Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa | Selamat berpuasa untuk semua pembaca MV. Macammana baru berpuasa sehari ni? Lapar? Letih? Tak bermaya? Atau kekal cergas macam orang tak puasa  😎

Walaupun berpuasa, tugas-tugas harian tetap perlu dijalankan seperti biasa tambah pula kita disunatkan untuk menjalankan amalan-amalan sunat seperti solat sunat tarawih, sunat tahajjud, bertadarrus dan banyak lagi kan?. Sebab tu penting untuk kita kekal cergas bertenaga walaupun berpuasa sepanjang hari.

Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa? Tiru Macam MV – Memang Berbaloi!

Untuk kekal cergas sepanjang berpuasa, MV tetap mengamalkan ESP Soy Protein Isolate Powder (ESP) bersama Mealshakes dan Performance Natural Orange (PD) seperti tahun yang lalu.

Memang MV rasa bertenaga, kenyang lebih lama, tak lapar, haus pun tidak (walaupun masih lagi menyusukan anak). Rahsia yang bukan lagi rahsia  🙂

Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa

SET MIGHTY 3 GEM untuk kekal cergas bertenaga walaupun berpuasa

Apa fungsi minuman-minuman berkhasiat ini?

#1. ESP – sumber protein tinggi yang akan membuatkan mek nord rasa kenyang yang lebih lama. .

#2. Meal Shakes – bekalan nutrien lengkap untuk menyokong badan sepanjang berpuasa

#3. Performance Natural Orange – mengelakkan kehilangan air dalam badan secara pantas serta mengekalkan paras glukosa dalam badan untuk elak keletihan.

MV suka bancuh 3 minuman ni dengan air kosong je. Performance Drink + ESP + Meal Shakes campur air kosong, shake guna shaker shaklee tu. Waaahhh memang sedap!!

Kalau minum berasingan, MV suka bancuh dengan Full Cream Milk. Memang rasa lain macam sedapnya.

MV juga ingin sarankan anda meminum 6-8 gelas air sehari walaupun berpuasa. Anda boleh kira sendiri mengikut keperluan berat badan anda. Nak senang tengok imej yang MV bagi kat bawah.

Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa 3

Tips minum 8 gelas air di bulan Ramadhan

Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa

1. Minum 1 gelas air selepas azan maghrib
2. Minum 1 gelas air selepas solat maghrib
3. Minum 1 gelas air selepas makan
4. Minum 1 gelas air selepas solat isyak
5. Minum 1 gelas air selepas solat tarawih
6. Minum 1 gelas air sebelum tidur
7. Minum 1 gelas air selepas bangun untuk bersahur
8. Minum 1 gelas air selepas bersahur

Mudahkan? TAHNIAH! cukup 8 gelas sehari  😉

Apa kata pengguna yang mengamalkan Set Mighty 3 Gems ni semasa berpuasa?

Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa

Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa

Anda Ada Tips Yang Lebih Hebat?

Jika anda mempunyai sebarang tips yang lebih baik untuk kekal cergas sepanjang berpuasa, apa kata anda kongsikan di ruangan komen di bawah ini, insyaAllah bermanfaat untuk semua.

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea  😉

Belian terus ke laman Shaklee

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa

38 thoughts on “Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa

Comments are closed.