Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa

By | June 18, 2015
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+4Share on Facebook4

Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa | Selamat berpuasa untuk semua pembaca MV. Macammana baru berpuasa sehari ni? Lapar? Letih? Tak bermaya? Atau kekal cergas macam orang tak puasa  😎

Walaupun berpuasa, tugas-tugas harian tetap perlu dijalankan seperti biasa tambah pula kita disunatkan untuk menjalankan amalan-amalan sunat seperti solat sunat tarawih, sunat tahajjud, bertadarrus dan banyak lagi kan?. Sebab tu penting untuk kita kekal cergas bertenaga walaupun berpuasa sepanjang hari.

Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa? Tiru Macam MV – Memang Berbaloi!

Untuk kekal cergas sepanjang berpuasa, MV tetap mengamalkan ESP Soy Protein Isolate Powder (ESP) bersama Mealshakes dan Performance Natural Orange (PD) seperti tahun yang lalu.

Memang MV rasa bertenaga, kenyang lebih lama, tak lapar, haus pun tidak (walaupun masih lagi menyusukan anak). Rahsia yang bukan lagi rahsia  🙂

Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa

SET MIGHTY 3 GEM untuk kekal cergas bertenaga walaupun berpuasa

Apa fungsi minuman-minuman berkhasiat ini?

#1. ESP – sumber protein tinggi yang akan membuatkan mek nord rasa kenyang yang lebih lama. .

#2. Meal Shakes – bekalan nutrien lengkap untuk menyokong badan sepanjang berpuasa

#3. Performance Natural Orange – mengelakkan kehilangan air dalam badan secara pantas serta mengekalkan paras glukosa dalam badan untuk elak keletihan.

MV suka bancuh 3 minuman ni dengan air kosong je. Performance Drink + ESP + Meal Shakes campur air kosong, shake guna shaker shaklee tu. Waaahhh memang sedap!!

Kalau minum berasingan, MV suka bancuh dengan Full Cream Milk. Memang rasa lain macam sedapnya.

MV juga ingin sarankan anda meminum 6-8 gelas air sehari walaupun berpuasa. Anda boleh kira sendiri mengikut keperluan berat badan anda. Nak senang tengok imej yang MV bagi kat bawah.

Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa 3

Tips minum 8 gelas air di bulan Ramadhan

Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa

1. Minum 1 gelas air selepas azan maghrib
2. Minum 1 gelas air selepas solat maghrib
3. Minum 1 gelas air selepas makan
4. Minum 1 gelas air selepas solat isyak
5. Minum 1 gelas air selepas solat tarawih
6. Minum 1 gelas air sebelum tidur
7. Minum 1 gelas air selepas bangun untuk bersahur
8. Minum 1 gelas air selepas bersahur

Mudahkan? TAHNIAH! cukup 8 gelas sehari  😉

Apa kata pengguna yang mengamalkan Set Mighty 3 Gems ni semasa berpuasa?

Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa

Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa

Anda Ada Tips Yang Lebih Hebat?

Jika anda mempunyai sebarang tips yang lebih baik untuk kekal cergas sepanjang berpuasa, apa kata anda kongsikan di ruangan komen di bawah ini, insyaAllah bermanfaat untuk semua.

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea  😉

Belian terus ke laman Shaklee

38 thoughts on “Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa

    1. noriza rahman Post author

      Pagi tadi pun minum ESP dengan plain water saja..lepas ni kena beli full cream la bagi kenyang lebih..

  1. anies

    hari tu kan sy dpt wassap…kata kevin zaharijgn minum air yg byk time puasa ni nnt cpt hydrated

Comments are closed.