Kekal Jelita Ketika Hamil

By | February 24, 2015
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+7Share on Facebook4

Kekal Jelita Ketika Hamil | Tiada lagi bibir yang merah menggoda, mata bersinar dan penampilan menawan. Sebaliknya, kebanyakan wanita kelihatan pucat, lemah dan kusam ketika hamil. Alasan mereka ialah pembawakan bayi. Sebenarnya itu persepsi lapuk yang seharusnya ditinggalkan oleh wanita. Bak kata pepatah Inggeris, you are what you think.

Kekal Jelita Ketika Hamil

Tengok saja Che Ta masa sarat mengandung tetap cantik! Walaupun dah sarat, Che Ta tetap tampil cantik dan menawan sesuai dengan statusnya sebagai seorang selebriti terkenal. Ternyata kehamilan tidak membuatkannya memandang ringan akan imejnya sebaliknya Che Ta tetap maintain dengan trademark bulu mata palsu serta pakaian bling-bling! Beruntunglah Zain Saidin beristerikan Che Ta yang kekal awet muda luar dan dalam. Anda, tak mahu disayangi suami sebegitu rupa? Rugi la siapa yang taknak kan?

Tips Kulit Cantik untuk Kekal Jelita Ketika Hamil

Selain penjagaan kesihatan dan pemakanan, penjagaan kulit juga penting sepanjang tempoh kehamilan. Perubahan hormom semasa hamil kadangkala membuatkan kulit muka sensitif dan naik jerawat, kering, gelap, jeragat dan sebagainya.

MV nak share dengan anda tips yang boleh diamalkan sepanjang kehamilan untuk kulit tetap kelihatan cantik dan berseri-seri.

#1 Penjagaan Luaran ~ Asas penjagaan wajah jangan diabaikan. Gunakan produk yang memang serasi dan sesuai dengan kulit anda sahaja.

#2 Rehat dan tidur yang cukup ~ Seboleh-bolehnya sepanjang tempoh kehamilan ni jangan stay up sangat especially nak elakkan masalah puffy eyes dan lingkaran gelap bawah mata.

#3 Pengambilan air yang cukup ~ Pastikan minum air suam sekurang-kurangnya 2-3 liter sehari. Ianya bagus untuk kulit juga.

#4 Pemakanan dan diet yang seimbang ~ Avoid makanan bergoreng, berlemak, berminyak atau terlebih masak. Lebihkan masakan kukus dan bakar dan juga banyakkan makan buah-buahan dan sayuran.

Kekal Jelita Ketika Hamil

#5 Pemakanan suplemen ~ Ibu hamil wajib makan pre-natal vitamin sepanjang kehamilan. Bukan sahaja untuk kesihatan ibu tetapi juga untuk tumbesaran janin didalam kandungan. Cadangan suplemen ialah Vita-lea, B-complex, Vita-C, ESP, OmegaGuard dan OsteMatrix. Suplemen ini lengkap dan penting untuk konsisten mengamalkannya untuk anda nampak sihat dan cergas sepanjang kehamilan.

Hari ni, MV akan bongkar rahsia bagaimana anda boleh kekal cantik, dan jelita, dengan cara yang paling minimum sepanjang kehamilan. Malah anda juga akan lebih sihat, bukan sahaja pada diri sendiri, sebaliknya juga kepada bayi yang sedang dikandung. Jom lihat testimoni pengguna yang sihat jelita sepanjang kehamilannya.

Kekal Jelita Ketika Hamil

Puan Liyana mengamalkan Set Kehamilan Shaklee iaitu kombinasi suplemen terbaik untuk ibu hamil.

Vita-lea dilengkapi dengan 28 vitamin dan mineral termasuklah zat besi. Zat besi sangat penting untuk pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi menyebabkan ibu hamil kelihatan pucat, letih, lesu dan tidak bermaya.

Vita-C Plus diperlukan untuk meningkatkan penyerapan zat besi dalam badan. Zat besi diperlukan untuk mengikat oksigen pada haemoglobin dalam darah. Ia juga embantu meningkatkan sistem pertahanan badan.

ESP adalah minuman protein yang mengandungi banyak kelebihan kepada ibu dan anak yang dikandung. Ia penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu dan hormon dalam tubuh. ESP juga membantu memberi tenaga. ESP ni sebenarnya sangat bagus untuk dapatkan kulit yang sihat dan menawan.

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

6 thoughts on “Kekal Jelita Ketika Hamil

Comments are closed.