set Asas Kecantikan Shaklee. Nak cantik bukan hanya pakai krim sampai tebal 40 inci tetapi ia perlu diperbaiki dari dalam. Patutla ramai yang suka dengan gabungan vitamin e dan vitamin c dalam Set Kecantikan Kulit ni. Rupanya bila digabungkan memang akan memberikan hasil yang sangat mengagumkan. (Dengan izin Allah)

Apakah yang terdapat di dalam Set Asas Kecantikan Shaklee? 

Set ini mengandungi kombinasi Vita-E Complex™, Sustained Release Vita-C Plus™ dan B Complex. Hasilnya akan menampakkan:

♥ Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
♥ Mencegah penuaan
♥ Menjadikan kulit lebih kenyal
♥ Mencerahkan kulit
♥ Menjaga kulit dari sinaran UV
♥ Mengurangkan parut jerawat
♥ Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
♥ Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
♥ Menjadikan wajah lebih berseri

Rahsia Kulit Kembali Cantik Selepas Tersalah Guna Produk

Baru-baru ni group kami di’gemparkan’ dengan testimoni Puan Farhana. Bila tengok gambar SEBELUM dan SELEPAS tu memang nampak sangat perbezaannya! Tak sangka dulu beliau mengalami masalah kulit yang sangat teruk.

Pengambilan Vitamin C dan E Secara Serentak

Testimoni sebenar Puan Farhana
—————————————-

“Silap betul dulu masa zaman kulit muka rosak tak da ambk gambar banyak-banyak…
kalau tak, banyakkk boleh tnjuk. betapa teruknya kulit saya dulu hanya Allah saja yang tahu.

Dulu saya maluuu sangat sebab kulit muka saya rosak teruk akibat tersalah guna produk kulit tempatan.. Tak tahu pulak skincare tu ada merkuri, parabens & segala bagai kimia merbahaya.. Nak cantik punya pasal kan, last-last muka jd mak lampir ????

Then sorang pakar pemakanan syorkan saya cuba vitamin & skincare shaklee yg mmg terbukti 100% bebas sbrg kimia bahaya. Alhamdulillah. Tak nyesal pun mencuba. Kini kulit saya dh kembali cantik & saya akan terus konsisten dgn produk shaklee sampai bila-bila.. Buat pe nk tukar produk lain lagi, jangan cari pasal beb…”

Teruja kan tengok perubahan yang macam ni? Beliau konsisten dengan pengambilan Vivix®, Collagen Powder, B-Complex, ESP – Soy Protein Isolate Powder,  Vita-E Complex™, Sustained Release Vita-C Plus™, Alfalfa Complex, Herb-lax dan Skincare NutriWhite selama 2 tahun.

Adakah anda juga ingin menikmati manfaat daripada pengambilan vitamin C dan E?

Anda boleh dapatkan penjimatan dengan pembelian Set Kecantikan Kulit Shaklee bersama Sustained Release Vita-C Plus™ . Promosi Buy 6 get 7 dan juga Buy 2 get 5% off sepanjang bulan November ini.

Vitamin C Merendahkan Risiko Penyakit Jantung

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Kelebihan Pengambilan Vitamin C dan E Secara Serentak

11 thoughts on “Kelebihan Pengambilan Vitamin C dan E Secara Serentak

Comments are closed.